Aloita uusi keskustelu

Äänestitkö ruotsin kielen vahvistamista

Aloittaja: Asdfg Kotimaa 5.6.2019 17:18

Pikkuinen gallup

Annoitko eduskuntavaaleissa äänesi ruotsin kielen vahvistamisen puolesta?

Kuinka usein olet tarvinnut ruotsin kieltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 59 viestiä

Ruotsin kielestä minulle tulee aina mieleen juttu jonka luin jostain kauppa-alan ammattilehdestä 30-40 vuotta sitten. Toimitukseen oli tullut näytille esine, jossa oli leveähköt pihdit ja pesevä pinta sisäpuolella. Nimi oli kuulemma persienn putsare. Olivat ihmetelleet sitä aikansa ja sitten toimituspäällikkö oli ottanut esineen mukaansa vessaan ja sitten todennut että ei se ainakaan siihen tarkoitukseen sovellu mihin nimi sanoo, pesevät pinnat pitäisi silloin olla ulkopuolella. Pitäisikö ruotsalaisille sanoa että käyttäisivät vähemmän harhaanjohtavia nimiä vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ÄÄNI BKT:LLE

Suomi on vientivetoinen kaksikielinen maa. Olisi hullua olla ottamatta kaikkia resursseja käyttöön. Ruotsinkielen taito on osa sitä läntis-pojois-eurooppaa ja liittyy osana oikeusvaltioperiaatteeseen, jota valtio ei voi jättää jokaisen henkilökohtaiseksi asiaksi, niinkuin ei työtä ja toimeentuloakaan. Ääni koulusivistykselle on ääni demokratialle, eikös vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin pakkoruotsin puolesta vaikka itse en sitä koskaan tarvitse. Mutta jos sillä saamme edes muutaman pottunokan pois maasta niin se helpottaa väestön vaihtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuollainen väitetty väestön vaihto on käynnissä, niin kieli, joka sitä parhaiten edistää, on aivan varmasti englanti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persikan vastaan annoin ääneni. Ruotsia olen tarvinnut täällä Oulussakin kuin myös Ruotsissa ja ihan Haaparannassa, jossa myyjä ei osannut suomea, ruotsi ei ole kaksikielinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tulevaisuuden onnellassa, jota me persut, rakennamme, ei tarvita suomea eikä ruotsia.

Siellä puhutaan persua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ruotsin kielen opiskelu pakkoineen on naurettavin ja surkein keskustelun aihe. Se, joka osaa ruotsia, voi kuulla opiskelun tulokset urheiluselostajien suista. Juuri päättynyt yleisurheilumaaottelu osoitti sen jälleen kerran. Selostajat eivät osaa sanoa oikein tavallisia nimiä, kuten Tomas, Lillemo, Norrbom, Karlsson, Moa jne.
Minkä takia näille pölkkypäille mitään ruotsia pitäisi opettaa, kun eivät opi kuitenkaan. Puhukoot montaa-ysiysi-suomeansa ja sillä siisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en äänestänyt ruotsin kielen vahvistamisen puolesta enkä sitä vastaan.

Minä äänestin Persuja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin persujen puolesta hurreja vastaan, meitä on jo ylivoimainen enemmistö äänestäjistä, vahva on kannatus. Odotamme kieli pitkällä sitä päivää, kun kepu lähtee hallituksesta, on nääs merkkipäivä puolueellemme, nousemme valtaan ja pakkoruotsi haudataan lopullisesti. Siinä on sitten RKP:n kaksi tyhjäntoimittajaministeriä työttöminä. Se lehmännäköinen on tuttu monelle, mutta mikä on se täysin tekaistu miesministeri, kukaan muista edes nimeä, pölöykkypään näköinen muuten on, täyshurri.
No, persut nousee siitä huolimatta, valtionhoitajapuolue. Liekkö Sipilältä täysi tuki, niinku Pöpipernerille, sen työ ministerinä on peruttu jo monesti, Sipilä enään yksin tukee rakastettuaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomesta tulee muslimivaltio, shiioja ja sunneja. Siinä sitten ollaan helisemässä, kun nämä taistelee vallasta, suomalaisille jää sivustaseurajan osa, jäämme jalkoihin. Persut voi vielä pelastaa Suomen, edellyttää lisää väkeä äänestämään ainoaa suomalaista puoluetta, persuja. Kepukin, vanha puolue pilasi maineensa Sipilän kaudella, järjetöntä politiikkaa kutsua maahan sivistymättömiä, lukutaidottomia musulmaaneja rajattomasti, Ville Niinistö mukana tässä pöljyydessä. Ei kuulemma voi rajoittaa mitenkään maahantunkeutujien määrää, kaikki otettava vastaan. Rahaa näille löytyy jostakin määrättömästi, edes kustannuksia ei saa laskea, sehän on rasismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomesta tulee muslimivaltio, shiioja ja sunneja. Siinä sitten ollaan helisemässä, kun nämä taistelee vallasta, suomalaisille jää sivustaseurajan osa, jäämme jalkoihin."

Kirjoitat sinänsä hauskaa fiktiota, jonka pohjalta voisi tehdä vaikkapa viihteellisen elokuvan.

Ainoa huono puoli fiktiossasi on se, että henkilöt joilla on muutenkin vaikeuksia erottaa kuvitelmat todellisuudesta, saattavat pitää fiktiotasi faktana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ollaan lähimpänä, takiaiset hilijaa, kun persut puhuu. Turha huuvella muutamalla rosentilla, persut rules.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin laivalla 80-luvulla olin buffetti pöydässä, kun Ruotsalainen mies iski minulle silmää ja pyysi istumaan pöytään ruoka seuraksi. Hänelle sanoin, että Nej Tack. Tiesin kyllä millä asialla kaveri oli. Joten siinä vaiheessa ruotsin kieli tuli tarpeeseen. Muuten en ole ruottia tarvinnu, Haaparannassakin osaavat Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilasin Ruotsista tavaraa, koska ihan sa tuote Suomessa maksaa noin kymmen% enemmän ja lisäksi tulee toimituskulut, koska lähiseudulta ei löydy myyjää. Toimitus Ruotsista oli ostajalle ilmainen ja nopea. Koko asia hoitui ongelmitta ruotsiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saadakseen hallitukseen vahvan enemmistön ja siksi hänen piti luvata jotakin heille hallitusneuvotteluissa. Tämäkin ruotsinkielen palauttaminen on siis Rinteen piikissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti