Aloita uusi keskustelu

Minkälainen hallitus korjaa tämän alkavan laman

Aloittaja: ajattelen, olen olemassa Politiikka 29.3.2020 09:31

Sipilän hallitus keskittyi edellisen laman korjaukseen ja onnistuikin siinä hyvin. Syvästi velkaantunut valtionkassa tasottui ja luottoluokitus palasi normaaliksi.
Nyt sukelletaan taas, mutta kiitos Sipilän hallituksen, nyt ei olla siinä tilanteessa, ei ainakaan vielä, kuin oltiin Kataisen/Rinteen hallituksen jälkeen, jolloin näytti toivottomalta.
Mutta jos tämä nykyinen tilanne jatkuu pitkään, niin ennusteet ovat vielä syvemmästä lamasta.
Luultavasti tämä hallitus ei kykene leikkauksiin, kiristyksiin, eikä sen tyypisiin välttämättömiin toimenpiteisiin syystä, kosta tämän hallituksen lähtöpiste oli jakamisissa, ei ottamisissa.
Erittäin hyvä lähtökohta kun edellisen hallituksen jälkeen oli mistä jakaa, nyt päätökset on kuitenkin saatava päinvastaisiksi.
Miten saada suosio pysymään korkealla kaikkien ikävien toimenpiteiden jälkeen, joita tulee tämän kauden jälkeen olemaan hallituksella kuin hallituksella - kas siinäpä vasta kysymys.
Olen jäsenkirjaton keskustaa äänestävä kansalainen uuninpankolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 150 viestiä

ei palaudu koskaan entiselleen. Ahneudelle ja häikäilemättömyydelle on annettu ylin valta. Ihminen on anteeksiantamattomasti tärvellyt elintilansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämän maan velka ole sen verran iso tämän korona epidemian ja vasemistohallituksen jälkeen, että sitä korjaamaan tarvitaan taivaallisia voimia.
Nyt on piikki auki myös muuhunkin, kuin koronaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis kuka alkaa kurjistaan kansaa, tavallista ihmistä. Riippuu siitä onko oikeisto vai vasemmisto hallituksessa.
Erotaan eeuuusta niin ei olla oikeiston talutusnuorassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset kelpaavat koronakriisin jälkihoitoon
koska se on mahdoton tehtävä oli puikoissa mikä tahansa puolue

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha puhua vielä laman korjaamisesta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että koronatoimilla pitkitetään lamaa parilla vuodella, kuten 🌈-hallituskin teki omilla toimillaan, tai pikemminkin toimimattomuudellaan. Suomen potentiaalinen tehohoitokapasiteetti on käytössä noin 10-prosenttisesti. Alussa haluttiin välttää jyrkkää hoitopiikkiä, mutta nyt sitä ei tule ollenkaan, vaan sairastumisia tulee tasaiseen tahtiin. Suomen tilanne nykyisellä toimintastrategialla tulee jämähtämään paikalleen, ja tilanne kestää sen kaksi vuotta, jos hallitus ei kuuntele asiantuntijoita ja muiden maiden kokemuksia, eikä uskalla vaihtaa koronastrategiaansa. Näillä nykyisillä kriteereillä toimien Suomi pysyy kiinni vielä pitkään, pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kyllä nykyinen hallitus ja korona saavat suomen ennen näkemättömään lamaan. Vaikea ennustaa, mikä hallitus suomen nostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolla on ajatus että yksi euro jonka valtio käyttää julkisiin menoihin, kertautuu kiertäessään taloudessa 10 euroksi. Eli he ovat keksineet sammon joka tuottaa moninkertaisesti alkupääomaan verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin syvälle on velanotolla peloteltu kansaa.
Sanoin jo sipilän hallituksen aikaan, että sylivauvakin imee äidinmaidossa ulkomaan velan pelkoa.
Suomella ei ole mitään hätää, katsokaa usan italian kreikan ja monen muun tilannetta ja itkekää ihmeessä sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus pelastui nyt tämän koronan tähden. Jo aloitettu velanotto menee nyt koronan piikkiin ja kaikki muutkin katteettomat lupaukset muistetaan vain hyvällä. Edessä on silti kiristyvän talouden aika. Velat pitää kuitenkin maksaa pois ja se tarkoittaa etuuksien leikkauksia ja verojen korotuksia. Jo tämä hallitus joutuu niitä tekemään. Päävastuu menee kuitenkin seuraavalle hallitukselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lamaa ei kykene korjaamaan hallitus, jonka vallanhimoinen pääministeri mokailee suutuksissaan muutamassa kuukaudessa niin paljon kuin rouva Main on tehnyt. Koska niistä muista on jo paljon kirjoitettu, otan esille vain kaksi viimeistä; - Tapansa mukaan Marin viivyttelee myös Ruotsin ja Norjan rajojen sulkemisessa, kun ei osaa johtaa eikä päättää. Ja Tornionlaaksossa vaara Koronan voimakkaasta leviämisestä kasvaa! - Äkkipikaisena hän eduskunnan kyselytunnilla suoraan syyti Kelaa siitä, että se olis sulkenut toimipisteitä
Uudenmaan alueella. Hänen oli liian vaikea käsittää, että Kela toimii täysin hallituksen ohjeiden edellyttämällä tavalla! Ei siis sulkenut, vaan toimii ajanvarausella, niin etteivät ihmiset puhaltele ja yski toistensa päälle!
Aikaisempien ja näidenkin hänestä itsestään johtuvien virheiden vuoksi Marinin pitäisi nöyrasti pyytää anteeksi viivyttelyään, vääriä johtopäätöksiään ja osaamattomuuttaan! - Niin sivistynyt ihminen tuossa asemassa etenkin tekisi! Pelkään kuitenkin, että päämisteri selittää nämäkin asiat toisten syyksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkaa on todella helppo ottaa jos sen maksaja on joku uu. Näin on nyt käymässä. Muista eläkeläinen tai palkansaaja että sinä olet maksaja myös yritysten suhteen. Mansikanviljelijällä on rahaa monta miljoonaa muuta ei käytä niitä kun sinä maksat. Näin on ollut aina. Seuraava sähkölasku niin maksat kanadalaisten eläkkeitä. Tämä osuus pitäisi näkyä veroissa kuten yle vero ja myös maataloustuet. Kiitos porvarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oman taloutensa.Valtion verorahojen ja lainan turvin. Yritys johtajat eivät niin vain luovu vuosittaisista palkkioistaan. Elikkä kapitalismi ei pärjää ilman valtion sosiaalitukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika entinen ,ei koskaan palaa. Ei tule kiristäjäsipilöitä, eikä rinteenantteja. Tulee aika joka muuttaa kaiken, ihminen viisastuu, markkinatalous muuttuu selviytymistaloudeksi.
On syytä olla huolestunut siitä että uudet virukset kurjistavat elämää vielä enemmän kuin korona.
Siis heittäkäämme unelmat nurkkaan ja yritetään selvitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Samahan se on onko velkaa sata tai kaksisataa miljardia, ei ne itke paikkaansa.
Tärkein on ihminen ja miten selvitä hengissä. Turha hössötystalous loppuu, vanha T-paita on vielä tarpeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellainen hallitus jossa Sipilä pääministerinä. Ainoa joka voi saada suomen taas raiteilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin nostaa suomen suosta. 50 vuoteen ei ole ollut yhtä edustavaa ja aikaan saavaa politikkoa suomessa. Kaikki tuet mitä yrittäjät nyt saavat, pitää korkojen kanssa ottaa takaisin ja lisäksi tilanteen parannettua, puolittaa yritystuet, etenkin maataloustuet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti