Aloita uusi keskustelu

Valtionvelka

Aloittaja: tarapalle Talous 20.8.2018 09:09

Mikä vaikutus olisi sillä, että julkisen sektorin ylipitkät lomat, lyhennettäisiin yksityisensektorin tasolle. Veikkaampa että velkaantuminen loppuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 76 viestiä

Ennemmin lähtisin byrokratian ja julkisesti järjestettävien palvelujen tason karsimisesta. Tämä edellyttäisi laajaa lakimuutosprosessia.

Jos halutaan karsia julkista sektoria, täytyy lisätä kansalaisen omaa vastuuta itsestään. Sitten voitaisiin keventää verotusta, mikä lisäisi yksityissektorin kannattavuutta. Valtion velkaantuminen on puhtaasti seurausta hyvinvointiyhteiskunnan kestämättömäksi paisuneesta hinnasta. Kun hyysääminen vähenee, velkaantuminen laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen pikku tampio! luuli pääsevänsä pääministeriksi ja perustavansa riistohallitus numero kakkosen! Vaan pieleen meni kansa sanoin Antti ja SDP ovat maalle parhaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3700 työntekijää lopettaa hoitaja työnsä lopullisesti Kajaanissa.Iso kiitos saada ihmiset pois kärsimästä työnantajan mielivallasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lomia voisi lisätä kun valtio saa kuulemma ilmaista rahaa niin paljon kuin viitsii ottaa kertoi IS toimittaja. Eikö valtion pitäisi ottaa monta miljardia lainaa jos on ilmaista ja jakaa se kansalle, vaikka vaan 10000€/nuppi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tiedä häntä velkaantumiseen vaikutuksista... Se vaan on perustuslain vastaista, että julkisella sektorilla 20 vuotta töitä tehneellä on 7,5 viikkoa lomaa ja yksityisellä sektorilla saman ajan töitä tehneellä vain 5 viikkoa. Miksi kansalaisia kohdellaan eriarvoisesti? Palkoissa ei enää ole juuri eroa. Päin vastoin ésim kunnan ja kuntainliittojen palveluksessa olevilla hoitajilla on suuremmat palkat kuin yksityisen yritysten hoitajilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja julkisella on alempi palkka, liekö perustuslain vastaista? Ilmanko julkisella on puute työntekijöistä, eipä sinne juuri monikaan hae kun yksityiset maksaa paremmin ja tarjoaa paremmat edut, ilmanko kaikkea on ja pitää yksityistää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kykenet esittämään todelliset luvut em. asiasta, niin asia ok. Onko kuitenkin väittämäsi ainoastaan mutu-tietoa, joten faktat eli laskelmat esiin! Yksi huomio: miten kuntatalouden kulut vaikuttavat koko maan maan velkaantumiseen??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvät meidän ,veloista ja rahoista ,päättäjät olkaa rohkeita ja ottakaa vaan niin paljon,kuin maailmalta saatta lainaa ,ja unhoittakaa maksaa takaisin .e n ole kuullut ,jotta valtio onlisi mennyt konkkaan!.Tämmöistäkin voisitte koettaa kaiken muun kaaoksen keskellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion selvitystila on sitä, kun se ei saa enää millään korolla pankeilta lainaa.
Onhan noita ollut.
Kreikka, Irlanti, Portugali.

Lainojen maksamatta jättämisellä taas saa kansa kiristää vyötä kymmenen vuotta ennen kuin pääsee taas lainamarkkinoille (Islanti, Argentiina).
Islannin tuoreimpien valtion lainojen korot (10 v.) ovat 3,5.

Sen verran hassuahan tämä on, että 60 % velkaantumiskattoa rikkoivat ensimmäisinä Ranska ja Saksa.
USA, Japani tai Kiina eivät pääse velkapesinä ikinä euroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen luin, että Suomen pankki lainaa rahaa valtiolle. Sehän on hyvä uutinen, painaa vaan lisää rahaa ja antaa valtiolle. Vastineeksi valtio antaa Suomen pankille velkakirjan. Ei kai valtion oma pankki kovin hanakasti vaadi takaisinmaksua. Tai nolla korolla ja takaisinmaksu 1000 vuoden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittaja kysyi velasta joka osoitti kohtisuoraan ylös heti kokoomuksen mentyä hallitukseen 12 vuotta sitten. Lisää velkaa on tullut oikeistovallan aikana 50 miljardia. Pitäsi tutkia mihin ne on käytetty. Orpoa se ei kiinnostanut mutta nyt 1 miljardi kiinnostaa niin että valitti lapsien voivan joutua hoitamaan velan. Ei sitä että lapsen lapsemmekin maksavat tuota aiempaa velkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpoa ei kiinnosta valtion asiat vaan vain oman puolueen kannatus. Ei hän ymmärtänyt työllisyystilastojakaan tai valtion ostovoimaakaan. Opettaa kyllä työn arvoa itseään viisaammille. Holkeria ja Suomista tulee ikävä. Joku tolkku oli ajatuksissa vielä silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitenkä se vaikuttaa velkaantumisen väheheneväksi jos lomia lyhennetään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työn tuottavuus nousisi julkisella sektorilla, koska lomatkin ovat palkallisia. Samalla vuosipalkalla tukee tehdyksi enemmän työtunteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkahuolet vaikuttavat kuitenkin liioittelulta. Ainakaan valtion velkaantuminen ei näytä herättäneen vähäisintäkään huolen häivää siellä, missä valtion luottokelpoisuus on kaiken aikaa luupin alla: velkakirjamarkkinoilla. Jos velanantajat olisivat huolissaan, niin velkaa ei saataisi miinuskorolla ja sitä ei saataisi ollenkaan. Kapitalistit ja porvarit haluavat hyvinvointivaltion nurin ja kylvävät tahallista pelkoa valtionvelasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" hadl lidl lidl lidl linnallei
tuulet ja tuiskut ne huoleni vei
hadl lidl lidl idl linnallei
sama se taloni join tai möin "

Jep, mitä tuosta velkaantumisesta.
Nautitaan vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

xpersu puhuu asiaa, sitäpaitsi suomen valtion velkakirjoista on suomen pankin hallussa noin 30% eli suomi on velkaa suomen pankille. lisäksi pankki ostaa koko ajan lisää ulkomaisia velkakirjoja suomen pankille. velkoja ei kuitenkaan makseta koskaan takaisin, esim. ranskalla on napoleonin sotien aikana otettua velkaa, eikä sitä ole maksettu takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kerran ilmaista rahaa saa jota ei edes tarvitse maksaa koskaan pois ei oteta ja anneta kansalle ostovoimaksi? Otetaan rahaa niin kauan kuin SP sitä painaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti