Aloita uusi keskustelu

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

Aloittaja: Monitori Politiikka 6.4.2020 14:28

Hallitusohjelma on käytännössä rauennut. Tilanne on muuttunut täysin vajaan vuoden takaisesta, kun ohjelma neuvoteltiin. Näin sanoo Petteri Orpo. Opposition yhteinen vaatimus kuuluu: Hallituksen pitää hylätä ohjelmansa heti, ja kirjoittaa uusi. Ilman koronaakin hallitus olisi ollut liian suurten haasteiden edessä.
Noinpa asia on ollut nähtävissä oikeastaan jo hallitusohjelman syntymästä saakka. Ylisuuret tavoitteet ja realismi kun ovat kaksi eri asiaa. Me seniorit muistamme vielä 90-luvulta Lipposen työttömyyden puolittamissuunnitelmat kahden perättäisen hallituksen ajalta, saavuttamattomina.

Opposition mielestä ohjelmasta pitää heittää pois kaikki menoerät, jotka eivät ole pakollisia. Perussuomalaiset jäädyttäisivät heti kehitysavun ja lakkauttaisivat kansalliset pakolaiskiintiöt, lisäksi luopuisivat liian kunnianhimoisest ilmastopolitiikasta. Kokoomus ja KD luopuisivat oppivelvollisuusiän nostamisesta, koska maksaa paljon ja lisäisi kuntien tehtäviä. Pienimpien eläkkeiden korotukset hyväksytään.

Kun myös Kulmuni on jo ennakoinut julkisesti hallitusohjelman muuttamispakosta, ollaanko sittenkin palaamassa hiljaa Sipilän säästölinjalle, josta on tietysti poistettu työttömiä kiusannut aktiivimalli ja samoin useilta aloilta kiky-tunteja. Ilmassahan taitaa leijua jo realismin tuntua ja muistuu mieleen Sipilän varoitus: Älä Antti sössi taloutta. Koronan aiheuttama suuri kuoppa pitää paikata muutenkin pelkällä velkarahalla, jota joudutaan ottamaan erittäin paljon. Hurmos ja kuva Voguen kannessa eivät paljoa auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 315 viestiä

Taisivat ne hurmoshenkisyydet olla lähempänä Sipilää mikäli oikein muistan hänen uskonnollisen taustansa. Joka tapauksessa Suomen kansa voi olla onnellinen, ettei koronakriisi toteutunut oikeistohallituksen aikana. Tuo hallitushan, vaikka koko valtakausi toteutui globaalin nousukauden virrassa, oli epäoikeudenmukainen ja aivan selkeästi hyväosaisia suosiva. Jos jokin asia on ollut suorastaan silmiin pistävä, niin se on ollut se, että oikeistohallituksen pääministerin suu on laitettu suppuun. Oman kenttäväkensäkin oikeistolaisuudellaan kauhistuttanut entinen puoluejohtaja on koettu niin raskaaksi painolastiksi puolueelleen, että hänet laitettiin syrjään kaikesta. Oikea teko pitkästä aikaa.
Tasapuolinen ja oikeudenmukainen nykyhallitus on jo saavuttanut ylivoimaisen enemmistön kansalaisista taakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä paljon faktaa.
Mitenkähän se on, sekö olikin Juhan kuva siellä Voguessa ja siitä meni sitten koko Kepu sekaisin?
Suomessa alkoi 10.12.2019 pohjois-korealaistyylinen henkilönpalvonta ja jatkuu edelleen kiihkeänä . Naurettavassa hurmoksessa on koko vasemmisto ja vihreät, vanhat ukotkin. Jopa osa kepulaisistakin pitkin hampain viran puolesta, pakosta. Ei se ollut Sipilän kuva, "Vähän faktaa". Tiedät sen hurmoksesi keskeltäkin.
Noihin talousasioiden vääristelyihisi, luvut kertovat toista. Rinne sai Sipilän jäljiltä hyvän alun, mutta pilasi sen jo alkumetreillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää hallituksen olla kaukaa viisas, eikä jakaa verorahoja vastikkeettomasti yrityksille!
Valtion pitää toki auttaa yrityksiä, mutta se pitää tehdä siten, että annetaan rahaa, mutta se raha on yrityksen pääomittamista, eli valtiosta tulee annetun rahan myötä omistaja yritykseen! Vain näin voidaan taata se, ettei verorahoja "pumpata" yrityksiin vastikkeetta ja turhaan!
Jos yritys tarvitsee rahaa, niin se joutuu todella miettimään, miten rahoitus hoidetaan!
Talouden tasapainotuttua, valtio voi sitten myydä nuo omistuksensa takaisin yrityksille halutessaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hassumpi idea. Elinkelpoisista yhtiöistä voisi näin hyvinkin saada rahansa takaisin. Pitkäaikaisella omistajaksi jäännillä kenties korkojen kanssa. Tämä sotii kylläkin Rinteen hallitusohjelmaa vastaan, jossa suunniteltiin päinvastaista, valtion osuuksien myymistä. Kysyä pitäisi kylläkin, miten menestyksellistä myynti on ollut nyt romahtaneilla hinnoilla. Antin ohjelma paljastuu päivä päivältä yhä heikommaksi.
"Heittäkää pois se hallitusohjelma".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hyvä on. Miten olisi; unohdetaan hurmostunne, katsotaan faktoja ja tilastoja objektiivisesti, ei unohdeta taloutta, otetaan oppia menneestä ja korjataan se mitä tarvitsee korjata. Ensimmäinen askel poikkeustilan lopettaminen ja ihmiset takaisin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ja kokoomus yrittivät saada yrittäjät työttömyysturvan piiriin, mutta eivät siinä onnistuneet. Muutos olisi tullut Suomelle kalliiksi. Kun ensimmäiset koronatartunnat oli Suomessa todettu, Kulmuni jo julisti, että yrittäjät pääsevät työttömyysturvaan osallisiksi. Selkään taputtelijoita varmasti riittää, toistaiseksi. Sipilä aikoinaan lupaili yhtä ja teki toista, mutta aina täytyi saada lisää etuja yrittäjille. Uusi valtiovarainministeri on ylistämällä alistettu ja hän tekee niin kuin korvaan kuiskuttelijat kehoittavat tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittelet mitä sattuu! Nykyinen hallitus päätti ottaa yksinyrittäjät työttömyysturvan piiriin ja muutos lieneen hyvin harkittu, joskin tulee kalliiksi. Tällä hetkellä ainakin tilanne on tämä. En tiedä joko nämä parisataatuhatta yksinyrittäjää saavat työttömyyskorvausta, mutta tämä lupaus on joka tapauksessa annettu.

Aivan käsittämätön on lauseesi, joka viitannee edelliseen hallitukseen: "Sipilä ja kokoomus yrittivät saada yrittäjät työttömyysturvan piiriin, mutta eivät siinä onnistuneet."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjille on ollut jo parikymmentä vuotta kaksi työttömyyskassaa:SYT ja AYT.Yrittäjille on paljon tiukemmat ehdot päästä kassan piiriin,kuin palkansaajilla.Tätä eroa Sipilä halusi tasoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Olkaa tytöt tarkkana tavarasta", neuvoi rippipappini.
Pakottavat elvytystoimet on nyt tehtävä velaksi, mutta muut menot on tarkasti karsittava. Yliopistollisten sairaaloiden ympärille rakennettavat viisi sairaanhoitopiiriä on kustannustehokkain sote-malli. Muut vaihtoehdot ovat epäisänmaallisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Please, ei politiikkaa rovasteilta! Yksi rovasti mylläsi jo riittävästi ja loisti verokalenterissa miljoonatienesteillään. Pysytelkää siellä taivaallisilla työmailla mieluummin. Ja punaiset farkut pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa sinulla lyhyt muisti. Sipilä pyörsi päätöksiä töikseen ja runnoi läpi epäoikeudenmukaisia leikkauksia, joten ei sitä enää!
On ollut mukava huomata, että ihmisistä välitetään sittenkin, vaikka se ei aina ole siltä tuntunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti Sipilä pyysi oppositiota osallistumaan ja ideoimaan sitä sotea. Sitä he eivät tehneet vaan sortuivat populistiseen pollitikointiin. Perustuslakivaliokunnasta tuli se jarrutuksen työkalu. Sote jumiutui, eikä ole sen koommin edennyt mihinkään. Sipilä syytetään siitä että hän yritti viedä soten maaliin ja muutti ja sopeutti tekstejään.
Tosi asiassa Sipilän hallitus korjasi talouden suunnan nousuun. Kait se sote maalissa olisi ollut liian paljon. Siispä koko joukkio maalin eteen ja tavoitteesta viis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kerran Sipilä oli pääministeri, miksi hän ei ilmiselvää ongelmaa eli perustulakivaliokunnan kokoonpanon tuomaa ongelmaa nähnyt? Kyllä sotetölkin potkinta on ihan Orpo & Sipilän aikaansaannos. Entäs koulutusleikkaus? Taksiuudistus? Vake? Maakuntauudistus (tsk)? Pakolaistulvat? Pikkumaiset "minä eroan nyt"-viestit ja lentelemiset ei kyllä kuulu valtiomiehen käytöstapoihin. Mitähän muuta tässä keksisi ilman googlaamista? Kyllä tuo sote kaikesta huolimatta on suurin syntitölkki Sipilän kannettavana lopun elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kompastelet lillukanvarsiin. Nosta jalkaasi reippaammin ja Harpo niiden yli niin et juutu turhuuksiin.
Allekirjoitan vain koulutusleikkauksen. Sekin oli säästöjen pakottama toimi. Muihin pätee maininta, "Koirat haukkuu kun karavaani kulkee"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs aktiivimallit kyykytys juttuineen jossa työttömiä pakotettiin leikkauksien pelossa tekemään roppakaupalla ihan turhia työhakemuksia joiden takia työnantajatkin taisivat olla lopulta jo helisemässä. Ihmisiä pakotettiin myös hakemaan kilvan sellaisille kursseille joita ei ollut todellisuudessa edes olemassakaan ja sen perusteella oli sitten helppo leikata päivärahoja koska ei ole osallistuttu kursseille. Tuo kaikkien työttömien mollaaminen, haukkuminen ja itsensä kehuminen joka oli huipussaan Sipilän kaudella taisi kolahtaa lopulta omaan nilkkaan kun yrittäjät ovat nyt itse vaatimassa ja rukoilemassa valtiolta jatkuvasti vaan lisää rahaa eikä mikään näytä riittävän..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutunut kirjoittamaan turhia anomuksia. Voi hirviän kauhiaa kun on joutunut joutilas töihin. On aika vähäinen tuo aktiivisuuden edellyttämä työmäärä. Kurssihakemus tai työhakemus, jonka voi vaikkapa kopioida siitä edellisestä hakemuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovatko kaikki kepulaiset tuollaisia kuin sinä? Yhtenä päivän pikkumaisia, turhamaisia, tiuskivat kaikille ja uhkailevat tappuroilla ja tulikivillä, toisena päivänä Harpotaan LiLlluKanvarsien yli aivan kuin mitään ongelmia ei olisikaan. Ei tuosta ota vanhakaan selvää. Ei luottamusta. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti