Aloita uusi keskustelu

Mitä koronan jälkeen

Aloittaja: Toivon Tuulihattu Oma elämä 25.3.2020 18:29

Minkälainen maailma on Koronan jälkeen? Kauanko ihmiset jaksavat murehtia asiaa? Oma veikkaukseni on että ihmiset unohtavat Koronan muutaman viikon kuluttua uutisoinnin rauhoituttua. Kauanko uskotte tässä menevän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 76 viestiä

Nyt kannattais yritysten miettiä onko mahdollista teettää töitä etänä vastaisuudessa jopa ihan pysyvästi. Mitä useampi ihminen pystyisi tekemään työnsä kotonansa, sen vähemmän tämmöiset tilanteet vaikuttaisi firmojen pyörimiseen ja työllisyyteen. Ihmiset ei levittäis tautejakaan samoissa määrin, kun työpaikoillahan ja työmatkoilla julkisissa ne leviää. Firmojen toimitilat olisivat pienemmät, kenties niitä ei edes tarvittaisi, joten ei tulisi työnantajalle maksamista tyhjillään olevista tiloista. Varmaan lähes kaikki tietokoneen ja puhelimen äärellä suoritettavat työt ainakin onnistuis tehdä kotoa. Tekniikka siihen on ollut jo vuosikausia, mutta tahtoa ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos-hype lässähti. Seuraavaksi lässähtää korona-hype. Sitten keksastaan jokin uusi hype.

Ihmispolon ajatusmaailma tarvitsee aina jonkin hypen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Murehtiminen ei kestä kauan.
Ihmiset juhlivat rajusti voitettua tautia ja onnettomuuksissa kuolee 100 ihmistä, hukkuu 50, maksakirroosiin 100, vanhuuteen 2000 ja puukotuksiin 50....siinä minun aravaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä tautia sairastetaan vielä pitkään Suomessa ja koko maailmassa varsinaisen viruksen kadottuakin. On henkisiä ja taloudellisia murheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olen pannut merkille, että Suomi on tämän koronaviruksen edessä yhtenäisempi kuin aikoihin. Toivottavasti siis kykenemme selättämään tämän viruksen yksissä tuumin ja hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeita noudattaen.

Luulenpa, että koronakriisin jälkeen kansallinen yksituumaisuus taas kaikkoaa taka-alalle ja yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ajatteluun palaa keskeisesti edunvalvojien, poliitikoiden ja kansalaisten harjoittama omaan napaan tuijottaminen (itseni mukaan lukien). Sellaisia me ihmiset olemme. Valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu henkilöstä, kuinka pahasti ottaa osumaa. Paljon on vielä niitäkin, joilla on tuoreessa muistissa 90-luvun alkupuolen lama, ja sen haavoja nuolevat vieläkin. Ei koske niitä, jotka eivät selvinneet hengissä siitä rytäkästä. Se on jo 120-prosenttisen varmaa, että konkursseja tulee ja velkaa jää maksettavaksi vuosikausiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

90-luvun lama eroaa nykyisestä siinä, että silloin rahaa tungettiin vakuudettomasti korkealla korolla ovista ja ikkunoista, mukaan höynäytetyt läheiset olivat takaajina kaikesta vastuussa, kun rahoissa kylpevillä meni lujaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erilaista todellakin!

Uusi hallitus alkoi tyrkyttämällä vappusatasia. Aiemmin säästöpankit tyrkyttivät rahaa nyt viisikkohallitus. Samaa on vain se, että pulaan joudutaan nytkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoli vuotta menee. Terveysjohtajan mukaan 100 000 oululaista sairastuu. Kuolleita tullee 1000 kpl, jos prosentin ennusteessa pysytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoset keskimäärin 38 astetta pakkasen puolella kolme viikkoa olisi ollut raikastava tekijä tällekin talvelle.
Paskanäppien taudit ei kestä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

38 asteen pakkanen on viruksille vielä hellelukema.

Tutkimusoloissa virukset varastoidaan 80 asteen pakkasessa, jossa ne säilyvät useita vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jossakin vaiheessa koronan jälkeen tulee uusi hallitus, joka syyttää lamasta edellistä hallitusta, ei koronaepidemiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korona ei tule poistumaan enää koskan ihmiskuntaa piinaamasta. Se on muiden infulenssojen kaltaisesti pysyvä ihmiskunnan keskuudessa. Välillä laantue, mutta jälleen ehkä jopa muuntuneena tehokkaammaksi jällen palaa riehumaan kansakuntien joukkoon . . . SIITÄ PITÄVÄT HUOLEN matkustelevat kulttuurin nälkäiset pikkusieluiset kansalaisemme. Jotka eivät nää omaa maataan, kuin lentokoneeen ulkohuusin kokoisista pienistä ikkunoista alas tähyillen. Sen suovat heille sukujen mahtavat perinnöt joita valtio ei verota kunnolla. Sekä toimistojen istumatyöstä ym. paperien siirtelystä työpöydän reunalta toiselle maksettavat ylisuuret palkat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timpalla ei ole virologia hallussa. :)

Erilaisia koronaviruksia on lukuisa joukko. Ne muuntuvat koko ajan ihan samalla lailla kuin muunkin tyyppiset influenssavirukset.

Kun viruksen aiheuttama influenssaa sairastetaan laajemmin, niin väestötason immuniteetti kasvaa, ja samanlainen virus ei iske uudelleen pitkään aikaan. Tässä koronassa ei ole mitään muuta poikkeavaa, kuin se, että rokotetta ei ole ehditty kehittää. Toisaalta laajoja rokotuskampanjoita on tehty vasta 2000 luvulla, alle 20 vuotta.

Timppa kuuluu joukkoon "hysteriaa lietsovat". Tässäkään ei ole mitään uutta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tunttu tuolla timpalla on mainitsemasi Virologia hallussa. Enempi kuin monella muulla näillä sivuilla tai ainoana. Tunnen tuo persoonan jo vuosien takaa. Ja ollut lukuisilla hänen luennoillan joista yksi oli Siikalatvan eräässä kunnassa keväällä 2012 Se oli kyläpahaseen verratuna varsinainen jymy menestys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timppa, tunnet siis itsesi!

Tästä on hyvä jatkaa tutustumista toisiinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pientä päivitystä sinulle noiden ns. normaalien kausi-infulenssojen suhteen. Niitä ei voi juuri verrata tähän Kovid 19 virukseen. Kovid 19 kyllä luokitellan perus korona viruksiin, mutta ovat kyllä, kuin tosi ISO VELI kausi- infulenssoihin verrattuna. Johon ei lähiaikoina rokotetta ole näköpiirissä. Tosin naapurimaassa venäjällä ollan jo pitkällä Koivid 19 saamiseksi aisoihin. Kokonan on eri asia antaako venäjä lisenssiään rokotteen suhteen länsimaille? Neuvoteltuani venäjän johtavien terveystahojen kanssa. Suomella voisi veljeskansana ollakkin hyvät mahdollisuudet SAADA LISENSSI ! Kovid 19 rokotteelle. Aivan halpa se ei kuitenkaan tulisi olemaan. Vähintään puolet suomen vuosi budjetista . . . jotakin tuon suuntaista. Näin keskustelimme menneellä viikolla Suomi Neuvostoloiitto seuran saunomis tapaamisessa Volgan alajuoksulla. Muuten selän pesijällä ja SELÄN PESIJÄLLÄ ON EROA !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti