Aloita uusi keskustelu

Pyykkikoneet

Aloittaja: pyykkärimummu Muut 10.10.2019 04:35

Kävin kierroksen useissa liikkeissä tutustumassa uusiin pyykkikoneisiin. On mennyt niin monimutkaisiksi systeemit, ettei näistä ota oikein selvää. Jos oikein ymmärsin, niin lailla on asetettu, että pyykkikoneiden tulee olla ympäristöystävällisiä. Vettäkin tulee säästää. Säästösyistä nämä uudet koneet sitten pesevät pyykkiä jopa 3-4 tuntia. Sitä en ymmärrä, että niissä koneissa on sitten säätönappula, jonka avulla pesuaikaa voidaan säätää esim noin tunniksi. Mikä se tällainen systeemi oikein on, että se pesuohjelma on niin aikaa vievä, mutta sitä sitten säätämällä saadaan lyhennettyä? Toisaalta peseytyykö pyykki, jos vettä käytetään vain vähän? Eikö sellainen kuivapesu jätä liat vaatteisiin?
Sitten vielä sekin, että nämä uudet pyykkikoneet eivät myyjien mukaan kestä käytössä kuin pari vuotta. Minulla jäi toistaiseksi pyykkikone ostamatta, kun en oikein tiedä, millaisen koneen voisi ostaa, jotta sillä voisi pestä pidempään kuin sen pari vuotta. Ihan on mennyt kummaksi asiat sen jälkeen, kun itse ostin viimeksi pesukoneen toista kymmentä vuotta sitten. Tulisiko ostaa pyykkilauta niin kuin entivanhaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

Joo samat tuntemuukset. Mitä järkeä on jauhattaa yli 3 tuntia _ missä se säästö luuraa. Vanhaa konetta on ikäväääää. Ei nämä nykykoneetooäästöä, ei niin, pitäis olla tätä päivää mutta ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on pyykkilauta pihasaunan vaatehuoneen seinällä koristeena. Kodinhoitohuoneessa meillä on Bosch-merkkinen pyykkikone ollut jo vuosikausia eikä ole moittimista. Siinä sitten kuivausrumpu päällä. Pesuohjelmia on vaikka kuinka paljon mutta yleensä tulee käytettyä vain niitä muutamia. On myös ohjelman lyhennysnappula jota käytetään myös jos on kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

uuden ajan uusi uljas pesukone on liki kuin avaruusalus .... ja kestää ehketi vuoden.
=O XDDDDDD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta teollisuuskone. 40:n asteen pesu vie 25 min. 60:n asteen pesu 30 min. Kestävät äidiltä tyttärelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Monta kohtuuhintaista konetta särkyi. Vaimo osti kalliin, joka särkyi heti takuuajan kuluttua.

Nykykoneet jauhavat tuntikausia. Sähköä kuluu.

Haimme mökiltä käytetyn pulsaattorikoneen. Äitini peruja. Hän käytti sitä 30v.

Nyt käytämme sitä kotona. Sopivan lämpöisellä vedellä pestään. Huuhdellaan kahdesti. Ja kuivumaan. Koko operaatio vie 15 min.

Sähkölasku jo kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin hullua kun se onkaan, niin "riittävän" lyhytikäiset tuotteet ja vekottimet edistävät talouskasvua ja siinä ohessa vielä jonkin verran myös työllisyyttä. Mitään yhtä tehokasta talouskasvun edistäjää ei ole kuin valmistaa yhä suurempia määriä yhä heikkolaatuisempia ja lyhytikäisempiä tuotteita. Myös muoti sanelee paljon ja moni uusii ja "päivittää" kotiaan ihan vaan sen takia, että pysyy muodissa mukana, ei tarpeesta johtuen. Tässä kaikessa on suuri ristiriita ympäristöä ja luonnonvaroja ajatellen???

Meillä jauhaa tiskit ja pyykit Miele- merkkiset koneet. Tiskikone on palvellut rapiat 20 vuotta ja pyykkikone yli 10 vuotta. Ihan olen ollut tyytyväinen pesutulokseen, eikä kumpaakaan konetta ole sen kummemmin tarvinnut rempata. Tietenkin käyttöikä riippunee myöskin käyttömääristä ja huolellisuudesta. Mielestäni molempia koneita on aika helppo käyttää, joskaan kaikkia ohjelmavaihtoehtoja ei ole tullut tarvittua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sä vedät, Iida! Komppaan periaatettasi tehdä omat valintansa käytä-ja-heitä-pois kertakäyttökulutusta välttäen, vaikka kulutuksen ja talouskasvun yhteyden näen itsekin.

Ainoa syy, miksi en nimennyt Mieleä aiemmissa laatukoneiden kommentissani on se, että meillä on ollut vain näitä halvempia saksalaisia, joten minulla ei ole kokemusta Mielen koneista. Miele taitaa olla vielä itsenäinen Boschin, AEG:n ja Siemensin tehdessä yhteistyötä? Ainakin Boschin ja Siemensin samoilla toiminnoilla varustettujen koneiden välillä olemme tehneet valintoja puhtaasti käyttöliittymän perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cylinda tiskikone minulla on ollut jo 32 vuotta ja pesee yhä moitteettomasti. Pyykinpesukone on myös Cylinda, nykyinen ollut reilut 10 vuotta, edellinenkin saman merkkinen , 32 vuotta sitten ostettu on vielä täysin toimiva.
Cylindaa vain ei valitettavasti myydä enää suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkä pesuohjelma säästää energiaa. Jos on kiire saada nopeasti vaatteet päälle koneesta, sitten käyttäjä voi tästä tietoisena käyttää enemmän energiaa omaa aikaansa säästääkseen silloin kun näkee sen tarpeelliseksi. Toinen uusien koneiden etu on niiden säästeliäs tapa käyttää kemikaaleja panostetun pyykin mukaan eikä "vähintään tarpeeksi ja vähän lisääkin" holvaamalla. Käyttö on helppoa, kun koneen suuriin tankkeihin saa panostaa kerralla kymmenien pesukertojen pesu- ja huuhteluaineet, joita kone käyttää kullekin ohjelmalle tarvitsemansa määrän.

Vanhoihin koneisiin verrattuna mielestäni kaikkein merkittävin nykyajan koneiden etu on silti kalliin ja vikaherkän mekaanisen kierrettävän ziljoona pientä mikrokytkintä sisältävän ohjelmavalitsimen korvaaminen prosessoriohjauksella, joka jaksaa hoitaa hommaansa väsymättä vuosikymmenestä toiseen ilman kuluvia osia.

Tästä on nimittäin omaa kokemusta sen verran, että meiltä lähti urheilijaperheen kovassa käytössä toistakymmentä vuotta hyvin palvellut ja yhä toimiva Siemensin pesutorni seuraavan sukupolven käyttöön hänen muuttaessa omilleen vuosia sitten. Jotain kertoo tekniikan kestosta, että pesukoneen moottori oli jauhanut jo useamman hiilisarjan loppuun, mutta jatkaa nyt uudessa huushollissa, kun kympin hiilet vaihdettiin vielä lähtiäisiksi, että moottorilla on taas lisää käyttötunteja.

Uusissa koneissa on kestomagnetoidut moottorit, joten edes hiilien vaihtoon ei tarvitse vaivautua 5 - 10 vuoden välein kuten ennen. Osta siis suosiolla kunnollinen kone, vaikka Siemens, AEG tai Bosch ja lakkaa ihmettelemästä, mistä löytyy italialaisvispilän huoltopiste ja varaosat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nämä säästökoneet ei tapa pöpöjä eikä edes pese kunnolla. Vasta oli tästäkin juttua että pitäisi pestä 60 yli asteisessa vedessä jotta paskapöpöt kuolee. Uudet pesee alhaisessa ja kauan. Onneksi ei ole vielä kovin uusi kone vaan pyykkäys on nopeaa ja tulee puhdasta. Veden/sähkönhinta on niin pientä ettei haittaa jos maksaa pesu 5 senttiä enemmän. Ja ympäristöasiat ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuosituhannen vehkeiden kehusi ei hyödytä aloittajaa, joka tarvitsee uuden koneen tämän päivän kaupasta.

On aivan turha levitellä pelkoja mukamas toimimattomista uusista koneista, kun todellisuudessa kuitenkin uusi kone osaa kaiken sen mitä vanhakin ja paljon muuta hyödyllistä sen lisäksi.

Kyllä uusikin kone osaa ajaa käyttäjän valitseman pesuohjelman. Eihän tuo näytä ollenkaan tappelevan vastaan pikaohjelmaa tai 90 asteen lämpötilaa valittaessa, jos käyttäjä sitä pyytää.

En suinkaan tarkoita, että kaikki vanhemmat mallit olisivat huonoja. Päinvastoin, meidänkin vanha prosessoriohjattu ja siksi epäilijöiden jo parikymmentä vuotta haukkuma pesutornikin palvelee jo toista sukupolvea oikein hyvin.

Mutta kun uusi osaa kaiken mitä vanhakin ja ilman hiilien vaihdon vaatimaa huoltoa 5 - 10 vuoden välein, on aika älytöntä väittää uutta mallia edeltäjäänsä huonommaksi vain sillä perusteella, että sinä et halua käyttää kaikkia tarjottuja ohjelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useimmille vaatteille riittää että pyykkikone laimentaa bakteerien pitoisuutta vaatteissa ja pesuaine irrottaa iholta ja tahroista tulleen rasvan. Samaa laimennus -toimenpidettä käytetään normi siivouksessa. Lakanat ja alusvaatteet olisi hyvä pestä korkeammassa lämpötilassa, vaikka harvat alusvaatteet enää kestää 60 asteen lämpötilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pannarimies, kuinka pitkä pesuohjelma voi säästää energiaa? Eikö sähkö olekaan energiaa? Sähkölasku kasvaa pitkillä ohjelmilla, mutta se ei ilmeisesti Pannarimiestä haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyykkilauta on hyvä, sen kans voi keikkailla musiikitkin rytmisektiona. Itellä kuitenki myös UPO pesukarhu vuosimallia -91, toimii ja huuhtelee kuin junan vessa. Käyttää myös vettä sen verta, että puhdasta tulee. 30 litraa vettä maksaa noin 10 senttiä, miksi täällä pitäisi siitä yrittää säästää muutama litra ja saada tuloksena harmaata pyykkiä, en käsitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asea Skandia on pessyt ilman minkäänlaista korjausta kahdeksankymmentä luvulta asti vettä säästämättä ja aikaa tuhlaamatta jo toisella omistajalla, joten olisipa siihen saanut viherpooleja puolenkymmentä ostaa, jos siihen aikaa romuja olisi valmistettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama mikä pesukone, niin se tuppaa olemaan Zanussin ja Candyn perua.
"Electrolux on jo tällä hetkellä maailman toiseksi suurin kodinkonevalmistaja. Sen valmistamia merkkejä ovat Electroluxin lisäksi muun muassa AEG ja Zanussi."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ns. halpiskoneet eivät kestä pidemmän päälle. Köyhän ei kannata halpaa merkkiä laittaa. Minulla on ollut kaksi erästä saksalaista pyykkikonetta. Nykyinen pelittää hyvin ja edellinenkin kesti yli kymmenen vuotta. Välissä halpisversio, joka meidän pyykkimäärällä hajosi alta aikayksikön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Meiltä se eräs saksalaismerkkinen lähti nuorimmaisen mukaan ennakkoperintönä hänen muuttaessaan omilleen, kun Rouva halusi modernimman pesutornin kotiin. Mistä sen tietää kuinka kauan nuo kestävät, kun ei ole vielä ihan 20 vuotta edes käyttökokemusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on 10 vuotias Rosenlew päältä täytettävä joka ainakin vielä pelittää. Hyvän koneen on italiaano tehnyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti