Aloita uusi keskustelu

Keskustan nousu alkoi

Aloittaja: Nuorissa on tulevaisuus Politiikka 7.9.2019 18:31

Keskustan puoluekokousväki ymmärsi hyvänsä ja valitsi nuoren, pirteän ja määrätietoisen Katri Kulmunin nostamaan Keskustan suosta, jonne Juha Sipilä sen laulatti.

Onneksi olkoon, Katri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 341 viestiä

Taas Suomi joutuu sotaan leikkimällä maailman pelastajaa.Vanhat ukot pelaa kansoilla zhakki laudalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta perusti puheenjohtajan valinnan toiveajatteluun.
Eilen nähty uuden puheenjohtajan linjanveto oli tyhjää täynnä, ei niin minkäänlaista ideaa mistään.

Se, että nojaa arveluttavsti SDP:n punamulta kokemukseen on ansa johonka kepu juoksi dramaattisen vaalitappion jälkeen, ainoana mahdollisuutenaan, nyt se mahdollisuus on käytetty ja SDP imi kepusta mehut pois todella helpolla kikalla.
Ikävää tässä on kaiken muun lisäksi vielä semmonen tosiseikka ettei kepu jatka nykyisessä hallituksessa kauttaan loppuun asti, vaan joutuu lähtemään hallituksesta vihreiden ulos potkaisemana.

Hesarin kokenut kolumnisti Yrjö Rautio kirjoitti hyvin osuvasti keskustapuolueen tämänhetkisestä tilasta ( HS 13.09.2019 ).

Hän sanoi naulan juuri sen asian joka keskustapuolueessa olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, rehellinen analyysi puolueen historiasta ja arvoista ja ovatko ne balansissa tämän päivän yhteiskunnassa.

Mielestäni keskustapuolueen johtajat vuosien saatossa tuhosivat puolueen itse omilla toimillaan ja omalla epärehellisyydellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP aikoo ilmeisesti tehdä Kepulle sen, minkä Kokoomus on tehnyt sille jo kaksi kertaa.

Eli ajaa Kepun rökäletappioon seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sekä Vihreät että Persut tulevat menettämään kannatustaan Keskustalle ja Vihreät saattaa erota hallituksesta toisin kuin Persut, joka ei tule oemaan koskaan mahdollisuutta erota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, määrätietoinen. Sama kepun agenda, tukirahat periferiaan ja niitä on lisättävä hinnalla millä hyvänsä, kylän kauimmaiseen taloonkin saatava kaikki palvelut, makso, mitä makso ja verovaroista tietenkin. Kotihoidontuki jatkuu ja sitä nostetaan, lestoilla on isot perheet ja kaikista tulee kepulaisia.
Tosiasiassa tämä "linjapuhe"on ollut voimassa jo kymmeniä vuosia, ei tällä kepu nouse. Kepu on edelleen se sama tukiaispuolue, mikä se on aina ollut.
Luulenpa, että ensihuuman jälkeen alamäki jatkuu, nuorisokin on kaikonnut ja kaikkoaa kaupunkeihin töihin, ei niille enään kotipitäjä merkitse muuta kuin muistoja, niillä ei elä periferiassa, isoissa kasvukeskuksissa on tulevaisuus, koulut, palvelut ja kaikki, mitä elämiseen tarvitaan.
Ei auta nuori puheenjohtaja näillä vanhoilla iänikuisilla teemoillaan keskustaa nousuun, päinvastoin. Mitään uutta ei tiedossa, näkemiin kepu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla on varmaankin tiedossasi ne keinoit, joilla Kepu lähtisi nousuun.

Voitko paljastaa ne?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lähde millään keinolla ja miksi pitäisi? Viisas kepulainen siirtyy hyvissä ajoin persuihin, siinä puolueessa voisi olla vielä jonkinlaista tulevaisuutta vanhalle kepulaisellekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkemiin vaan muru. Kasvukeskukset ovatkin maaseudun vetureita ja maaseutu vetää tulevaisuudessa puoleensa. Kyllä syödäkin täytyy, että jaksaa meuhata ja maaseudulla ääni kantaa pidemmälle, ei ole melusaastetta. Luontevammat kulkuyhteydet maalta kaupunkiin lisääntyvät, esimerkiksi sähkö/sähköisenä osuustoimintavetoisena liikenteenä, yhdistettynä lisääntyvään raideliikenteeseen. Oppisopimuskoulutus lisääntyy ja sitä myötä kiinteitä pienimuotoisia opinahjoja voi olla, vaikka pitäjän vanhassa pappilassa. Maaseutu on mahdollisuus. Kannattaa pitääkin kyläkoulut kuosissa ja toiminnassa. Kyllä nuoriso tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoriso ei landepaukuista perusta, stadiin pitää päästä, kun kaveritkin, harrastukset, opinnot ja työpaikatkin ovat siellä. Maalle ei kannata jäädä pölijäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuuntelee Kulmunin linjapuheen ja hänen kehitysehdotukset esim. aluepolitiikasta ja valtion työtekijöiden etätyöskentelystä, niin ne eivät ole vanhojen fraasien toistoa, vaan niissä on uutta positiivista energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion etätyöt maaseudulla, mitä ne on? Etätöistä on puhuttu jo kolmekymmentävuotta, en tiedä yhtään ihmistä, joka olisi tehnyt valtion etätyötä missään maaseudulla. Tämäkö on sitä Kulmunin uutta linjaa, jo on visiot? Sitten pitäisi raiteita saada vähän joka kylälle, miksi? Tulee ajatus, että pääsee sieltä periferiasta vielä onnikallakin veke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueen nousu ei ala ennen oppositio kautta, tämän tietää myös kepun johto. Kulmuni sai paikan, koska edellämainittu ,hallitusvastuu jatkuu vielä 3.5v. Puolue jos olisi jäänyt oppositioon, ei puheenjohtajaksi olisi tullut Katri, koska hän on vain taantuma-ajan puheenjohtaja ja syntipukki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, tuskin se kannatus sillä lähtee nousuun, että ollaan asioista samaa mieltä demarien, vasemmiston ja vihreiden kanssa. Jonkinlaista riidan haastamista, jopa oppositioon menemistä, tarvittaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti