Aloita uusi keskustelu

Onko vielä talkkunansyöjiä?

Aloittaja: työtön oulusta Hinta ja laatu 25.8.2011 14:14

Siitä on todella kauan kun sitä herkkua sain ja kyllä se meni.Ei kuulemma nykyajan koulut sitä enää edes perinneruoka opetuksessa käytä.Siihenkin on keksitty laittaa nämä italo tyyppiset sotkut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 81 viestiä

Taivalkosken myllyn herkkutalkkunaa.

Se on parasta viilin tai pitkän piimän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syökee talakkunata jos nielemättä keksitte. Oikeestihan talakkunat olj yljjiiämeä, mistä keksittiin paistova poahtosuoloja. Ja ne: sitte oliki aikasa hitti. Ripaus kuuman perunam piälle ja somasti voita. Kyllä voittais sipsin ja popkornin kun joku osaisi nuorisollen tarjota.
Että oppii sitä talakkunaa käyttään, ei sovi kuramahoille. Syökee jotai puurova sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meillä syyvään talakkuna puuruva.
Ite tehty alusta asti.
Omista ohorista keitetty jyvät, uunin kautta paistettu/ruskistettu. Vesimyllyllä jauhettu karkiaksi,ei jauhoiksi.
Voita reilusti monneen kotaan päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kävin kotipitäjäni marketissa ja talkkunaa ostin ja ei ollut muuta, kuin pietolan talkkunaa ja muut oli poistettu, tai oli loppuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pietolan talkkuna on parasta kun ei ole liian tummaksi paahdettu, ei ole väkevää.
Olen kokeillut kaikki puurotalkkunat mitä kaupasta löytyy, myös Savosta ja Tampereelta ostanut mutta Pietola tekee parhaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran viikossa muutenkin puuro päivän voi pitää.
Mutta aamulla aina on saatava kauraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syön joka aamu talkkunaa voisilmällä ja lasi maitoa, sunnuntaina riisipuuro voisilmällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielelläni söisin,Talkkunaan kuului ennen vanhaan,hyvä sianliha käristys kastikkeeksi,mutta nykyäänhän lihassa ei ole muuta kuin Antibiootteja,kuivaa kuin kengän pohja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pietola Siikajoelta tai Kainuulainen, molemmista tulee tosi hyvä
talkkuna. Voisilmän kanssa syödään tai nyt todella terveelli-seksi todetun puolukan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen talkkunan kanssa oli läskikäristys, se syötiin aamulla aikaisin ja sitten lähdettiin pöllimetsään.
Reppuun leipää ja voita ja joko makkaraa tai uunissa paistettua hirvenlihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei muikkuja ollut kun tuolla sisämaassa asuttiin, särkiä, ahventa ja haukea enimmäkseen.
Nyt joskus tulee käristettyä noita bekonisiivuja, kun ruisleipää rasvassa uittaa niin onpa hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torilta ostin Rantalan savolaista talakkunoo ja voi että se on hyvvää!
Heleppo tehä, vettä ja suolaa kiehauttaa ja sitten talakkunajauhot sekkaan ja antaa ässehtiä vähän aikaa. Sitten kunnon voisilimä keskelle, lasi maitua kaveriksi ja eiku syömään ja nauttimaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talkkunajauhoja kyllä saa, mutta kunnon "paksua piimää" ei saa.
Lapsuusaika tulee mieleen, kun tätä jälkiruokaherkkua, sokeroitna tietenkin, sai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On syöty,kaapista löytyy 3eri merkkistä talkkunajauhoa,markkinoilta ostettu Rantalan perinteistä savolaista” talkkunoo”, tosi hyvää.,Pietolan ja Kainuun talkkunaa,Joskus sekoitetaan kauraryynejä sekaan,vaihtelun vuoksi. Voita nokare päälle,kyllä jaksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti