Aloita uusi keskustelu

Pääomavero 43% pian

Aloittaja: Nyt näytetään Talous 6.4.2020 19:03

Kunhan tästä koronasta päästään irti, niin sen jälkeen on välittömästi avattava verotusta. Tämä veronkierto eli pääomaveroprosentti on nostettava ainakin 43% ja hoitajille palkankorotus, että heilahtaa. Lisäksi kaikille yli 50 000 euroa vuodessa ansaitseville 3% veronkorotus. Hoitajat ovat palkankorotuksen ansainneet ja siitä on pidettävä kiinni - lujasti! Alle 20 000 euron vuotuinen pääomatulo vero pysyköön kuitenkin ennallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 166 viestiä

Yritystukia kahmivat pörssiyhtiöt jakavat osingot omistajille, veronmaksajien rahoista. Paha homma. Ovatko osingonsaajat vapaamatkustajia? Nyt asia vielä kärjistyy huippuunsa, kun korona lapioi miljardeja yhtenä köytenä firmoihin. Onneksi kuitenkin elämme hyvinvointivaltiossa. Mutta pörssipelureitten osinkot hirvittää, kun tavallinen palkansaaja ne rahottaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntien vähennystarve on 80%. Yly ja maaseutukseskukset on syytä lopettaa ja tehdä toimiva jättipalkoista palkkioviroista vapaa laitos. Yritystuet pois. Lentokenpelleily nyt vähäksi aikaa jäihin ja etti tule vieroitusoireita kurvailuintoisille niin simulaattoriin. Näitä konsteja on paljon. Esimerkiksi talousrikollisuuteen oma poliisi. Tuotta keskimäärin 3 milj per poliisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin on. Ostelee lidlistä halpaa alkoholia ja tekee tilin palauttamalla ison määrän tyhjiä tölkkejä takaisin lidliin. Niillä sitten lyhentelee vuokrarästejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pääoma lähtisi Suomesta muille markkinoille niin meidän maamme talous menisi toaalisen sekaisin. Se johtaisi siihen että työpaikat katoaisivat ja sosiaalinen hyvinvointi tipahtaisi dramaattisesti alaspäin. Kerjäläisiä kaduilla, valtavasti asunnottomia, ei kouluja, ei terveydenhuoltoa (eli ei hoitajilla työpaikkoja), ja niin edelleen. Sitäkö toivotaan, ilmiselvästi kateudeltaan vähintään kalpeana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Juurikin sitä täällä toivotaan. Yhteiskuntajärjestystä uhkaava anarkia on Juttutupalaisille pieni hinta siitä, ettei säästäväinen ihminen pääse vanhuuden päivillään HYÖTYMÄÄN ihan itse tienaamistaan ja säästämistään rahoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeudenmukaista on, että pääomatulo verotetaan tuloverojen yhteydessä samalla prosentilla. Kikkailusta on päästävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

18000 euron vuosipalkkatuloista menee veroa kotikaupungissani 5% verolaskurin mukaan, valtio ei saa senttiäkään. Samasta pääomatulosta jäisi käteen 25% aiempaa enemmän. Kaupunki ei saisi senttiäkään. Kannatan lämpimästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien pitäisi miettiä sitä, miten verotusta voitaisiin alentaa. Nyt kuntalaisilta tulee jatkuvasti uusia ehdotuksia valtuutetuille ”ilmaisista” kunnan tarjoamista palveluista. Pitäisi ymmärtää, että kaikki nk. ilmaiset palvelut lisäävät verotusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääoma- ja tuloverotusta on pakko alentaa jo ensi vuonna, ja aika paljon Viron mallin mukaisesti. Muuten meidät piru nokkii. Valtion syömävelka kasvaa tänä vuonna VM;n mukaan jopa 20 mrd e, eikä rahaa riitä tärkeisiin investointeihin vaan suurin osa potista kuluu työttömyyskortistossa olevien yli 200.000 kantasuomalaisen ja mamujen elättämiseen sekä PK- yritystukiin. Kojamoa ja muita ökyrikkaita vasemmiston himoverotus ei hetkauttaisi, he siirtävät rahat Keimansaarelle. Me piensijoittajat ja ikänsä säästäneet pienituloiset eläkeläiset putoamme sossun syliin jos osakkeita ja muita sijoitussäästöjä aletaan himoverrottamaan. Hulluinta on ettei katastrofaalisessa taloustilanteessa reilun 200 tuhannen työttömän joukosta voida poikkeuslain perusteella komentaa ko. työssäkäyntialueilta työttömiä marjatiloille ja kasvihuoneille tekemään urakkapalkalla hyvää tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monellako pienituloisella eläkeläisillä on pörssiosakkeita siten, että niistä maksettavat osingot ylittävät 20 000 euroa vuositasolla? Aloittaja nimittäin kirjoitti, että alle 20 000 euron pääomatuloverotus pysyy ennallaan. Siis 30% kuten se nyt on. Tuntuu tuo luetun ymmärtäminen olevan monella hakusessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä et taida tietää, että osingoista maksavat veroja vain pieneläjät. Miljonäärien osinkoveroprosentti on 0 ja todennäköisesti tulee pysymään siinä tulipa minkälaisia vihervassarihallituksia hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mirri listautui pörssiin) ja sitävastaan saadaan omistusta yrityksestä. Mitä enemmän kotimaisia omistajia suomalaisilla yhtiöillä olisi, sitä enemmän ne maksaisivat pitkällä aikavälillä vero rahoja suomeen. Viimeaikoina mm. DNA ja Kotipizza on myyty NORJALAISILLE. Kyllä - suomessa ne vielä pyörittää liiketoimintaa kenenkään arkea muuttamatta, mutta minnekkähän ne verot ja liiketoiminnan voitot nyt menee? Niimpä, Norjaan.

Myös Ramirent ja Cramo on lähtenyt maailmalle. Hoivatilatkin.

Tällä vauhdilla Nokiakin kohta ostetaan ja suomi muuttuu lisää ja lisää tytär yhtiö taloudeksi.

Ettekö ymmärrä, että suurin osa sijoittajista on normaaleja työssä käyviä ihmisiä? Maksamme ansiotuloverot ja vielä pääomatuloistakin veroja. Meidän kustannuksella moni istuu kotona KELAn tukemana.

Voitte miettiä, minkälaisessa Suomessa elettäisiin, jos meillä ei olisi mm. Herlinien KONEtta,Wärtsilää,SAMPOa jne. Maksavat isot verot suomeen vaikka teidän seiska lehtenne juoruaa jotain muuta. Lopettakaa se kadehtiminen, kaljan lipittäminen ja röökin poltto. Menkää töihin, tehkää vaikka 2 työtä jos ette muuten saa tarpeeksi rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ettekö ymmärrä, että suurin osa sijoittajista on normaaleja työssä käyviä ihmisiä?"

Ei ne ymmärrä. Ne tosiaan luulevat, että Suomessa on yli 800.000 miljardööriä. Säästäminen ja tulojen mukaan eläminen on niille kirosana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään luulla, mutta sinä oletat. Oletko sinäkään lukenut aloitusta? Jos, niin ymmärtäisit ettei veronkorotus koske piensijoittajia. Koska ei heillä pörssiosakkeista saatavat osingot ylitä 20 000 euroa vuositasolla. Eli pääomaverotulo pysyy nykyisellä 30%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen lukenut aloituksen, ja olen siitä jyrkästi eri mieltä. Eikä nyt ole kyse siitä, että katsoisin vain omaa tilannettani, jossa en aiokaan luvata pysyväni alle 20.000 € pääomatulojen jokaisena vuonna. Mutta kun mitään takeita tasapuolisuudesta ei ole tarkoituskaan antaa, pidän mielestäni aivan oikeutetusti aloitusta yhtä epätasapuolisena kuin Suomen nykyistäkin pääomatuloverotusta, jossa veroa maksetaan vain pienistä pääomatuloista.

Veroprogressio sinänsä on minusta hyväksyttävä asia, mutta en usko että tässä ajetaan takaa sitä. Syy epäluulooni on siinä, että tässäkin threadissa olen kysynyt jo kahdesti, onko kiristetyn pääomatuloveroprogression tarkoitus koskea kaikkia pääomatuloveron saajia, mutta vastausta ei vaan kuulu. En ole tähän päivään mennessä saanut tähän minusta melko kohtuulliseen tasa-arvokysymykseen yhtään vastausta kummallakaan kerralla sitä kysyttyäni. Koska kukaan ei pysty lupaamaan, että kaikkien kuuluu maksaa samoilla säännöillä, silloin ei ole perustetta olettaa sen olevan ehdotuksen tavoitteenakaan.

Progressio ilman muuta kelpaa, jos se oikeasti tasapuolinen ja koskee kaikkia. Ihan kaikkia, poikkeuksetta. Näin ei ole asia niin kauan kun yleishyödyllisiksi katsotut yhteisöt ja ulkomaalaiset eivät maksa veroa lainkaan. Vaikka osinkotulojen lähdevero toimii lähes kaikkialla muualla maailmassa, Suomessa sitä ei saada toimimaan, koska puoluekannasta riippumatta kaikilla politrukeilla on oman etunsa lisäksi liian monen toverin ja puolueen etu valvottavanaan. Siinä valinnassa ei Suomen etu tai tasapuolisuus paina yhtään mitään.

Pidän selvänä, että tässäkään keskustelussa ei ole tarkoituskaan että kaikki maksaisivat, koska kukaan sitä halua sanoa edes kysyttäessä. Samasta syystä pidän kaikkia prosenttikikkailuja vain saman epätasa-arvoisen järjestelmän jatkumona, jossa ainoastaan vähiten tuloa saavat maksavat isojen tulonsaajien vetäessä miljardisijoitustensa tuotot verotta.

Ongelma ei ole veroprosenteissa, jotka ovat jo nyt liian korkeat. Ongelma on siinä, että noin 90% pääomatuloeuroista on erilaisin kestämättömin perustein vapautettu verotuksesta kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti