Aloita uusi keskustelu

Keskustelun ja kommentoinnin säännöt

Kaleva.fi on kaiken kansan moderoitu keskustelufoorumi.

Emme julkaise kirjoituksia, jotka:

 

Herjaavat ihmistä tai ihmisryhmää esimerkiksi ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai vakaumuksen perusteella. Hylkäämme kirjoitukset, joissa pyritään leimaamaan negatiivisesti uskonnon perusteella. Kirjoitukset hylätään myös, jos ne sisältävät rasistisia ilmauksia ja rodullisia yleistyksiä.

 

Kehottavat rikokseen tai väkivaltaan. Tai toivottavat ihmiselle kuolemaa tai onnettomuutta.

 

Loukkaavat rivikansalaisen yksityisyyttä. Myös henkilöllisyyksien arvuuttelu ja vihjailu on sopimatonta.

 

Esittävät perusteettomia väitteitä tai syytöksiä rikoksista tai onnettomuuksista. Hylkäämme kirjoitukset, joissa syyllistetään esimerkiksi liikenneonnettomuuden osapuolia ennen kuin viranomaiset ovat ehtineet edes tutkia asiaa.  Kirjoitukset hylätään myös, jos ne loukkaavat rikoksen ja onnettomuuden uhrien ja omaisten yksityisyyttä.

 

Jankuttavat samaa asiaa viestistä toiseen. Esimerkiksi usein toistuvat samansisältöiset poliittiset agitaatiokirjoitukset hylätään.

 

On kirjoitettu nimellä tai oikealta vaikuttavalla nimellä.

 

Sisältävät puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

 

On laadittu vain markkinointimielessä.

 

Sisältävät räävittömyyksiä, kuten kiroilua tai nälvivät kanssakeskustelijoita. Kirjoitukset hylätään, jos ne sisältävät pelkästään heittolaukauksen, kuten ”Jee!”, ”voimia omaisille”, ”onpa tyhymää”, ”EVVK”, ”kesätoimittaja taas asialla”.

 

Ovat muilta foorumeilta kopioituja keskusteluja.  Käytä copy-pastea harkiten. Jos siteeraat, mainitse lähde.

 

Sisältävät linkkejä. Poikkeuksia voivat olla: Tunnetut suomalaiset tiedotusvälineet (esim. Kaleva, HS, TS, IL, IS ja MTV), tunnetut sosiaalisen median palvelut (esim. Youtube ja Wikipedia), viranomaisten sivut (esim. poliisi ja ulkoministeriö) ja julkisyhteisöjen sivut (esim. Oulun kaupunki tai Helsingin yliopisto).

 

ON KIRJOITETTU CAPS LOCK PÄÄLLÄ.

 

Osa kommenteista käsitellään koneellisesti.