Aloita uusi keskustelu

Koirien kateus

Aloittaja: Hau hau anna minullekin Lemmikit 18.6.2015 15:28

Osaa ne koiratkin kateilla, jos toinen saa jotakin, eikä anna toiselle mitään. Sukulaisella on hirvikoiria kaksi kappaletta ja toinen on hieman yli vuoden ja toinen kymmenen vuotta. Nuoremmalle koiralle on annettu pieni ruoka-annos aamusta aina pienestä asti ja myöhemmin päivällä kunnon ruoka-annos kummallekin. Samalla kun on annettu aamusta pieni ruoka-annos, niin on myös tarjottu jokin pieni puruluu, tai jokin muu. Vanhempi koira on haukkunut ja vaatinut myös jotain syötävää ja jopa limpunkappalekin kelpaa, vaikka ei ennen välittänyt vähääkään sellaisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Nämä pari hirvikoiraa, jotka veljeni omistaa, niin vanhemmalla välillä närästää kovasti ja tahtoo saada nuoremman koiran häkistä itselle luita, vaikka itselläkin niitä on. Annoin nuoremman koiran häkistä luun sille, mutta toisen luun annoin vaihtokaupassa nuoremmalle takaisin. Lippunipahan haukkuminen vanhemmalla, kun luun sai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veljeni hävitti suomenpystykorvan, kun tuli vaivoja ja koiran kärsimykset loppui. Jämtlannin pystykorvan laittoi tilalla ja vanhempaa hirvikoiraa närästää viereisessä häkissä, kun pientä pentua lellitään ja hoivataan. Välillä menee vanhemmalla koiralla ärähtelyksi ja ei katso edes pennun suuntaan, vaan katse on suunnattu muualle. Semmoista se on eläimilläkin touhu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää hoitaa tätä vanhempaa koiraa, kun tuli koiralle vaivoja. Samalla annan pienen syötävän, että kerkiän voidella koiran kylkeä, kun karvat lähti ja voiteella pitää pientä aluetta hoitaa. Nuoremmalle koiralle olen tarjonnut myös syötävää, että ei tarvitse haukkua, kun ei mitään saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on. Ja vielä vahvemman oikeus koiralaumassa, etenkin uroksien kesken. Mutta olettekos huomanneet: vanha koira on arvostettu laumassa ja yleensä on myös etuoikeutettu joukossa. Vanhaa tervettä naarasta kunnioittaa kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mutta vanhoja ihmisiä ei arvosta kukaan vaan he saavat olla Suomessa heitteillä samalla kun kaiken maailman puudeleita paijaan kuin jotain suurta omaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmistä ja lemmikkiä ei voi verrata missään asiassa toisiinsa. Vaikka lemmikkiä hoidetaan, niin silti ihminen on eri arvoinen lemmikkiin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti