Aloita uusi keskustelu

Mitä tukia saa niin paljon, ettei kannata töissä käydä?

Aloittaja: Haluan kuulla suurella mielenkiinnolla Talous 12.10.2019 05:39

Tätä kuulee aina hoettavan, mutta mitä nämä massiiviset tuet sitten on? Ajatellaan tämmöinen aika normaali tapaus; Kalle on 30-vuotias lapseton pitkäaikaistyötön. Hän ei saa ansiosidonnaista päivärahaa. Hän on myös perusterve, eikä hänellä ole jatkuvaa lääkitystä vaativia sairauksia. Mitä tukia tällainen Kalle saa niin paljon, että makaa tyytyväisenä kotona samalla elintasolla kuin työssäkävijät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 157 viestiä

Työnantajat eivät ota töihin - muuten kuin ilmaiseksi valtion kustantamana kommunisteja kun ovat. Pitäiskö uhri tappaa nälkään kotidittoman kadulle pakkaseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

norsunluutorneissa leveästi elelevät juhanat kuriin ja nuhteeseen, ja johonki oikeisiin yleishyötyllisiin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaanottorahaa
Ilmainen asuminen
Ilmaiset vaatteet
Ilmaiset puhelinliittymät
Ilmaiset lasten päivähoidot
Ilmainen terveydenhuolto
Lisäksi Diskorahaa + kk rahaa
y.m. y.m y.m
sillä eihän me tänne töitä olla tultu tekemään ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Itse vuokraan omaa osaketta virolaisen pöytälaatikkofirnan nimissä. Tää menee Kelalla läpi ja saan vuokratulot omaan käyttöön. Toki vaatii muutamia eri tilejä, jotta rahavirtoja vois siirrellä uskottavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kait kotona makaavalla tarvitsekaan olla sama elintaso kuin työssä käyvällä. Tietysti on kenkkua, jos kotona oleva haluaisi töitä eikä saa. Täällä nämä jutut ovat siitä kenkkuja, että monikin täällä kirjoittelija haluaisi potkia persuksille työttömiä ja patistella töihin. Mikä onkin periaatteessa ja lähtökohtaisesti ihan ok. He jotka todella haluaisivat mennä töihin mutta eivät töitä saa, niin heidän tilanteensa on kenkku. Joka tapauksessa työssä käyvän elintaso saakin olla korkeampi kuin kotona olijan. Lähden nyt iltatöihin. Hoh hoijaa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärää puutahan tässä arvostellaan. Meille on luotu tällainen järjestelmä. Eihän se tyhmä ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kallelle kaikkea hyvää! Entäpäs sitten uus`suomalaiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet kateellinen työttömille ja köyhille niin älä valita vaan ala köyhäksi 😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työttömät ryntäävät työmarkkinoille tämä tarkoittaa
Jo töissä olevat irtisanotaan
Jos jaetaan yhdestä kakusta ainoastaan syöjiä vähentämällä voidaan jakaa kakkua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on etnisiä ryhmiä, joissa suurin osa heimosta elää ja on elänyt koko elämänsä tekemättä ansiotyötä ikinä koskaan. Tästä johtopäätös että tuilla täytyy tulla toimeen kun kokonaisia etnisiä väestöryhmiä sukupolvien ajan on valinnut elää heimokolttuja kantaen ja näin työnteosta kieltäytyen. On kait se aika selvää, että peruskoulun päättötodistusta vailla olevana ei kannata laittaa juhlapukua päälle työnhakutilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomessa on etnisiä ryhmiä, joissa suurin osa heimosta elää ja on elänyt koko elämänsä tekemättä ansiotyötä ikinä koskaan."

Niin, ja toki sitä elämäntapaa viettämistä helpottaa heillä etnisillä ryhmillä se että kun kukaan ei ole halukas kyseisiä ihmisiä töihin ottamaan. Eli vaihtoehdot loppujen lopuksi siellä niitten etnisten ryhmien sisällä ovat aika vähässä, joko ole käymättä töissä tai sitten että ole käymättä töissä.

Mutta toki alkakaamme heitä etnisiin ryhmiin kuin muihinkin työtä vailla oleviin kohdistuva kampanja jossa lähtötilanne on se että on yksi tai jopa toinenkin työnantaja joka ei ole uutta työvoimaa palkannut kymmeniin vuosiin, ja sitten otamme ja pohdimme oikein korkeita akateemisia titteleitä omaavan asiantuntijakomiteoiden kanssa että miten tai kuinka voisimme rankaista heitä työttömiä enempi jotta tuo työnantaja käytäntöjään eli tapojaan muuttaisi.

Sikäli kuin ymmärrän tuo oli ja on esimerkiksi aktiivimallin suuri ja ihmeellinen perusidea, siis että rankaistaan seurauksia siitä mitä joku muu on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoillahan se heimo liikkuu, joten taitaa irrota kelasta ja sossusta vähän enemmän kuin normi-Jampalle. Veronmaksajana haluaisin tietää että miksi. Työhön pääsemiseen vaikuttaa kilpailutilanne, jossa juhlapukua kantava todistukseton ja työkokemusta vailla oleva on pahnan pohjimmainen.

Oma lukunsa on terveet kantasuomalaiuset työstä kieltäytyjät. Niitäkin on ja paljon. Tiedän ainakin yhden eläkeikään ehtineen joka lopetti työnteon 80-luvulla omasta halustaan. Hyvin on pärjännyt ilman työtäkin, vaikka koko toimeentulo on muodostunut tulonsiirroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei juuri mitään saa Kalle. Sen verran että juuri hengissä pysyy jos terveys ei petä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Suomessa on köyhillä kissanpäivät: saa työttömyyskorvausta, asumistukea, osan ruuasta saa ilmaiseksi leipäjonosta, isompiin ostoksiin (pesukone, silmälasit, hammaslääkäri, tekohampaat yms) saa toimeentulotukea. Aikuisia ihmisiä elätetään kuin pikkulapsia. Ei ihme, että monen oma-aloitteisuus kerrassaan häviää siellä tiheässä turvaverkossa köllötellessä. Yhteiskunta paapoo ihmiset piloille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aikuisia ihmisiä elätetään kuin pikkulapsia"

Niin, tuo tosiaan on ongelma sinänsä. Jossain nimittäin väitettiin että Suomen velkaantumisesta yli 50% johtuu maksetuista yritystuista. Mikä siis sanoo että kaikesta tapahtuvasta elättämisestä enemmistö kohdistuu tämän maan kapitalisteihin.

Olisi siis jo Suomen yritysten aika aikuistua ja lakata imemästä veronmaksajien maksamia yrittelytukia kuin pikkuvauva äitinsä tissiä.

Mutta yrityshän on abstrakti käsite, ei se automaattisesti ime mitään yrittelytukitissiä vaan sen on joku pannut sitä imemään.

Olisi siis Suomen yritysten omistajien että niitä yritelmiä johtavien ylipalkattujen kultapossujen aika käsittää ettei nykyinen meno voi jatkua, on siis tullut aika aikuistua siellä kapitalisti-piireissä ja alkaa itse maksamaan yrittelytoimintansa aiheuttamat kulut.

Onkin hetimiten asetettava komitea miettimään yritelmämailman aktivointiohjelmaa, siihen ohjelmaan voisi kuulua esim että yritelmä joka lisää palkkamansa työvoiman määrää saa verohelpotuksia mutta yritelmä joka ei niin tee saa 4,65%:n veronkorotuksen. Se ehkä lisäisi kaikensorttista aktiivisuutta siellä Suomen yritystukien lutkuttamis-tahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti