Aloita uusi keskustelu

Taksikuskin työ

Aloittaja: Ekologinen humanisti Oma elämä 15.6.2019 11:23

Voisin alkaa taksikuskiksi, mutta en viitsi enää vuorotöihin ja aikaisiin aamuihin. Menee elämästä laatu ja elämä sekaisin. Muuten työnä taksikuskin homma on haastavaa asiakaspalvelutyötä, jossa näkee ja kuulee erilaisia ihmisiä ja siksi se kiinnostaa tällaista humanistia. Se on myöskin ekologinen työ, koska julkista liikennettä tulee kehittää ja tehdä kilpailukykyiseksi. Eli taksiliikennettä, lentomatkailua, bussiliikennettä ja raideliikennettä tulee kehittää, jotta ihmiset käyttävät niitä ja ei tarvita yksityisautoilua.
Onko taksihommissa mahdollista tehdä töitä ajalla 9 - 21 eli kolme vuoroa viikossa ja that’s it? Ei rahalle niin väliä, koska vapaa-ajallekin pitää laskea arvo. Jos jonkun 1500€ käteen saisi, se riittäisi. Taksikuskeilla on todella joustavat lomat ilmeisesti, kun saattavat olla talvisin pari kuukautta etelänmailla perheineen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

Tekstistäsi tosiaan tunnistaa sekä ekologistin että humanistin.

Näiden yhdistelmä tuottaa juuri tuollaista tekstiä, jossa maailmaa yritetään pelastaa ajamalla ylimääräisiä kilometrejä autolla, joka kuluttaa enemmän kuin yksityisauto.

Minun liikkumiseni CO2 päästö jää taksia pienemmäksi, kun ajan omaa autoani itse. Silloin auto liikkuu vain ne kilometrit, jotka minä kuljen, eikä autoni seikkaile ympäri kaupunkia etsimässä paikkaa, josta tulisi minut noutamaan. Saman henkilökilometrimäärän tuottaakseen taksi ajaa väistämättä suuremman ajomäärän kuin samanlainen auto yksityiskäytössä suoraan lähtöpisteestä kohteeseen ajettuna. Sen lisäksi minun ajamanani se auto kuluttaa kilometriä kohden selvästi vähemmän kuin samanlainen auto taksina.

Mutta onnea matkaan siistin päivätyön löytämiseen.

Monestako vastauksesta löit vedon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istu kokeeksi 8 tuntia kotona sohvalla ja pyöritä jotai rattia... Sit juot välillä kymmenenkuppia kahvetta ja syöt grillimakkaroita ja makkaraperunoita.. Ostat sitten henkselit kymmenen vuoden päästä ja muista kun vaihdat renkaita ettei persvako paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni on ottanut velkaa ja alkanut/lopettanut Taxi-yrittäjäksi?
Isännät on saanut järkättyä "Orjia" alalle,yleensä opiskelijoita jne.
Vaikka kysyntä on jotain muuta,kuin esim. Lontoon Sohossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

1500 euron nettotuloihin pitäisi olla vajaat parin tonnin bruttotienestit ja ei varmasti onnistu kolmella vuorolla viikossa tienata lähemmäs paria tonnia kuukaudessa.
Kuski saa noin 36% vuoronsa aikana ajetusta kassasta palkkana. Jos ajat noin 13 vuoroa kuukaudessa, eli sen kolme viikossa, niin sinun pitäisi ajaa kassaan keskimäärin yli 500€ per vuoro saadaksesi haluamasi palkan. Parhaat viikonloppuyöt voi tuoda yli 600€ kassaan, mutta päivävuoroissa voi jäädä alle 300 euron.
Voin siis heti sanoa; ei mitään mahdollisuuksia haaveillesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis perklleenvttu jos ihminen on töissä 36 tuntia viikossa ja 160 tuntia kuukaudessa, niin kait hän saa palkan vaikka ei olisi yhtään ajoa? Ei kaupan kassakaan saa palkkaa myytyjen maitolitrojen mukaan. Lisäksi kun et sinä taksissa pysty myymään ohi muiden! Onko taksikuskit vähän yksinkertaisia kun alkavat moiseen suorastaan pskaan?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan saa palkkaa muusta kuin siitä mitä on mittariin ajettu. Päivävuoroissa voi tulla hyvinkin yli tunninkin taukoja, ettei palkka juokse ja odotellaan vain kyytejä. Mutta millä se taksi-isäntä sitä palkkaa tuosta ajasta maksaisikaan? Eihän yritys voi maksaa palkkaa, jos ei ole tehtyä työtä ja tuloja. Vastaavasti kiireaikoina taksikuskit saattavat takoa erittäinkin hyvää tiliä ja todella muhkeaa tuntipalkkaa joihin ei monella alalla pystytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on väärin! Palkka pitää maksaa kun töihin menee. Työnantajan pitää huolehtia, että töitä on työajaksi. Taksissa kun kyydit menee sitä mukaa kun tolpalla on taksit, eli se kusipää taksikuski saa kyytejä siinä missä hyvä taksikuskikin. Pitäisi ehdottomasti olla kovempaa kilpailua alalle. Eli katolle hinta paljollako ajaa kilometrin. Totta kait halvin ja paras myy eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tämä poikkea toisaalta esim puhelinmyynnistä millään tapaa. Jonakin päivänä saattaa tulla kelpo tili, mutta jonakin toisena päivänä huono tili, kun ei satu myyntiä tulemaan, vaikka saman ajan olisi käyttänyt kuin parempanakin päivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelinmyyjillä on pohjapalkka. Ja siinä hyvä myyjä myy paremmin, eli ei olla missään jonossa josta ensimmäinen otetaan. Eikä siellä joku keskus välitä soittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa reaalimaailmaan. Tämmöistä tämä on meillä ihan kaikilla täällä yksityisellä puolella, jossa tuottamattomat hommat loppuvat pidemmän päälle.

Tämä johtuu siitä, että täällä aikuisten maailmassa palkkaa ei maksa yritys, vaan yrityksen asiakas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostat auton, hommaat luvan ja voit ajaa koska ja missä lystäät. Se paljonko tienaat, on sitten toinen juttu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta jos omistat auton, siitä tulee kuluja. Pitäisi liikkua 24/7/365.
Renkinä voisi ajatella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksipä siinä ei tienaakaan kun jonkun on maksettava auton kulutkin. Ja ne eivät ole mitään pieniä Suomessa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä näkyy suomalainen hyvinvointi, ei työt enää kelpaa vaan on liian hankalia ja työajat huonoja. Mutta siinä on maahanmuuttajille työsarkaa kun suomalaisia ei enää kiinnosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vaan kun jotkut on tehneet hankalaa vuorotyötä kiintiön täyteen, ja ei enää terveys ja kroppa kestä. Eikä pää, kun menee unet. Kokeile joskus, ennen kuin arvostelet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihme kun suomalaisilla ei kasetti kestä siinä missä muualta tulleet painaa töitä arkena, yöllä ja viikonloppuina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Suomi on ja etenkin oli vuorotyöhelvetti koko maa. Varmaan on syy-yhteys vuirotyöllä, kun täällä niin monella remmi luistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti