Aloita uusi keskustelu

Levittääkö lemmikit koronaa?

Aloittaja: Eläinrakas Eläimet 5.4.2020 19:14

Jos lemmikin, kissan tai koiran karvat saavat pisaratartuntana korona viruksia niin miten herkästi ne tarttuvat esim ulkona vaikka naapureihin?
Onko asiaa kukaan tutkinut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 14 / 14 viestiä

Silittelemään ei luonnollisestikaan pidä mennä, eikä lemmikin omistajan niin tehdä antaa, sillä vaara on molempien osapuolten. Eläin liikkuessaan nuuhkii ja tutkii kaikki roskat ja pientareet, jossa voi olla koronaviruksen kantajan nenäliina tai muuta tavaraa ja asia on sen jälkeen selvä; pöpö kulkeutuu ainakin lemmikin omistajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen pohtinut kuin aloittajakin. Onhan niissä eläimissä ollut koronaa, kun niitä syömällä ne kiinalaiset sen aluksi saivat. Nyt vielä on todettu, että New Yorkissa on eläintarhassa tiikerillä todettu koronavirus. Eli ne tarttuvat ihmisistä eläimiin ja päinvastoin.

Suomessa on paljon koiria ja niin kuin kaikki tietävät, keväisin koirien jätöksistä on aina paljon porua. Nyt niitä jätöksiä varoo vielä enemmän, kun ei halua niitä kengänpohjiin ja sitä kautta kotiin. Tiedä, vaikka tulisi niiden mukana tappava tauti.

Mitä sitten tapahtuu, jos koirat saavat sen koronan ja tulee niillekin paha epidemia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksinkertainen ohje Suomalaisille koiranomistajille: koiria pitää pestä säännöllisesti, oli koronaa tai ei. Se tuo hyvää oloa, vaikka kysessä on vaan koira, lemmikki ei osaa sitä itse
tehdä, ei sovi olla laiska lemmikin hankkinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei koiria saa pestä liikaa. Vain silloin kun likaantuvat. Toki joidenkin koirat haisee kuin mikäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos ajatellaan että vaikka koiran omistajalla on korona ja yskii koiran päälle niin varmasti virus elää onnessaan koiran kerhoissa ja joku sen silittäessään saa.
Onhan mahdollista saada koiran karvoista pölyävä myyräkuume .vaikkei navettaa tai heinälatoa ole nähnytkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt liioitella, koirasta et saa myyräkuumetta etkä koronaa, kyllä nyt jotain rajaa näihin juttuihin, myyräkuumeen voit saada omasta varastosta et koiralta.Toisekseen vieraita koiria ei mennä silittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on kaksi työkaveria jotka ovat sairastaneet myyräkuumeeen hengitettyään pölyä joka on lähtöisin myyristä koiran kautta. Yritän . Kokeile itte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronasta en tiedä, mutta ystäväni sai punkkitartunnan koirastaan ja nyt borrelioosi kolmatta vuotta. Elämä yhtä tuskaa ja lääkärissä ravaamista. Työkyky mennyt samoin kaikki elämänilo. Koira kuitenkin vielä hengissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tutkinut asian ja tullut tulokseen, että kyllä hyvin herkästi tarttuvat likelle menevien hajuaistimiin, uteliaat ovat yli 50% todennäköisyydellä lähempänä tartuntaa kuin hajurakoa pitävät. Koiran ulosteet höyryävät hajupilviä, joiden kantamana virus voi edetä jopa satoja ellei tuhansia metrejä. Ylen vakavasta ongelmasta on kyse kuten aloittajakin jo totesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti