Aloita uusi keskustelu

No nyt on mökkienkin hinnat laskenut..

Aloittaja: Joooeiiiiii Oma elämä 20.2.2020 20:48

....jopa kolmanneksen on hinnat laskenut. Käykö samanlailla asuntojen kanssa? Äkkiä nyt mökit myyntiin kevään aleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 93 viestiä

Kukapa nyt kesämökkiään alkaisi kauppaamaan talvella, on huono vuodenaika siihen. Tietenkin jos joku myy niin nyt kannattaa ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonkinlainen uusi mökkivero voisi olla nyt paikallaan, jos kerta mökkihöperöt saavat ostettua mökkinsä kolmanneksen halvemmalla. Ylimääräisen mökkiveron suuruus vois olla sama kuin halvennut hintaetu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh missä kerskailevat omistajat nyt ?
Joilla sitä irtorahhaa tuntuu olevan ?
Komioilla autoillanssa.
Taijampa tämmönen perseaukisen näkönen tästä lähtä kaupoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ne eivät kerskailleetkaan, vaan pelkästään kertoivat kuinka asiat heidän näkökulmastaan ovat?

Eivät ehkä ehdi kommentoimaan, kun ovat autoilleet mökilleen viikonlopuksi, eivätkä ole vielä palanneet hiihtolenkiltään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo minäkin olen ostamassa mökkiä, kyllä nyt pitää hintojen romahtaa ja kaikkien paniikissa myydä 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

En omista mökkiä. Silloin harvoin, kun ollaan mökkeilty, semmoinen on vuokrattu noin viikoksi.
Se miksi en omista mökkiä, johtuu siitä, että minulla ei ole ollut varaa hankkia sellaista, eikä ole vieläkään, vaikka hinnat alenisivat tuon kolmanneksen. Arvelen, että kuulun tuossa asiassa suomalaisten enemmistöön.
Toivon, että he, jotka joskus mökin hankkineet, saavat ns. "omansa takaisin", jos jostain syystä haluavat mökkinsä myydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntojen, kesämökkien ja kaiken maallisen omaisuuden arvon kuuluukin laskea niin kauan, että sen arvo on nolla. Millä tavalla esimerkiksi kerrostalohuoneiston todellinen arvo olisi voinut parantua vuosikymmenten saatossa että siitä pitäisi saada kymmenien vuosien kuluttua sama euroissa mitä se on uutena maksanut markoissa? Talousjärjestelmän ongelmat johtuvat suurelta osin siitä että asuntojen hintojen on annettu nousta vuosikymmeniä holtittomasti vailla reaalista arvoa. Niin kauan kuin kaiken maailmassa olevan varallisuuden arvo ei ole sidottu johonkin reaaliseen ja käypää arvoa myötäilevään tuotteeseen, tulemme näkemään kuplien syntymistä ja niiden puhkeamista, lamoja ja nousukausia. Autoissa arvonkehitys noudattaa kutakuinkin järkevää linjaa siinä että uuden auton arvo laskee ensimmäisen vuoden ajan n.1000 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen hieman hitaammin niin kauan, että se on romutuspalkkion hintainen. Ostetaan silti edelleen asuntoja ja kesämökkejä omiin tarpeisiin, on niillä aina se käyttöarvo itselle ja niin sen kuuluu mennäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on kuluja asumisessa esimerkiksi lämmitys, roska kuljetus ja lumenluonnit ynm. Eihän vuokrien voi odottaa koskaan että vuokra olisi nolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun -30 luvulla rakennetussa kerrostalossa, kaikki remontit on tehty, hinta vaan nousee, tiedän sen kun naapurit ovat myyneet, itse en ole myymässä kun halvalla ja hyvin asun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myyntihinnalla kun ei taida saada voittoa kun uuden hankkii. Ei niitä halvempia ole kuin 30 km oulua kauempana. Mokit joita on myyty ovat yleensä ulkohuusilla ja 60-70 luvulta ja jotkut kunnostetuja. Niistä revittiin valtavia hintoja. Nykymökit ovat omakotitaloja. Joskin lautamökkityylisia jotkut ja halvalla tehtyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain valtio myy silloin, kun hinnat on pohjissa. Ei tulisi mieleenkään myydä mökkiä nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta euron ostovoima kestää ilmastonmuutoksen ja muut heilahdukset. Hyvä ja vakaa valuutta. Niitä jokaiselle lisää. Julma devalvaatio ei rouski euron arvoa, kuten surkeeta markkaa. Joka oli kuin lastu laineilla suursijoittajien armoilla. Soros.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloinko pitää myydä omaisuuksiaan kun hinnat on alhaalla, kysyn vaan noin periaatteellisella tasolla.
Kullan hintakin vaihtelee, kannattaako sitä myydä kun hinnat ovat alhaalla, ja vastaavasti taas ostaa kun hinnat ovat nousseet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isäni sanoi, kun vielä eli, että hän ei tiedä mitään niin huonoa, kuin kesähuvilan, jonne pitää mennä soutaen tai kävelle. Sanoi, että kyllä autolla pitää pihaan päästä ja siitä tavarat kantaa sisään. Sähköhellaa ja jääkaappina piti hyvänä asiana huvilalla. Radio kanssa. Ulkovessan hyväksyi huvilalle kuuluvana. On tullut noilla sähköttömillä mökeillä nuorempana pyörittyä ja nyt vanhempana arvostan sähkö mökkejä. Karmein kokemus on sähköttömälle mökille syksyllä meno veneellä joen yli tavaroita rahdaten ja jyrkällä rantatörmällä keikkuen. Pimeässä saunoa jollain kynttilän valolla. On varsinaista ex-treeme urheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän sähköttömällä mökillä on laitettu Tilley-lamppu löylyhuoneen ikkunan ulkopuolelle roikkumaan poronsarvesta, antaa hyvän valon saunaan ja kuistille. Saunakamarissa taas kynttilät.
Nykyisinhän on aurinkopaneelit ja led-valot olemassa, ei tosin meidän mökissä vielä, mutta naapureilla on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meijänkin mökissä on viisi 100W halogeenia, kesälläkin. Autolla pääsee suoraan lauteille. Jääkaappi on kiukaan vieressä, ja vessapönttö on integroitu lauteisiin. Tottakait sähkösauna, muutenhan pitäs liikkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti