Aloita uusi keskustelu

Urheilu ja uskonto

Aloittaja: aatteleppa ite Hinta ja laatu 22.10.2014 19:49

Otaksun, että sivistyneet ihmiset kuluttavat jatkossa vähemmän ja vähemmän aikaa sellaisten asioiden kanssa, jotka eivät tuota elämälle lisäarvoa. Tähän vaikuttaa erityisesti urheilun ja uskonnon bisneshenkisyys, jossa yhteistä ovat suuret tulot harvoille ja valituille. Hinta on kova "hengenravinnosta", josta kuluttajan käteen ei jää muuta kuin pääsylippu. Oheistavaramarkkinat pitävät huolen voiton maksimoinnista. Kun katsojat kyllästyvät itseään toistaviin näytöksiin ja rahan virta alkaa tyrehtyä, yleisö mesmeroidaan väkivallalla ja pelolla. Unohtamatta mainosten luomaa hehkutusta "elämää suuremmasta": panokset kovenee, kertoimet kasvaa, edessä ovat ennenkokemattomat ottelut elämästä ja kuolemasta...

Mitä mieltä olette: millainen on urheilun ja uskonnon tulevaisuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 11 / 11 viestiä

Eipä sotketa urheilua ja uskontoa. Uskonnolla ole mitäään tekemistä pallolajien kaljahuuruisten tunnelmien kanssa. Lisäksi pitää muistaa, että oikeiden uskovaisten ei kuulu harrastaa kilpaurheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat ovat minulle täysin toisarvoisia asioita. En ole tarvinut koskaan kumpaakaan. En rahoita uskonto enkä urheilubisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usein tietämättään tukee esim. kilpaurheilua veikkauksen, loton ja muiden arpapelien muodossa ? Samoin kaupan saattaa ollla tuotteita, joista tietty osa menee niin sanottuun "hyvään tarkoitukseen".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ussonto voipi olla mitä mainioin henkisen vallankäytön väline. =/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"aateleppa ite" on niitä matalaotsaisian itseään sivistyneinä pitämiään
henkilöitä. Saituuttaan hän ei voi mennä urheilukilpailuihin ja sitten
kateuttaan yritetään kumota koko ajatuksen. Kirkko tietenkin on synti ja
samoin mainokset jne.
Minkälainen sivistys nyt on uudelleen nousussa? Oletko lukenut
peräti neljä ( 4 ) kirjaa ja osaat juoda kahvisi sivistyneesti pikku-
sormi pystyssä?
Minkälaista hengenravintoa nimimerkki kaipaa?..

Isoeinari (ärtyneenä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eikö urheilua ja sen saamaa huomiota esim. tiedotusvälineissä kärsi kyseenalaistaa? Ymmärrykseeni ei ole milloinkaan mahtuneet jääkiekkoilijoden, laskettelijoiden, ralliautoilijoiden, golffareiden...miljooniin kohoavat tulot.
Muutamalle juipille maksetaan kaikki se, mistä riittäisi jakaa tuhansille ja taas tuhansille. Ja ketkä ovatkaan innokkaimpia siirtämään rahansa veroparatiiseihin kuin nuorison suuresti ihailemat kilpaurheilijat.

Eräs tuttuni makaa neliraajahalvaantuneena ja on täysin yhteiskunnan avun varassa. Hän loukkaantui parikymppisenä jääkiekko-ottelussa, jossa hänet taklattiin voimakkaasti kaukalon seinää vasten. Ei auttanut lääketiede, vaikka urheilijat ovat ihan etusijalla saamassa hoitoa. Tavallinen työläinen laitetaan jonoon odottamaan vuoroaan, mutta urheilijat operoidaan heti. Näin merkittävään asemaan kilpaurheilu on jostakin syystä nostettu. En ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä kannanottoja, jotka herättävät ajattelemaan:
"Muutamalle juipille maksetaan kaikki se, mistä riittäisi jakaa tuhansille"
"Tavallinen työläinen laitetaan jonoon odottamaan vuoroaan, mutta urheilijat operoidaan heti."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Isoeinari on jalat tukevasti maassa seisova, itsevarma mies. Hän uskaltaa puolustaa omia mielipiteitään ja itselle tärkeitä asioita ilman pelkoa siitä, että menettäisi omat kasvonsa. Tällaista rohkeutta on harvalla. Juuri tällaista hengenravintoa yhteiskunta kaipaa - omien arvojen puolustamista, vaikka ne olisivatkin muiden silmissä tunnustusta vailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otaksun, että sinä lukeudut näihin "sivistyneisiin ihmisiin", jotka ylevöittävät itseään elämän lisäarvoilla. Ounastelen, että minut luet eittämättä alempaan kastiin, "sivistymättömiin", sillä minä nautiskelen ilman arvoja urheilukentän katsomossa, tutkin arameankileistä Peshittaa ja viihdytän itseäni matalatasoisilla dekkareilla. Jos minunkaltaisiani riittää, niin ei urheilun ja uskonnon tulevaisuus kovin huono ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilupyhätöt vievät kansan kirkonpenkeiltä viimeiseen mieheen ja naiseen. Kirkon kannattaisi järjestää jonkinlainen pudotuspeli-systeemi esim. vaaleissaan ja luvata voittajalle miljoonien potin. Tulevaisuudessa kun urheiluarenoiden raunioita arkeologit tutkivat niin ne ihan varmasti yhdistävät ne uskonnollisiin kulttimenoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen urheilu oli harrastus. Nyt urheilusta on tehty kokopäiväinen ammatti ja urheilijat tarjoavat kansalle "sirkushuveja". Oikein kun hyvin osaa urheilla, saa palkkioksi missin ja puoli valtakuntaa. Urheilija asuu linnassa, hänellä on palvelusväkeä ja olo on kuin keisarilla. Kansa ihailee urheilijaa ja pikkukansalaiset ottavat hänet idolikseen. Melkein jokainen haluaa tulla urheilijan kaltaiseksi ja saada myöskin sen missin ja puoli valtakuntaa.

Näillä näkymin mitään muutosta ei ole näköpiirissä, sillä kaikilla yhteiskunnan alueilla suuret tulot kasaantuvat yksille ja harvoille.Yhä suuremmalle osalle kansasta näyttää jäävän käteen vain se "tyhjä pääsylippu", mutta se näyttää riittävän näiden "sirkushuvien" lisäksi.

Papit saarnaavat joka pyhä tyhjille penkkiriveille ja nauttivat palkastaan.
Piispat istuvat palatseissaan ja keskustelevat yhteiskunnan merkkihenkilöiden kanssa kirkon merkityksestä kansalle. Päiväkerhoista säästetään ja joulupuurot jätetään säästösyistä tarjoamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti