Aloita uusi keskustelu

Palkkatuki on mätä

Aloittaja: Hansu66 Oma elämä 16.2.2018 16:35

Palkkatuki oikeus pitkäaikaistyöttömällä 12kk! Olin työttömänä 2v ja hain itse työpaikan mutta työvoimatoimisto myönsi vain 5kk palkkatuen!!! Eipä paljon lohduttanut..luulin että saisin olla vuoden töissä! Kyselin syytä moiseen päätökseen..syy oli et niin paljon kokemusta alalta!!! Oulun kaupungin palkkatuki paikkoihin pääsee töihin vain olemalla oulun työllistämispalveluiden asiakas!! Sitä en varmaan moni tiedä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 75 viestiä

Paras esimerkki muuten tästä palkktuen vääristämisesta työnhaussa on se, että eräissä vuokratyöfirmoissa on erikseen "rasti ruutuun" paikka, jos olet oiketettu palkkatukeen. Arvataanko aikuisten oikeasti, kuka tulee työllistetyksi, se jolla raksi ruudussa vai se toinen jolla ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkktuettu työntekijä on kuin vuokratyöläinen. Hoitaa sen pienen pätkänsä ja uutta tilalle, kun tämä etu entiseltä tekijältä loppuu. Palkkatuki pitäisi lopettaa, koska se vääristää työmarkkinoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatuki vääristää työmarkkinoita. Tuen tarkoitus oli alunperin helpottaa vakituisen paikan saantia, tai niin sitä mainostettiin. Todellisuudessa yritykset työllistävät juuri niin kauan kuin palkkatuki on myönnetty ja sitten seuraavana päivänä uusi tuettu. Tämän keksivät poliitikot ilman puoluerajoja. Enää ei töihin pääse ne jotka ovat todella alan taitajia, vaan nyt työllistetään sellaisia, joilla ei muuten olisi mitään mahdollisuutta, eli järjestelmää käytetään osana kuntoutusta, vaikka se ei ollut tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä maksaa palkkatukea? Epäterve ilmiö. Tuottava yksilö kyllä työn saa ilmankin. Ja jos ei ole tuottava, parempi olla pois sotkemasta kuvioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

kaupungin palkkatukipaikkoja olisi tosi hyödyllistä päästä selaamaan netin kautta mikäli on pitkäaik.työtön, siis ilman että olisi ryhtynyt työllistymispalveluiden asiakkuuteen. ??
=]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatukea puolustellaan siten, että ptkäaikaistyöttömän
on helpompi saada vakituinen työpaikka. Sosialdemkraati
ovat olleet kaikkia tukia vastaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaanhan voi olla, mutta ainoa poliitikko viime aikoina oli Sipilä, joka leikkasi työttömyystukea, aktiivimallin muodossa. Tä,ä on fakta sen tietää jokainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en ollut työllistämispalveluiden asiakas,normaalissa työnhaussa.Itse hain työkokeiluun 3kk,sen jälkeen pääsin palkkatuella töihin vuodeksi.Kohta tulee vuosi täyteen,jään ansiosidonnaiselle työttömäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä laskeskelin että jos menisin palkkatukityöhön, johonkin huonosti palkattuun hommaan niin asumistuki laskisi niin paljon että se olisi melkein fifty-fifty nykyisen päivärahan kanssa. Kannustinloukkuja ei ole vieläkään poistettu suurista puheista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

virkamies hyötyy kannustinloukuista, hänelle enemmän paperinpyöritystä.
hyötyä siitä on vain virkamiehelle, ja siksi normeja ei koskaan tulla purkamaan.
syytä vaurastua että pääsee eroon noista narsisteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että palkkatuen päälle voi hakea soviteltua päivärahaa,se maksetaan palkkatuen päälle,asumistuesta itsellä lähti puolet.Palkkatuki,soviteltu päiväraha ja asumistuki yhteensä nettona n.1400e-1450e,se täytyy myös huomioida,työaika palkkatuki töissä on viikossa 24h 23min.Itse olen tykännyt olla lyhyemmillä työpäivillä töissä,palkka ei huima,mutta pärjää paremmin kuin työmarkkinatuella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soviteltua päivärahaa saa vain jos olet alle 6 tuntia töissä päivässä, en nyt muista tarkkaa tuntimäärää, mutta jos ylität sen minuutillakaan niin et saa sitä. Itse olin eräässä työpaikassa 6,5 tuntia päivässä niin en saanut soviteltua päivärahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin,24h 23min viikossa,niin saa soviteltua päivärahaa,jos tekee viikossa 5päivää töitä ma-to 5h/pvä pe 4h 23min.Joissain paikoissa viikon tunnit 24h 23min voi jakaa 4päivälle.Ei kannata tehdä sopimusta,joka ylittää 24h 23min,jos haluaa saada sovitellun päivärahan.Itse teen tällä sopimuksella,tykkään tästä,jää aikaa muuhunkin kuin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolestuttavinta näissä työllistämis- ja työllistymisasioissa on se, että uusia työntekijöitä tarvitsevat yritykset eivät näyttäisi tulevan omalla toiminnallaan kannattavasti toimeen. Verovaroista pitää maksaa vuositta miljardeja euroja erilaisen tukiviidakon kautta lisätuloja yrityksille, jotta homma kannattaa. Uusien työntekijöiden palkkaamiseen pitää valtion maksaa 70 % palkkatukea.
Kaikesta huolimatta parina viime vuotena yritykset ovat maksaneet osinkoja omistajilleen yli 10 miljardia euroa/ vuosi, joten verovaroista maksettavista tuista jää jotakin säästöönkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huonon kieron työllistämis systeemin on luoneet rahananeet porvarit,laitetaan veronmaksajat maksamaan osan duunarien palkasta,sitten vielä jaetaan yritystukia valtion rahoista,maksajina veronmaksajat.Tosi törkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen työssä palkkatuella,enkä ole työllistämispalveluiden asiakas.Sovin TE-toimiston virkailijan kanssa,että käyn itse kysymässä pääsenkö työharjoitteluun,pääsin 3kk:ksi,sen jälkeen halusivat että jatkan palkkatuella 24h 23min/viikossa,olen ihan tyytyväinen työaikaan ja työpaikkaan,vaikka palkka ei päätä huimaa,mutta mulle sopii 60vuotiaana jo lyhyempi työaika.Kannattaa käydä itse kyselemässä työpaikoista paikan päällä,jos työnteko kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monipolvinen asia ja kysymys on palkkatuki. Toisaalta eihän pääosalla maatauden harjoittajillakaan taitasi jäädä paljon "palkkaa" työlleen ilman monenkirjavia alan tukijaisia ja palkkioita..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, sain työpaikan palkkatuella. Olin toki työehdot täyttävä työntekijä. Henkilöstöstä vastaava teki kyllä muulle henkilökunnalle tiettäväksi, että oli TYÖLLISTETTY.

Itse olisin halunnut pitää tiedon "salaisena", mutta näin ei käynyt.
Minulle kävi kuitenkin hyvin, että taustastani ja esimiehestäni huolimatta, minut otettiin hyvin vastaan.

Käykö kaikille muille samoin? Pitääkö toitottaa? Tässäpä meille työntekijä palkkatuella????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti