Aloita uusi keskustelu

Eläkeikä

Aloittaja: Politiikka 17.4.2019 05:08

Eläkeikä nousee 3kk joka vuosi.
20v se nousee 5vuotta
40v 10vuotta?
Eli tänään 20v pääsevät 74+... vuotiaana eläkkeelle?
On todella hyvä että eduskuunta on päättänyt
tämän asian näin.

Tulevaisuusdessa emme tarvitse vanhusten hoitoja ym`ta
koska ihmiset tulevat kuolemaan ns "työnsä ääreen".
Ihminen joka on maksanut työeläke maksuja (kuten myös hänen
työnantajansa) ovat eläkkeelle jäätyään turhia kuluttajia
joiden on syytä kuolla ns "työnsä ääreen".
80vuoden jälkeen eläkeikä on 84 vuotta!
Kuvitelkaa 84v hitsaria tai lääkäriä?
Miksi tästä asiasta ei vaaleissa puhuttu??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 132 viestiä

Robotit ja ohjelmistorobotit tekevät jo nyt suuren määrän ihmisten töistä (hitsarin ja lääkärinkin työstä) ja päivä päivältä enemmän, melkein kaikki työt, mutta eivät maksa eläkemaksuja, veroja ym sotemaksuja ja työnantajakuluja. Ei riitä eläkerahastot eläkkeiden maksuun tuleville sukupolville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se tuon laskukaavan mukaan tule menemään eikä muutenkaan. Eläkeikä oletan että pysyy tuossa 65v ''korvilla'' ja jo nyt ja tulevaisuudessa tuon iän ylittäneet ovat eläkkeellä, mutta vapaaehtoistyössä. Näin onkin hyvä. He voivat auttaa ikäihmisiä, olla päiväkoti-,tai koulu vahteja -pappoja, mummoja välitunneilla, avustaa seurakuntatyössä, olla mukana vähävaraisten ruoanjako ja vaate avustustyössä, olla mukana eläke järjestöissä ja muissa yhteisöissä missä pitävät itsestään huolta kaikin tavoin. Mutta, ei osallistua sellaiseen päivätyöhön mistä palkkatyöläinen voi ansaita toimeentulonsa. Liian vähän heidän panostaan hyödynnetään. Naapurikin, joka tarvitsee apua voisi kysyä heiltä apua silloin tällöin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen -56 syntynyt ja minun eläkeikäni on 63v ja 6 kk. Siis alin eläkeikäni? Mutta vasta täyttä eläkettä saan kun olen 64v ja 3 kk. Miksi näin?
Jos ja kun jään (joudun sairauteni vuoksi jäämään) eläkkeelle 63v ja 6 kk vanhana niin minulle tehdään eläkkeestäni niin sanonttu "varhennus vähennys." Miksi? Enkö minä ole näinä 45 työvuoden aikana saanut vielä tienattua täyttä elekettäni?

Kolmivuorotyötä tehneenä ihmettelen näitä toimistohiiriä miksi näin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun eläkeikää jatkuvasti nostetaan ja nostetaan, niin aina vaan harvempi nuori pääsee töihin. Joutuvat odottamaan vuoroaan tosi pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Totta. Vanhat jappasijat kässehtivät töissä pidempään, keräävät isommat eläkkeet ja kun jäävät eläkkeelle koko työpaikka lakkautetaan, todetaan että 20 vuotta sitten jo olisi voitu lopettaa pelleily ilman ay-porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkerahastojen hoito on osottautunut kalliiksi ja siitä huolimatta rahastot ovat kasvaneet. Eläkerahastoista keskusteltaessa pitäisi myös suuriin hoitokustannuksiin kiinnittää huomiota. Ärsyttää eläkefirmojen johtajien puheet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan pakota sinua olemaan töissä kapitalistillä? Olet vaan oma itsesi siellä Rinteen bussissa koska teillä on sama suunta, tuhontiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapitalisti tuhoaa kaiken maailmassa loputtomalla ahneudellaa kun ei mikään riitä aina vaan lisää ja lisää.köyhällä on vanha potkukelkka ahneella kapitalisti sialla pitää olla kelkat ja mönkijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ahne, en kapitalisti, teen vain töitä, ihan itsellisesti.
Maksan verot, myös ne arvonlisäverot, maksatko sinä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta mitä aloittaja sanoo. Itsellänikin eläkeikä tällä hetkellä 68,6 vuotta ja eläkemaksuja menee reippaat 200 euroa per/kk. Työ historiaa 25 vuotta takana ja saman verran edessä jos eläkeikää edes on olemassa sitten. Ruotsissa eläkemaksut ovat vapaaehtosia itsekkään en maksaisi niitä vaan ennemmin säästäisin. Eläkemaksuja on nykyään turha maksaa, koska eläkeikä nousee koko ajan tämä on vääryys ja lopetettava ehdottomasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne sinun 200€ menee näiden nykyisten eläkkeisiin. Et sinä tule eläkkeelle pääsemään. Eläkeyhtiöt on kavaltaneen nykyisten eläkeikäisten rahat ja nyt maksetaan nuorempien pussista eläkkeet ja jopa ylisuuret eläkkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpöä. Kenellekään ei ole vielä määritelty korkeampaa eläkeikää kuin 65 vuotta. Vuoden 1962 jälkeen syntyneille se tullaan määrittelemään myöhemmin ja se tulee perustumaan elinajanodotteeseen. Sitäpaitsi vaikka laskisi aloittajan esittämällä tavalla, että eläkeikä nousisi 3 kk/vuosi, ei mitenkään saataisi eläkeiäksi 68,6 vuotta, koska 3 kk on 0,25 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta eipä sitä totuutta kerrota, et eläkkeisiin ei riitä varaa. Nyt eläkeläiset elää kädestä suuhun työssäkäyvien eläkemaksuilla, kun nehän pitäisi olla säästössä heidän eläkkeet. Tulevaisuudessa ei ole työpaikkoja eikä eläkkeen maksajia. Jos totuus kerrottaisiin, moni löisi hanskat tiskiin. Silloin eläkeläiset olisivat kusessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs siinä taas kitisette. Hoitakaa elämänne ja asijanne silviisiin ettei tarvi valittaa. (Aloittakaa sijoittaminen nuorena)
Kun on elänyt ja elää elämäänsä fiksusti, niin voi emännän kans näin 53 ja 51veenä vain nautiskella, elämänsä loppuun asti.
Ei ole raha, eikä työhuolia. PISTE! ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet ennenkin kirjoittanut olevasi sairaseläkeläinen ja samalla yrittäjä. Hyvin keploteltu. Onko se fiksusti, on toinen asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, näin on. Pääomatulot ei rasita kenenkään työeläkkettä.
Pyrkikää elämään elämänne kauaskantoisesti, kaikessa. Siinä minun neuvoni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti