Aloita uusi keskustelu

Maataloustuet.

Aloittaja: Lukija Kotimaa 19.10.2019 11:30

Antti Rinne ei halua, että maataloustukea leikattaisiin EU:n esittämällä tavalla. Hyvä Antti, ymmärrät omavaraisen ruuantuotannon tärkeyden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 133 viestiä

Sen siitä saa kun äänestää vihervassareita. Ei ikinä enää kun katsooo sitä rahamäärää mitä sinne muutamille työnnetään joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viljan hinta esim Hampurin pörssissä 100€ /Tonni , enemmän kuin Suomessa.
Suomessa on pinta-alat on pieniä ja koneet isoja,tehokkaita , käyttöaste on alhainen .
Viljan myynti korkeimpaan hintaan ei ole vaikeaa , jos osaa netistä katsoa Futuurit .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt haluan pyytää teiltä kaikilta anteeksi törkeitä kommenttejani maanviljelijöitä kohtaan. Maanviljelijät ovat tukensa ansainneet ja lupaan tästä lähin ostaa vain kotimaista ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maataloustukia perustellaan teollisuusmaissa kolmella päämäärällä:

Ne ylläpitävät ruokahuollon omavaraisuutta[1]Suorat tuet halventavat kuluttajien elintarvikkeista maksamaa hintaa [1] ja heikentävät hintojen normaalia vaihteluaNe pitävät maaseudun asuttuna[1]

Niiden tarkoitus on turvata maataloustuotantoalueilla, joissa se ei ole liiketaloudellisestikannattavaa tai yhtä kannattavaa kuin paremmissa tuotanto-olosuhteissalähde?. Teollisuus saa niiden avulla halvempia raaka-aineitalähde?, mutta koska maataloutta tuetaan suorien tukien lisäksi epäsuoraan tulleilla, raaka-aineiden paikallinen hinta on usein korkeampi kuin maailmanmarkkinahinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

aukaiseppa netti ja katso viljan hinta niin hoksaat että se on suomessa euroopan halvinta.tämän päivän hinta 0,12senttiä kilo ja sinun pitäs halvemmalla saada sanon suoraan et saa mistään ja jos satut saamaankin niin toimita minullekkin rekka lasti ostan heti.yhtään ei ole vielä 40 vuoteen
toimittanut.minulle ostasin kyllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansakunnalle elintärkeä omavaraisuus ei ole mikään politiikka- saati rahakysymys vaan se on elinehto, jonka vaarantaminen on sekä valtio- että maanpetos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli jollei omavaraisuutta saavuteta, johtaa se syytteisiin. Kepu jättää salkkunsa välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ulkomaalaiset yrittää myydä tarhasta ruokiaan mm kouluihin ja syrjäyttää suomalaisen ruuan viljan. Jopa vaasan leivissä ollut viron viljaa ja oululainen tunkee raakaa keltuaista valmisleipiin voin sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteellä on nyt melko heikosti asiat kun pitää perivihollistaan maataousväestöä ruveta nuoleskelemaan.Uskoo ken tahtoo me emme ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkääs ny pojat. Eikö juuri Keskustan ja SDP: yhteityöllä ( huono sana) ole saatu sodan jälkeen maamme hyvälle mallille.
Kaikki oil hyvin siihen asti kunnes Keskustan puheenjohtajaksi valittiin ins. Sipilä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan muutkin sosdemit nyt samaa mieltä? Ainakin viidenkymmenen vuoden ajan he kävivät vaaleja suunnaten probagandansa juuri maatalouden saamia tukia vastaan....🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaankin heitä löytyy joka puolueesta. Kyse on vain siitä ettei hahmoteta tukien suurutta ja sitä että se ei halvenna ruuan hintaa vaan päin vastoin. Mikä muu ryhmä saa sosiaalista tukea niin paljon ilman mitään vastiketta? Siitä ei makseta edes veroja vaikka työttömyyskorvauksestakin maksetaan. Tässä vielä kerran. Eu maksaa 300 milj/v suomi eduskunnan siunauksella 1200 milj/v ja eläkkeitä kun eivät itse ole maksaneet 1000 milj/v sekä paljon muuta päälle. Lisäksi saavat pitää tuotteesta tulevat rahat. Saajia noin 50 000 ihmistä On sinne tullut sadoittain miljonäärejä. Oliko tämä tarkoitus? Tuki pitää saada tarveharkintaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otahan asioista selvää. Maatiloja menee kokoajan konkurssiin. Saksan- ja ranskankansalaiset vaativat valtioiltaan isonpia maataloustukia, jotta heidän elintarvikkeidensa hinnat pysyisivät alhaalla. Suomen kommunistit vaativat maataloustukien lopettamista, jotta ruuanhinta saataisiin reippaaseen nousuun ja köyhimmät kuolisivat nälkään. Espanjakin maksaa tilakohtaisesti enemmän tukea, kuin suomi. Ranska maksaa valtiona eniten tukea EU:n alueella. Että turhaan märisettä maaloustuista, koska ne takaavat halvan suomalaisen ruuan, ja elintarvikkeiden omavaraisuuden. Sehän on aivan varma asia, että jos suomella ei ole omaa ruokatuotantoa, niin ulkomaisen ruuan hinta räjähtää käsiin. Sitten ei ole halpaa. Kauppiaat pitävät sen huolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin en maksa eläkettä no mitkä nämä melan maatalous eläke maksut sitten on.ei ne kyllä koko eläkkeellä olon maksuun piisaa niin kun ei sinunkaan työ uran aikana kertynyt eläke potti näin hän ne on ilmotteneet elikkä minäkin maksan sinun eläkettä jos ei heitetä lusikkaa nurkkaan aikasemmin.ja oli tukea tai ei sinä minun palkan m,aksat aina ja se on tuolla 80000 euron huiteilla vuosi että pärjäilee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka sentistä maataloustukia maksetaan vero. Tietämätöntä kirjoittelua. Tai tahallista propagandaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi peltomaa on Pohjois-Suomessa kalliimpaa kuin Skoonessa? Annan kaksi vaihtoehtoa: 1) Skoonen maatalouden olosuhteet ovat paljon huonommat vai 2) Suomen Euroopan mittakaavassa massiivinen maataloustuki valuu maan hintaan ja vääristää monin eri tavoin maataloustuotantoa sekä nostaa kustannuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin juuri lukemassa netistä peltomaan hinta Skoonessa on yli 20000 euroa hehtaari.Pohjois-Suomessa se on 2000-10000 välillä.Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin tulee tänne höpisemään luulojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuistakin totuus tässä asiassa Pohjois-Suomen luvuista saa ottaa puolet pois.Eu maksaa esim Hollannissa tukea 1000 euroa hehtaari.Täällä Pohjois-Suomessa 300.Eli eu sääntöjen mukaan parhaat tuotanto alueet saa suurimmat tuet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti