Aloita uusi keskustelu

Miten joku voi väittää kaikilla olevan mahdollisuus oppia ja menestyä?

Aloittaja: Todellakaan kaikilla ei mahdollisuutta ole Muut 16.9.2019 17:35

Usein kuulee hokeman, että "Kaikki on vain itsestä kiinni. Pitää oppia ja kouluttautua". Miten joku voi väittää, että kaikki voisivat oppia ja pärjätä siinä missä toisetkin? Yksilöiden erot ovat yksinkertaisesti valtavat.
Jos ajatellaan vaikkapa tätä Juttutupaa, niin eihän täälläkään suuri osa ihmisistä osaa edes oikeinkirjoitusta. Yhdyssanoja ei tunneta ja pilkut sekä pisteet ovat usein missä sattuu. Ei osata, vaikka jokainen on kirjoitusten kanssa tekemisissä elämässään joka ainoa päivä. Jos monet yksilöt eivät opi elämänsä aikana edes kirjoittamaan, niin miten voidaan väittää kaikilla olevan yhtäläinen mahdollisuus oppia ja menestyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 343 viestiä

Herra V:llä oli visio : hänestä tulee Suomen Tasavallan Presidentti. Hän opiskeli, työskenteli ja loi verkostoja. Pitkän uran jälkeen hän jaksoi yrittää, mutta ei. Suomalainen yhteiskunta vei hänen unelmansa. Siksi yhdeksi ainoaksi Suomen Tasavallan Presidentiksi valittiin ihan joku muu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vertics Oy:n perustaja Atte Pohjanmaa listaa mielestään tärkeimmät opit nuorelle yrittäjälle.

Atte Pohjanmaasta tuli huomaamattaan "lähes yrittäjä" jo 12-vuotiaana, kun hän innostui koodaamaan perhetuttavan yritykselle mobiilisovelluksen, joka sittemmin lisensoitiin.

– Kyseessä oli apuväline mykille ihmisille. Sovellus helpotti heitä kommunikoimaan. Siitä se homma lähti rullaamaan.

Teini-iän kynnyksellä ollut Pohjanmaa opetteli koodaamisen netistä ja kirjastoista lainaamistaan oppaista.

– Opettelin perusteet ja jos homma meni liian vaikeaksi, mietin jotain helpompaa ratkaisua.

Ollessaan 15-vuotias Pohjanmaa perusti toiminimen nettisivujen suunnitteluun. Asiakkaina olivat jälleen perhetuttavat.

Lukiossa Pohjanmaa tapasi Max Kalhaman. Kaverukset alkoivat koodata ja myydä nettisivuja yhdessä.

– Hiljalleen aloimme laajentaa toimintaa kohti ohjelmistokehittämistä.

Viime vuonna kaksikko valmistui lukiosta ja liiketoiminnan kasvattaminen pääsi toden teolla vauhtiin.

– Lukion jälkeen annoimme kunnolla hanaa. Nyt meillä on 16 työntekijää ja hyvinkin reipas meno päällä, Pohjanmaa kuvailee.

Tänä vuonna Vertics Oy:n liikevaihto lähentelee miljoonaa euroa.

Nykyisin Vertics tarjoaa ohjelmistokehitystä, mobiilipalveluiden toteuttamista ja verkkopalveluiden suunnittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippu 99 % rikkaista vanhemmista! Ei työläisperheillä ole varaa yliopisto kouluuttaa lapsian monia vuosia. Kuten perintörahoilla mälläävillä perheillä. Työläisperheissä on tutkimusten valossa paljon älykkäämpiä lapsia, kuin valmiilla perintörahoillan olevissa porvari perheissä. Mitä iloa olisi ottaa loppuiäkseen opintolainoja maksettavaksi ??? Rikkaat säästyvät tältä piinalta rahoillaan joista eivät ole itse hankkineet SENTTIÄKÄÄN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä soopaa. Köyhemmistä perheistä olevat lahjakkaat oppilaat voivat saada stipendejä ja hakea ylipistossa apurahoja. Tunnen useita. Mihin tutkimuksiin viittaat? Opiskelu ja opintolainat ovat kunkin omia valintoja. Miten niin rikkaat eivät ole hankkineet senttiäkään? Sekin on sinun valinta että olet alkanut venäjän propagandistiksi kuten olemme juttiksessa nähneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi stipendit pitää ansaita! Harvoin köyhien pentujen vanhemmat ovat esim. Lion Clubin jäseniä . . . ei siis stipendejäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Duunariperheen Samuli Kinnunen on ainoa lähisuvussaan, joka on lähtenyt hakemaan ylempää korkeakoulututkintoa.

”En mä edes ajatellut sellaisia asioita, ennen kuin yläaste tuli lopuilleen ja mietin, että mikäs tuo lukio on. Olin vain kuullut, että siellä on jotain hippien meininkiä. Ei ollut ketään tuttuja, jotka olisivat lukiossa olleet.”

Kinnusen vanhemmat ja koulun opinto-ohjaajat huomasivat pojan potentiaalin ja jopa painostivat tätä jatkamaan opintojaan. Kinnunen sanoo, että ilman painostusta hän olisi luultavasti jatkanut ammattikouluun datanomilinjalle.

Lukiossa Kinnunen sai mahdollisuuden osallistua Jyväskylän yliopiston tietotekniikan kursseille, joiden kautta hän päätyi jatkamaan yliopistoon.

Tällä hetkellä Kinnunen puurtaa opintojensa ohella tuoreen tietotekniikan alan yrityksensä kanssa.

Jos kykyjä riittää niin yhteiskunnan puolesta kaikilla on mahdollisuus oppia ja menestyä kuten tämä jo monet muut esitetyt esimerkit selvästi osoittavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki != yksi tapaus. Käys läpi kaikki yli 5 miljoonaa suomalaista ja tee yhteenveto, niin palataan astialle. Kas vaarilla oli rekistöröity nimimerkki. Eikö enää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkit osoittavat että mahdollisuuksia kyllä löytyy kun kukin niitä vain haluaa ja kykenee käyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koita kuivat korvasi taukset lapsivedestä ! Anna kuivua kunnolla kirjoita asiasta vasta sitten. Jos joku sana jopa lause . . . sattuisi paremmin osumaan kohdalleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian pitkä ketju yhden ja saman jankuttajan sepustuksia siitä että kaikilla muka on samat mahdollisuudet. Jos olet yhtään viisastunut kirjoistasi tajuat, että ei todellakaan ole! Olet selvästi pettynyt kun huomasit että elämää meni hukkaan pölyisten kirjojen parissa ja yhtään et viisastunut. Kaikkia ei edes kiinnosta samat asiat. Ne joilla on älliä päässä eivät tuhlaa elämäänsä titteleille, rahalle ja materiaalille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saa ainakaan Pohjois-Koreassa, jossa kaikilla ei ole samat mahdollisuudet, omat valinnatkin on niinjanäin. Kaukaa haettu äärimmäinen esimerkki on luonnollisen jakauman ääripäästä. Suomalainen yhteiskunta on jakauman keskivaiheillahko ehkä kallellaan toiseen ääripäähän, mutta pieni ripaus (eli joitakin yksilöitä) äärimmäistä on myös täällä. Syystä tai toisesta kaikilla ei ole edes samat mahdollisuudet, ja omat valinnatkin on hiinäjahiinä. En persustele näkökantaani enempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alatko lämmetä. Tottakai ihmisten käyttäytymiseen vaikuttavat monet tekijät. Mahdollisuudet yhteiskunnan puolelta ovat kuitenkin kaikilla samat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alatko kuumeta. Mahdollisuudet yhteiskunnan puolelta ovat kuitenkin kaikilla samat niiku Pohjois-Koreassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kailla samat mahdollisuudet menestyä se on totuus.
Lapsi kun syntyy sillä voi olla jo miljoonien omaisuus tulossa ja toisella miljoonien velka.
On paljon kiinni minstä munasolusta ja siittiösolusta se lapsi syntyy. Kun rikkaan munasolun hedelmöittää tonen rikas niin lapsella on omaisuuta jo syntyessään. Jos köyhän solu löytää toisen köyhän siittiön niin eipä ole paljon omaisuutta kun maailmaan putkahtaa.
Eihän silloin ole kaikilla samat mahdollisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain harvalla on varallisuutta syntyessään Suomessa. Suomessa kaikilla on mahdollisuus käydä kouluja ja opiskella niin pitkälle kuin nupissa on varaa. Kateelliset jäävät juttikseen ruikuttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti