Aloita uusi keskustelu

Ei eläkeiän tarkoitus ole päästää vapaalle vaan fyysinen raja sille ettei voi enää työskennellä

Aloittaja: Anteeksi taas Muut 18.4.2019 20:24

Älkää keksikö itse lakeja ja sääntöjä.

Ennen kaikki lähti heinäpellolle ja suon kuokintaan paitsi ne jotka eivät pystyneet ja jäivät hourailemaan takakammariin.

Nykyään tuntuu olevan käsitys että pittää päästä vielä nauttimaan terveenä elämästäkin jopa vaikka useaksi vuodeksi. Yhteiskunnan maksamana!(eläke).

Miten niin, kuka tämän on keksinyt?

Ei muuta kuin eläkeikä just siihen että v just ei enää pysty.

Ihan itse keksitty luonnoton päätös. Lukemattomia työkykyisiä ihmisiä menee eläkkeelle periatteella "olen jo oman osani tehnyt". Miten niin? Eikö se riipu työkynnosta? Joilakin 21v, joillakin 91v. Kunto ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

Ei työaikalain tarkoitus ole päästää vapaalle vaan fyysinen raja sille ettei voi enää työskennellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja taitaa olla aika tyvessä työurallaan, kun voimiensa tunnossa lullee olevan ikuinen, kyllä se mieli muuttuu kun aamujäykkyyttä on muuallakin kun siellä. Mistä luulisit löytyvän ne eläkemaksuina työntekijältä lainatut rahat, jotka pitäisi haluamanlaisessasi systeemissä väärillä perusteilla palkoista pidätettynä takaisin maksaa <---- tuo tarkoittaa, jos ei eläkettä, ei eläkemaksujakaan. Vai meinaatko päästä osingoille pelkällä valittamisella, ei ihme että työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, kun sukupolvenne upuu pelkästä työehtosopimuksen lukemisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten sitä työskentelee, jos firma ajaa pois 60-vuotta täyttäneen. Kumpiaan osapuoli ei ole kiinnostunut, kun ikä on yli 60v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko aika ottaa järki käyttöön, kun näitä eläkkeelle pääsyn aikoja määritellään. Ensimmäinen ja erittäin tärkeä seikka on, etteivät asioista päättävät tahot jaa etuisuuksia, mm. eläkkeeseen liittyviä, "omaa vuoroa ootellessa" periaatteella. On töitä jotka vaativat tekijältään enemmän kuin toiset työt.

Kynnenviilajien eläkeikä voidaan nostaa suoraan esim.75 vuoteen.
He jotka eivät nauti päivittäin pitkiä lounaita hyvässä seurassa ja ovat varsinaisia tämän maan pystyssä pitäjiä, kohdellaan ala-arvoisesti.

Nythän eläkkeelle pääsyyn eivät vaikuta kovinkaan paljoa seikat, kuten esim. työn fyysisyys, joka on suurin ihmisen terveyden ja kunnon kuluttaja.

Yhteiskunnan rattaita fyysisellä panoksellaan tukemassa olleiden eläkeikä pitäisi laskea tehtyjen vuosien mukaan.
Nythän asiantola on niin, että ajat itsesi sippiin ja ykskaks huomaat, ettet enään ole kykenevä antamaan täyttä panosta palkanmaksajalle. Näin ainakin yksityisellä puolella.
Epäröit aikasi. Osa kerkeää mennä hautaan vaivojensa kanssa. Osalle koittaa lakisääteinen kolmivuotis-tarkastus, jolloin voit kertoa ilmenneistä vaivoistasi, mikäli uskallat.

Työterveyslääkäri on velvollinen delekoimaan suoraan työnantajalle työntekijän mahdollisista vaivoista. Iso osa ei tohdi kertoa vaivoistaan, pelkona lopputili, esim lisääntyneiden sairauspoissaolojen johdosta. Nykyjärjestelmä on suolesta, sievästi ilmaisten. Asiantolaan kaivataan pikimmiten muutosta, ihmisyyteen vedoten. Onko joku raharikas parempi ihmisenä kuin asioihin rehdisti suhtautuva duunari, jonka terveys pettää ennen aikojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tehnyt töitä 46 vuotta, pois lukien armeija, se vissiin luetaan työkokemukseen.

Nyt nautin täydestä (tai miksi sitä sanotaakin) työeläkkeestä. Tätä eläkettä ei minulle maksa (tietääkseni yksikään veromaksaja, eli KELA.) muut kuin se firma mihin minä olen eläkerahastoni maksanut.

Miksi minua syyllistetään lusmuilusta ja veronmaksajien rahojen viennistä kun olen eläkkeellä, vaikka niitä minä en rasita.

Te nuoret. Mitä me olemme teille antaneet? Koulutus, nuoruuden haasteet, (kuka ne maksoi) vaatetus, ensimmäiset ajoneuvot, ja näitähän on, ymv.

Nyt te olette asemassa, jossa te maksatte veroja. Miksi te ette halua maksaa korvausia siitä kuka kustansi teidät siihen asemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kun olet kehujesi mukaan maksanut itse eläkkeesi, niin tee laskelma kuinka monta vuotta olet niillä rahoilla "omillaan" ja kenen rahoilla sitten nautit eläkkeestäsi kun ne loppuu ? Esim 1000 euroa / kk tekee 12000 vuosi ja 10 vuotta on jo 120 tuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ihmisellä, joka on tehnyt töitä mm. jopa yli 40 vuotta ja maksanut eläkemaksujaan, on oikeus päästä eläkkeelle, jos niin haluaa. Monet jatkavat työtään senkin jälkeen, kun eläkeikä on saavutettu. Se on heidän valintansa, mutta tulee paljon myös kritiikkiä, että nuoret eivät pääse töihin heidän takiaan. On myös huomioitava se, että eläkkeelle jäävät antavat nuoremmille mahdollisuuden päästä töihin. Pitkän työuran tehneet haluavat elämältään muutakin kuin työtä. Elämässä on paljon muutakin kuin työ! Tätä ei ehkä ymmärrä ihminen, joka ei ole kokenut pitkää työssä oloa.JJokaisen työntekijän oikeutena on nauttia elämästään myös muulla tavoin! En todellakaan ymmärrä ajatuksesi juoksua, miksi ei pitäisi nauttia elämästä, vaikka eläkkeelle siirryttäessä olisi kuinka terve tahansa. Äly hoi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ainakin armeijasta pääsi n. viisikymppisenä eläkkeelle. Usein siirtyivät muihin töihin myös. Eläkeikä voi olla vaikka 70, mutta harvemman terveys kestää sinne asti. Vaikea, jos työpaikalla pyörii dementikkoja, jotka unohtavat tehtävät. Näitäkin on jo nyt nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin nämä Valtion Virkamiehethän on töissä niin kauan kuin liikkumaan pystyy,Nuorille ei anneta mahdollisuutta työllistyä,turhaa heille Eläkettä maksetaan,Poliisit,Upseerit,Ministerit,Ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa aloitus, poliitikotkin jäävät eläkkeelle jo 40-50 vuotiaana vaikka ovat täysin työkykyisiä. Meillä täällä Oulussakin on muuan rouva nostanut sopeutumiseläkettä jo kohta kymmenen vuotta vaikka on täysin työkykyinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläke on määritelty ajan mukaisesti. 100 vuotta sitten ei ollut esimerkiksi massatyöttömyyttä, tuottavuutta, huippuun vietyä logistiikkaa, automaatiota ja tietotekniikkaa tai nykyisin vaadittavia tietoja ja taitoja. Eläke käsitteenä alkoi muuttua jo vuosikymmeniä sitten eikä ole enää pelkästään vanhuuden tai työkyvyttömyyden toimeentuloa vaan yksi sosiaaliturvan muoto ehtoineen. Suon kuokkimisesta on luovuttu ja työsuhde on nykyajan mukainen kuten myös tilanne ilman työtä.

Jos me haluaisimme vapauttaa osatyökykyiset iästä riippumatta hankkimaan toimeentuloa palkkatyöllä, ei siihen tarvittaisiko koko eliniän aikainen perustulo josta voisi kykyjensä ja haliujensa mukaan käydä töissä. Pitää vaan poistaa peruspäiväraha, työmarkkinatuki, ansiosidonnaiset työttömyyskorvaukset ja kansaneläkkeen perusosa sekä toimeentulotuen perusosa. Perustulo korvaisi ne kaikki ja antaisi vapauden tehdä kaikenlaisia työsopimuksia kaikenlaisille ihmisille. Joku 65-vuotias "vanhus" saattaisi hyvinkin jaksaa tehdä töitä muutaman tunnin pari kertaa viikossa ja "kantaa kortensa kekoon". Omat lakimme on sitä mitä haluamme. Luonnonlait ovat reunaehtoja.

Vanhuuseläke on itseasiassa työaikalaki lopettaessaan työajan kokonaan. Niin on pakko olla jotta työaikaa jäisi nuoremmille. Ja toisaalta jokainen on "osatyökykyinen" ja rajoitteinen eikä kukaan sovellu mihin tahansa työhön. On siis pakko järjestää sosiaaliturva ja toimeentulotavat joko momutkaisesti erilaisilla termeillä tai yhdellä ainoalla vapaalla ja vastuuttomalla perusturvalla. Olemme valinneet sen "kannustava" monimutkaisen ja byrokraattisen tavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki lait keksitään itse. Kun tarpeeksi moni "itse" on samaa mieltä, aletaan tehdä lakia asiasta. Kun sitten ryhmässä on ihan itse keksitty laki, se säädetään voimaan, ihan itse. Nykyinen systeemi mahdollistaa ihmisen työskentelyn vaikka hautaan asti, kukaan ei kiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenaikainen Eläkeikäraja on se, kun lääkäri sanoo, että et mene enää töihin. Työsi on nyt tehty, vaikka itellä mieli olisi toinen.
Jonkin ajan päästä itsekin tajuaa, että lääkäri oli oikeasti oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tokkopa mitkään muut sukupolvet kuin nykyiset eläkeläiset pääse nauttimaan yhtä pitkistä eläkeajoista. Osa näistä on päässyt eläkkeelle jo ennen 60 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatyötä voi nykyisin tehdä 68-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa yrittäjänä. Joten ehdottamasi systeemi on jo käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti