Aloita uusi keskustelu

Etätyöstä tulee käytäntö

Aloittaja: Hyvääkin asiassa Oma elämä 5.4.2020 20:29

Hyvää koronapandemiassa on se, kun etätyöstä tulee nyt tapa. Toimintatavat alkaa muokkautua niin että etätyö onnistuu. Tämä vähentää työmatkaliikennepäästöjä ja vaikuttaa muutenkin positiivisesti ilmastoon. Ja totta kait työssä jaksamiseen. Ihmisille jää myöskin enemmän omaa aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

Tavalliset ihmiset on eläneet jo kauan normaalia elämää ja sen on nyt hoksanneet myös insinöörit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen jo vuosia pitänyt etäisyyttä kaikenlaiseen työntekoon. Aikanaan jaksoin olla ahkera, niin saldo riittää loppuelämäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se voi joillakin aloilla tullakkin uudeksi työnteontavaksi. kunhan työnantaja ja työntekijät oppivat systeemin, niin mikä ettei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kuinka varmistetaan, että etätöissä ei esiinny työmaajuopottelua?
Mitä laki sanoo etätyömaajuopottelusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieti miten paljon yrittäjät säästävät, kun ei tarvita turhia työtiloja kuluihin tai taseeseen. Mutta mihin käyttöön toimistorakennuksen soveltuvat, jos työpaikkoja ei tarvita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin syytetään työttömiä vuosikymmenien ajan, ja nyt kerrotaan (Yle) että miljoona tekee Koronan aikana ja puoli miljoonaa työpaikkaa voidaan toteuttaa etänä? Etätyö on pääasiassa tietojenkäsittelyä ilman varsinaisia koneita ja työkaluja. Joku voisi alkaa laskea erikseen etätyön ja tietojen käsittelyn tuottavuutta, sillä voidaan väittää että mitä vähemmällä datalla selviämme, sitä kilpailukykyisiä olemme. Hyvin toimivat järjestelmät eivät kerää tarpeetonta tietoa vaan toimivat automaatisesti ja itsepalveluna. Kodit ovat asumista varten, ei sinne muutenkaan pitäisi töitä viedä. En usko että etätyöstä tulee tälläkään kertaa yhtään mitään. Ei työelämä toimi niin. Nyt taidetaan olla vain muodolisesti etätyössä, mutta todellisuudessa ollaan lomautettuja. Ei voi olla niin että miljoona on siirtynyt etätyöhön noin vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, toimistolla asia on sen sijaan aina selvä, kaikki oleilee siellä tasan sen 8 tuntia päivässä, ei pääse luistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on selvä että tuloksesta maksetaan palkkaa eikä läsnäolosta - oli se sitten tehty toimistolla tai kotona. Tämä muuttunut tilanne luulisi vaativan myös asennemuutosta molemmilta osapuolilta sekä työn tuloksellisuuden mittausta. Se voi olla hankalaa riippuen työn luonteesta. Olisiko etätyö myös sysäys oman yrityksen perustamiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan niin hyvin, kun kaupat alkoi olla auki liki aina, siitä ammattiliitot ja uskovat rutisi, nyt haluttuja aikoja ovat asiakkaille ja tekijöille. Rutistiin postin jakelun tiistain luopumisesta, minusta voitaisiin torstaikin hyvin lopettaa. Sama käy monelle työpaikalle meno, että ei sinne kaikkien tarvi mennä. Perheellisille on hyvä, kun pienten ja jopa suurempien koululaisten kotiin tullessa on vanhemmat (ainakin toinen) kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja varmasti järkevää olisikin tehdä kotona. Ei mene aikaa matkoihin, päästöjä ei tule, ei tarvitse autoja tehdä niin paljon, voi paremmin keskittyä siihen työntekemiseen, kun ei ole niin paljon häiriöitä. Paljon paljon hyvää. Kannatan kyllä etätöiden tekemistä jatkossakin. Hyvä juttu on. Ehdottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaneeko levitä salassapito jos jonkun firman ym, asioita kotikoneelta tekee, taitaa olla tuossakin omat riskinsä kun sivullinenkin pääsee seuraamaan mitä tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salassapito on työntekijän vastuulla, olipa työ kotona tai konttorissa. Etätyö koskee suurimmassa määrin valkokaulustyöläisiä. Laitteiden ei tarvitse olla samassa rakennuksessa, ollakseen samassa verkossa. Voi siellä konttorissakin päästä sivullinen katsomaan salaisia tietoja, koska kaikkea voi sattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti