Aloita uusi keskustelu

Koulukuvat

Aloittaja: Hinta ja laatu 9.10.2019 09:58

Minä olen jo usean vuoden ajan ihmetellyt koulukuvauksenntason laskua. Onko hinta/laatu kohdallaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 13 / 13 viestiä

Kouluissa voisi olla vaikkapa muutama "valokuvaustunti" joilla opetettaisiin kameran käyttöä, kuvien viemistä tietokoneelle sekä opetustyön otettaisiin myös luokkakuva ja kaverikuvia saisi ottaa vaikka joka kaverin kanssa erikseen. Oppilaat oppisivat valokuvaustekniikkaa ja saisivat kuvat. Hyöty olisi moninkertainen. Tämä voisi olla vaikkapa kuvaamataidon tunneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutun juoni on rehtoriristeilyt.

Kuvaamot lahjovat julkisessa työssäolevia henkilöitä röyhkeästi.

Asiasta on tehty juttu muutamia vuosia sitten.

Koululaiset keräävät retkirahoja kaikin keinoin.
Luokkakuva olisi yksi hyvä keinonkartuttaa kassaa hoitamalla kuvaus omin voimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso bisnes määrätylle liikkeelle. Eikö tuon kuvan saisi halvemmallakin, tänä digiaikana on jos minkinmoiset vehkeet. Vanha jäänne menneisyydestä , pitäisi muuttaa käytäntöä ja tuottaa kuvat halvemmalla niille kuka niitä haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älytön jäänne menneisyydestä näin digiaikana. Opettajan on helppo ottaa luokastaan kuva ja pistää se jakoon kaikkille erikseen koteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mielestäni koulukuvaukset voisi siirtää historiaan.Tänä digiaikana onnistuisi vaikkapa open napsasta digikuva ja pistää jakoon.Turhan tyyriitä ne paperifotot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettaja napsaisee vaikkapa siinä jätelajittelun lomassa, kyllä! Tämäkin homma on nykyisin opettajan vastuulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettajalla on liian vähän hommia ihan selvästi, kun täällä lasten vanhemmat lykkäisivät kaiken mahdollisen opettajan kontolle. Opettajathan voisivat ainakin välipalan jäädä laittamaan lapsille koulun jälkeen ja valvoa läksyjen teon. No ainakin nämä... Jätteiden lajittelu, oksennusten siivoaminen, psykoterapeuttina toimiminen, perhetyöntekijänä, sairaanhoitajana (menet nyt kokeilemaan kouluun, kun lämpöä on noin vähän), Päivät eivät ole toistensa kaltaisia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvaajia on monenlaisia eikä hinta välttämättä korreloi sen kanssa, osaako kuvaaja työskennellä lasten kanssa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärä vastaus! Kuvaaja osaa kuvata ja kommunikoida! ”Auto” napin painallus vain ei riitä kuvan käsittelyyn. Eikä se että otetaan ”100” kuvaa ja valitaan se missä silmät on auki... ammattietiikka kuvaamon pomolla on väljähtynyt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan viimevuotinen päiväkotikuvaaja ei osannut lasten kanssa toimia ja sen näkee kyllä kuvistakin. Samasta lapsesta toinen kuvaaja sai aivan loistavia kuvia myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisessa koulussa on huippukamerat ja osaamista ottaa itse koulu-ja luokkakuvat. Miksi tätä ei käytetä hyväkseen. Koulu voisi myydä kuvat omakustannehintaan tai hyvinkin markinaalisella katteella ja pistää rahat omaan kassaan ja käyttää ne esim. luokkaretkien kustantamiseen. Monella oppilaalla on sellainen tilanne, että vanhemmilla ei kertakaikkiaan ole varaa kustantaa esim. lasketteluretkiä pohjoisen rinteille... Kyse taitaa vain olla kansankynttilöiden viitseliäisyydestä eikä yksikään opettaja halua ottaa tätä asiaa hoidettavakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärän naulan kantaan!
Kuvaamisen monopoli on näillä kuvaamoilla! Vanhempien yhdistys valitsee kuvaamon.
Kerhoidea on hyvä ja monessa paikassa kiljuen vastaan otettava. Mutta... koulut eivät saa harjoittaa kaupallista toimintaa.
Kerhoista muuten maksetaan opettajalle palkka! Onko se väärin ja pitäisikö tämäkin lisähomma tehdä talkoilla!

Kuitennii, jos koulut saisivat(!) itse kuvata ja todellakin kerätä varoja oppilaille tätä kautta, laatu paranisi exponentaalisesti nykyhetkeen. Kuvaamojen kuvaajat ovat ammattilaisia, mutta he eivät ilmeisesti ahneuden maailmassa saa tehdä taidetta, vaan ovat töissä liukuhihnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti