Aloita uusi keskustelu

Mihin rahat?

Aloittaja: Investori Talous 15.10.2019 13:43

Mihin kannatta laittaa ylimääräinen rahan töhkä? Onko parempi pankissa vai saappaan varressa? Osakekauppa taitaa olla uhkapeliä, ja ja se uusi osakesijoittaminen ei kuulosta vakuuttavalta (vrt. eläkerahastot). Asuntosijoittaminenkin taitaa olla niin ja näin massatehtailun myötä, ja mistä saada kunnollinen ja pitäaikainen vuoralainen? Kultaankaan ei kannattane sijoittaa enempää mitä hampaisiin mahtuu. Onko Sveitsin pankki lopulta paras paikka rahoille? Saisihan ainakin matkustella pankkipäivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 10 / 10 viestiä

Olisi vaarallista kuunnella sijoitusneuvoja, jotka on annettu ihan pimeästä tuntematta sijoittajan sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä ja siihen liittyvää riskin käsitettä, käytettävissä olevien varojen määrää, tuottotavoitteita ja likviditeettivaatimuksia?

Kysyjän tarpeita selvittämättä annetut neuvot ovat karkeaa mutuilua, jotka sopivat kysyjälle vain tuurilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta metsäkiinteistö. On mielekästä tekemistä, kun hoidat sitä. Se ei häviä, vaikka maailmantalous heilahtelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä myös olen maanostamisen kannalla.

Osakkeet romahtavat helposti ja yritykset ajautuvat konkursseihin. Asunnot voivat käydä arvottomiksi, jos ihmisvirrat kääntyvät muualle tai talo homehtuu. Sen sijaan maa on ja pysyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törsää ne elämäsi aikana sillä kun ilmastonmuutos pasahtaa päälle seuraavalle sukupolvelle niin rahakin menettää täysin arvonsa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Asuntosijoitus vuokraamistarkoituksessa on edelleen hyvä. Vaatimus on, että osaat katsoa paikkakunnan oikein, vuokran hintatason, asunnon kunnon, asuntoyhtiön tilanteen, korjaus tarpeet sekä mikä on tulevaisuuden strategia yhtiössä. Mikäli kaikki ok, tavoitteesi nähden, niin siitä vaan. Hyvä vinkki on kysellä kunnantoimistosta kunnan asuntojen vuokrataso. Tuotto tulee olemaan kohtuullinen, ja asiakkaita riittää jonossa. Asia on kiinni siitä minkä maksat vapaasta asunnosta. Vuosituotto voi olla 5...10 % välillä, tuloverojen jälkeen. Ei nykyään saa juuri enempää millään sijoituksella. Suuri sijoitus on yhtä kuin, suuri tulo periaatteella. Mitä ne sitten ovat, ne jäävät sijoittajan varallisuuden mukaisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti