Aloita uusi keskustelu

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Aloittaja: entinen rahamies Talous 26.2.2020 17:35

Myttyyn meni tämä pankkien markkinoimaan osakesäästötiliin sijoittaminen. Nyt ollaan jo monta tuhatta euroa miinuksella. Kenen on vastuu perättömien lupausten antamisesta. Pankit vai lain säätänyt hallitus? Tuskin saan koskaan sijoituksiani takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 94 viestiä

Kansalaisten tieleillä "mätänee" n. 80-miljardia,jotka halutaan "Casinotalouteen mukaan".
Vaikka niistä n. 90%:ia on varattu pahapäivävän varalle!
Ikään,kuin Toto-peleihin,joita pelataan Raveissa,jossa on omat "Rahastajansa"..........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se rikkaille mikään riitä. Näkee näistä miljardööreistäkin, rahaa on kuin roskaa mutta lisää vaan pitää saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No no, Max. Eikö siellä Wall Streetillä ole tiedossa, että inflaatio syö nollakorkotileiltä ostovoiman?
Entäpä mineraalibörssit, saako edelleen aina vähintään keskituoton?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkesäästötilille. Eläkeyhtiö lupasi lähes riskitöntä sijoittamista, mutta toisin kävi. Tuotto oli odotettua pienenpi ja eläkeyhtiön kulut söivät säästön miinukselle. Patjan alle säästettynä tuotto olisi ollut 150%

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Nyt osakkeet kannattaa myydä. Kun indeksi on alle 7000, saaduilla rahoilla voi hankkia lähes 30% enemmän osakkeita. Sitten taas odottamaan uutta nousua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoittaja ei saa olla hötkyilijä. Vihervasemmisto taas ottaisi tällaisessa tilanteessa lainaa tuhlaukseen. Laman aikana on sitten viisasta investoida. Kaikki hyötyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1. milloin OMXH yleisindeksi on seuraavan kerran alle 7000?
2. paljonko jää saamatta osinkotuottoa sitä odotellessa?
3. mihin päin OMXH yleisindeksi siirtyy seuraavaksi 7000 pisteen ostorajasi saavutettuaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

7000-raja rikkoontuu 18.9. Kuluvaa vuotta. Sitten on tasaisen vaihtelevaa ja jyrkempi nousu alkaa Suomessa pian hallituksen kaaduttua ja investointiluottamuksen palauduttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myttyyn menee osakesijoittajillakin kun kupla puhkeaa coronan myötä ja muut heijannaisvaikutukset heikentää maitten taloutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se meni 1970-luvun alussa öljykriisin vuoksi, 1987 mustana maanantaina, 2000 Dot-Com kuplan posahtaessa, 2009 sub-primekriisissä, jonka tupla-ween toinen lähes -30% romahdus jäi monilta huomaamatta vain pari vuotta aiemmin sattuneen vielä suuremman romahduksen vuoksi.

Ja siitä huolimatta TRJ, Pannari ja Milady ovat brutaalisti voitolla. Ollaan me melko ovelia jätkiä ja likkoja, vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tuo ei ollut ironiaa. Olen ihan imarreltu, että minutkin noteerataan tällä palstalla. Se sana ovela on kyllä väärä sanavalinta; kyllä se on tieto ja pitkä tuntuma asioihin ovat ne, jotka ohjaa ja pitää opiskella sijoittamisen perusteet tietenkin. Toki välillä olen mennyt virran mukana ja unohtanut ne kriteerit, millä aioin sijoittaa (aikaisemmin mainitsemasi sijoituskirjat +plus netti sittemmin) ja takkiin tuli. Mutta kokonaisuus on ollut sen perehtymisen arvoinen.
Onneksi silloin 87 vielä opiskelin ja 90 luvulla oli asuntolainat, joten ei tullut takkiin. Netteihin en koskaan lähtenyt mukaan, paitsi F-secureen. Minusta kannattaa sijoittaa siihen, mitä ymmärtää itsekin ja sittenkin tehdä läksynsä tunnusluvuista ja vuosikatsauksista, vaikka vaan ne tunnusluvut. Liisan lista, kauooalehden lista, sijoittajien lista yms ja niiden yhdistelmä ovat minun kriteeriäni. Ennen joulua olin 22 %-yks voitolla nyt enää 14%.; osingot eivät ole mukana. On se kannattanut vieläkin. Varsinkin lähiaikoina (1-4- kk) sijoittaisin, jos olisi käteistä. Ja ajallinen sekä paikallinen hajautus. ; )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikkeukselliseen talenttiin ja oveluuteen viittaava sanamuotoni oli täysin tarkoituksellinen. En suinkaan halunnut pilkata sinua tai TRJ:ta, vaan heittoni kohdistuu kaikkiin niihin, joiden mielestä "ei tavallinen ihminen voi pärjätä pörssissä". Minä en siihen väitteeseen usko, enkä taida olla edes ainoa?

Vastauksesi osoittaa sinut luottamuksen arvoiseksi, koska puutuit juuri siihen kohtaan, joka oli tarkoitettukin piikiksi skeptikoille.

Pahoitteluni kaikille muille sijoittamisesta asiallisesti kirjoittaville, joiden nickejä en muistanut aiempaa postia kirjoittaessani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka näissä hommissa tekee sitten tappiota, kun kaikki Juttutuvassakin tuntuvat vain tienaavan sijoituksillaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakesäästämisen palautusprosentti on n. 107 eli kenenkään ei tarvitsisi välttämättä jäädä tappiolle. Käytännössä kuitenkaan treidaajille, kuplasta ostaneille ja paniikkimyynteihin sortuneille saattaa jäädä mustapekka käteen.
Toki hajautetussa sijoitussalkussa joku osakeostos saattaa osoittautua virheeksi, mutta pääsääntöisesti onnistuneet ostokset pitävät kokonaistuloksen plussalla ja tappiolla olevista osakkeista kannattaa päästä äkkiä eroon esim. veromyyntien avulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on koko homman idea. Lopetetaan se ihmettely koska pitää ostaa ja koska pitää myydä.

Jos on irtorahaa tilillä, ostetaan oma osuus tuottavan yrityksen tuotosta. Ei hyvin tuottavia yrityksiä ole tarkoituskaan myydä. Sehän olisi yhtä mielipuolinen ajatus kuin hyvin lypsävän lehmän tappaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on ollut puhetta että kansankapitalistinen toiminta pitäisi kieltää sillä se aiheuttaa vain kateutta ja epätasa-arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, sehän teillä vasemmistossa on ongelma, että kansa vaurastuessaan lakkaa teitä äänestämästä. Siksi on hyvä pitää huoli siitä, ettei vaan näin huonosti pääsisi käymään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siitä ainakin pankki hyötyy, sama vuosimaksu meni kurssit mihin suuntaan tahansa. Onko provisio palkkaisia välittäjiä, jotka ottavat palkkion vain, jos tulee tulosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti