Aloita uusi keskustelu

muovi

Aloittaja: Asuminen 23.1.2019 11:46

tässä olen yrittänyt miettiä asioita monelta kannalta .esim. kaikki huuhtelee maito /jokurttipurkit puhtaalla vedellä jota vessanpönttöökin pannaan. onko egolokista käyttää tätä puhdasta vettä näin . monesti litran maitotölkin pesu vie vähintään puolilitraa vettä.muovin keräys pitäisi olla muuta kuin puhtaan veden tuhlausta . ja vesilaskut nousee .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 34 viestiä

Teollisuus suunnittelee tahallaan kodinkoneisiin muovista osia jotka muutamassa vuodessa murtuvat, ja mekanismi menee epäkuntoon.

Korjasin juuri mikroaaltouunin luukun, muovi osa olli murtunut !

Aikaisemmin pesukoneessa luukun aukaisumekanismi, muovi murtunut.

Leivänpaahdin, muovi murtunut !

Radio, muovi murtunut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maito ja sen myötä jugurttikin on "mustalla listalla" siksi, että maito saadaan lehmästä, joka on karjaa, jonka ylläpidon väitetään aiheuttavan ilmaston lämpenemistä, minkä takia Yle ja enemmistö puolueista otti sen vaaliteemaksi, joten enemmistö väestä äänesti noita puolueita, joten maidon käyttöä tullaan joillakin keinoin rajoittamaan, joten sitä ostetaan ja kulutetaan vähemmän, joten karjaa pitävät tilat joudutaan kannattamattomina lopettamaan, joten maitoakaan ei enää saa, eikä jugurttia, joten tuo purkkiongelma poistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä sitä puhdasta vettä vielä piisaa. Sillä pestään purkkeja ja purnukoita sekä myös itsemme. Ei kovinkaan harvinaista että nuori neiti on suihkussa puoli tuntia. Auto pestään ja jopa kadut suihkutellaan talven jäljiltä.
Jos pesemme ympäristöämme ja itseämme niin luontoa kohtaan käyttäydymme törkeästi. Roskien lajittelu näyttää olevan erittäin monen mielestä sitä että tupakantumpit syydetään tienposkeen oikeasta ikkunasta ja se tyhjä aski vasemmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raakaöljy maksaa noin 70 taalaa tynnöri eli eurolla saa rapiat 2 litraa raakaöljyä. Muovi on heposti tehtävää, polymeroitua öljyä ja kilo muovia on polttoarvoltaan sama kuin kilo poltttoöljyä. 1 litra vettä maksaa kuluttajalle noin 0,3-04 senttiä ja sillä pesee noin 2-5 gramman edestä muovipakkauksia. Joten kuluttaja käyttää noin 300 litraa vettä (noin euron edestä) pestäkseen kilon muovia, joka poltetaan jätteenkäsittelylaitoksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä muovin kierrätys on aivan turhaa. Jos ihmiset lopettavat kertakäyttötuotteiden ja muoviin pakatun ostamisen kaupastaan teollisuus hoitaa "muoviongelman" seuraavalla viikolla. Siis jos kaupankäynti loppuu ja ihmiset siirtyy tiskiltä ostettuun pakkausteollisuus kyllä hoitaa ns. ongelman ja aikasen pian. Eihän sitäpaitti joku muovipussi ole kuin 0.00001 promillea siitä muovista joka kotitaloudessa tulee ja kannetaan ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eipä ole siirtyneet, ei vaikka muovipussilla on keinotekoisen suuri hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli hyvä dokumentti muovista teemalla. (1982 ) tehty
Kannattaa katsoa vaikka Areenasta.
Mikä on turhaa, mikä hyödyksi siinäpä niitä valintoja päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muovinkeräysautomaatit...viivakoodit kaikkin muovipakkauksiin ja kone osaa erottaa muovit..asiakas saisi rahaa palutetusta muovista..
johan alkaisi muovin keräntyä luonnosta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun käännät sen tölkin nurin, ja nuolet sen puhtaaksi, on pesu aivan turhaa!
Ja sama kannattaa myös sille jugurttipänikälle tehä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kierrättäminen ja lajittelu pitää toteuttaa helposti ja omille tavoille ja mieltymyksille sopivaksi. Maitopurkin pesuun menee vettä alle puolikas desi. Jugurttitölkkejä ei kannata edes pestä. Muovin lajittelussa nakkaa vain puhtaat muovit pesemättä, koska ei tarvitse. Meillä pestään muovisia jugupurkkeja yms. Muita helposti pestäviä muoveja. Koska käsitiski. Ja jos olisi kone ei pestäisi. Marinadiliha astiat sekajätteeseen. Ja puolikkaalla talouspaperilla pyyhittään jauheliha törpöt. Jne. Lajittelu pitää toteuttaa itselle sopivalla tavalla läträämättä turhaa vettä. Ei se ole vaarallista jos kierrätät pelkät puuropaketit ja jätät maitopurkit sekajätteeseen. Tarvitsee vain harvemmin viedä roskia kun kartongit on siistissä läjässä puuropaketin sisässä, biojätteet sankossa. Muovit leipäpussissa ja sekajäte yhtä pienessä pussissa. Net jokka ei mitään lajittele näkkyy juoksevan roskiksella melkein joka päivä. 1-3 pussin kanssa Mutta se on heidän tapansa se. Me käydään 2 kertaa viikossa ja sillon kolmannen kerran jos jotain haisevaa on biojätteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Oulussa jätteenpolttolaitosta?
Uusimmat laitokset polttavat energiaksi lähes kaikki jätteet ja vieläpä maksavat siitä keräily yhtiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se polttelulaitos. Käytännössä se nosti jätemaksuja, kun muovin keräys hankaloitui samalla.
Kenelle lie energianmyynnin voitot menevät ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän muovia saa käyttää eikä vettä laskea turhaan. Muovia ei saa polttaa koska takkaa ei saa käyttää ,koska ilma saastuu. Huomaatteko te miten tyhmiä ihmiset ovat . He tekevät jo joka ikisestä päivästä itselleen täyden helvetin omilla kielloilaan. Jokainen päivä on elämisen arvoinen ja jumalan lahja . Nauttikaa siitä ja lopettakaa tuo itsenne ja muiden ainainen piinaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin puhdas palaminen vaatii 900astetta, siksi sen polttaminen kotioloissa on väärin.
Muovissa on kalliita raaka-aineita jonka vuoksi on ekologista kierrättää.

Vaikka Sylva elää vain itselleen, onneksi jotku ajattelee myös lasten tulevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kartonkia maitotölkit on. On erittäin hyvä, että meillä taloyhtiö kerää paperia, pahvia, lasia, metallia, sekajätettä joka poltetaan. Tuo muovin keräys on höttöä, eli ilman aikuista. Ei täältä muovi mene tyyneen mereen tai thaimaahan. Muovi on hyvää polttoainetta. Painossa jos ajatellaan, monta ruokakäärettä saa olla johonkin öljy/pesuaine purkkiin. Onko yleensä ajateltu, paljonko erikseen jonkun muovin keräys maksaa taloyhtiöstä tai muualta. Enkä tajua, miten autoton vai hommata vaikka jauhelihaa ilman muovia. Ei minulla ole mahdollisuutta mennä irtotavarana hakeen sitä vaikka Makkarakaupasta, josta sitä kait myydään irtona. Enkä usko, että ne haluaa alkaa ollenkaan myymään vähää määrää yhden hengen talouteen. Ihmiset ovat hysteerisiä näköjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt valoja päälle! Muovista on pulaa ja silsi on hullua sitä polttaa ja sillä saastuttaa. Muovi kannattaisi erotella ja uusiokäyttää! Ja kyllä se muovi harvassa paikassa mereen menee. Turistipaikoissa kerätään nykyään ja muut roskat lajitellaan. Joissakin maissa kipataan kierrätyskelpoinen tulivuoren kraateriin, koska eihän siellä lämpöä tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovista mitään pulaa ole.Kerätystä muovista suurin osa menee kierrätysmuovin heikkolaatuisuudesta johtuen poltettavaksi ja myydään sitten energiana takaisin kuluttajille. Vajaasta 20% kerätystä tehdään uusia muovituotteita, nekin heikkolaatuisia.Olisi parempi ympäristöteko vaan polttaa muovi öljynkorvikkeena, 80% muovista on joko kolmio 2 tai 4 pe (polyeteeniä) tai kolmio 5 pp (polypropeenia), jotka on puhdasta hiilivetyä, ei saastuta palaessa, pieni määrä näitä puunpolton yhteydessä kattilassa itse asiassa vähentää hiukkaspäästöjä (VTT-tutkimus), koska palamislämpötila nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti