Aloita uusi keskustelu

Kaupunki vuokraa jättisummilla sijoittajien asuntoja

Aloittaja: kaupungin kirjanpitäjä Kaupungit ja kunnat 12.6.2019 01:02

Iltapäivälehdessä oli pari päivää sitten tarina miten Oulu on vuokrannut Hiirosen tuliteristä asunnoista sijoittajilta 30 % kaikista läävistä kuntouttaville. Emme tiedä keitä nämä kuntoutettavat on. Ei ihme että samasta talosta ostanut rouva purki kiukkuaan ettei kukaan kertonut asiasta. Tämä kaupungin rahankäyttö on uskomatonta mutta eihän se ole omasta lompakosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 44 viestiä

Kaupunki lakkautti viime kesänä Timosen kodin. Osa asukkaista siirrettiin Linnanmaan Prisman viereen uuteen kerrostaloon. Kannattaa tarkistaa tilanne jos sattuu tuolta suunnalta asuntoa etsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolta heikommista ainakin kotimaalaisista kuuluu huolehtia muut voi huolehtia kotimaissaan. Kohtelevat niin huonosti omissa maissaan suomalaisia ja länsimaalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi asustelen vanhemmassa kerrostalossa, johon remontteja tulee, pysyy sijoittajat kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän taloyhtiössä eräs sijoittaja erehtyi vuokraamaan asuntonsa yhdelle häirikölle, mutta me muut nostimme siitä sellaisen äläkän, että häirikkö sai alta aika yksikön häädön.
Voin sanoa, että yksikin häirikköasuja saa koko talon sekaisin. Häiriköivää kaveriporukkaa lappasi vuorokaudet ympäriinsä ja meteli oli sen mukainen. Tämä häirikkö oli "stailannut" kyseisen yksiön ihan uuteen kuosiin ja omistaja joutui tekemään mittavat remontit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiirosessa asuin itsekkin vuosia sitten ja alue oli silloin mielestäni hieno.

Sitten sinne rakennettiin tie hiirosen ja sen alkoholistiparantolan välille ja ihme sakkia alkoi pyöriä Hiirosessa.
Myös kaukovainion porukkaa alkoi pyöriä siellä ja kuulin kun sieltä varastettiin pyöriä, autoja ja talossa jossa asuin myös skoottereita alkoi häipyä.

Huonoksi meni paikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vuokraus asuntoja vuokrausasuntoina ovessa lukee mitä lukee mutta voi olla motellina koko asunto. Lakanat viedään kuivaushuoneista. Takkeja varastellaan myös astioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP saa osansa maksamatta veroa tuloista (Kojamo).
Sivakka ei maksa veroa, VVO&Lumo ei maksa veroa.
Yksityinen maksaa veroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopotti taas kerran kirjoittelee ihan väärästä asiasta. Kyse ei ole Sivakan tai VVO:n tai minkään muunkaan yhtiön taloista ja asunnoista. Kyse on yksityisestä asunto-osakeyhtiöstä ja sijoittajien siitä istamista asunnoista jotka vuokraavat hoivayritykselle ja joiden asukkaiden kulut maksaa kaupunki ja Kela. Mutta jos ei ymmärrä niin eihän sille mitään voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin luulisi, että talossa asuisi liki samanikäisiä ihmisiä, eikä olisi mikään vanhainkoti vanhuksille. Onhan oulussa esimerkiksi 30-35 ikärajoja nuorille kokonaisissa ker. taloissa. Samaa pitäsi olla myös vanhuksille ja vajaakuntoisille. Nuorilla ja iäkkäillä on aivan eri nukkuma ajat. Sillä vuokrauksella pilataan tyystin asunnon hankinta ihan normiasukilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Senioreille ja palvetutalot . Se että ihmisellä on joku sairaus tai masennus tai loppuun palaminen töistä ei tarkoita ettei olisi ihminen . Myös juopot on ihmisiä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuihin taloihin ei löydy sitten enää kyllä ostajia.Osakkeitten arvot on mennyttä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ei voi kun ihmetellä - sijoittaja ostaa uudesta talosta sikakalliin huoneiston ja vuokraa kaupungille pitkällä vuokrasopimuksella. Kaupungilla täytyy olla pohjaton kassa että pystyy tällaista tekemään - laskisipa joku mitä tulee vuokra per neliö maksamaan - sillä rahalla ja oikealla järjellä voisi tehdä ihmeitä.

Ja vuokranantaja nauraa partaansa matkalla pankkiin kun sen osakkeen taloyhtiölainankin saa vielä vähentää verotuksessa.

Kuka oli niin viisas päättäjä, joka keksi tämän rahantekokoneen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, kuulin tälläisestä ns. bisneshaukkasijoittajasta, joka ostanut monet osakkeet esim. kerrostaloista ja vuokrannut ne kaupungille.
Ei kuulema haittaa, ketä asuntoihin sijoitetaan tai mihin kuntoon asunnot joutuvat asukkaiden toimesta, sillä sosiaalitoimi maksaa kyllä vahingot.
Muut osakkeiden omistajat vain kauhistelevat ja pelkäävät villiä meininkiä, joka syntynyt uusien vuokralaisten myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo selittääkin sen, mitä ihmettelin käydessäni entisen naapurin luona kylässä ”uudessa ja kalliissa” eläkeasunnossa - nimittäin ne muut asukkaat ja elämä talossa muutenkin, oli kyllä sellaista, mitä tapaa yleensä kaupungin vuokrakasarmeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitettiin kallioparkkiin 100 milj ja oulu kymppi, rautatalo jne ja rotuaarin lämmitys. Pikkubussit 500 000 reitti polkupyöriin 6 milj turisteja varten. Jos eivät omin neuvoin pääse oulua näkemään niin pysykööt pois. Nallikarin ökyrakentaminen ja kaikki velaksi. Hoitoon ei pääse kun pitää säästää. Muistakaa äänestää ensi kerralla. Sairasta touhua kun oulun velka on jo 800 milj ja noussut 4 vuodessa 300 milj.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öljynporauslautat kaasuputket maakaasulle suolle onhan meidän suolla samaa kaasua kuin muidenkin soilla. Samaa maata joten öljyä on täälläkin. Onhan meillä sheikit ja sulttaanit valmiina porauslautoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs PS-edustaja joskus sanoi, että nämä hörhöt pitäisi laittaa kaikki samaan taloon asumaan pois muiden haitoilta. Silloin sai vain pilkkaa osakseen ehdotuksestaan. Naurattaako nyt kun sattuu omalle kohdalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti