Aloita uusi keskustelu

Viina ralli Latviaan

Aloittaja: erkkaläänilta Talous 30.4.2016 18:19

Ja säästöä tulee kummasti. Oliskos Alkon monopoli syytä lopettaa ja vapauttaa kokonaan viinan myynti Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

Jos käy hakemassa Latviasta vain yhden pullon viinaa, niin sille tulee hintaa yli 400e. Mukaan on laskettu juna ja laivaliput, ruokailut ja hotelliyöpyminen. Enenpää en käytä vuodessa, kuin 1 pullo rommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se unohtunut tuo ilmasto-asia tässä suhteessa. Paljonko mahtaa tulla päästöjä tuon rallin aikana kun lähtee käymään Suomen keskipisteestä Latviasta hakemaan juomia verrattuna siihen jos hakisi lähikaupasta tai jos lentäisi Riikaan hakemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuningas Alkoholi on keskushermostoa tuhoava myrkky, joka on tappanut maailmassa enemmän ihmisiä kuin mikään toinen ns. nautintoaine! Se on valitettavasti vienyt ennenaikaisesti hautaan useita minunkin kavereita, joten minäkin olen sitä mieltä, että Alkon monopoli pitäisi lopettaa ja lopettaa myös viinanmyynti Suomi-nimisessä valtiossa! Jouduin aikanaan työkseni lukemaan ruumiinavauspöytäkirjoja. Yhdessäkkään pöytäkirjassa ei lukenut, että myötävaikuttavana tekijänä olisi ollut liian vähäinen alkoholinkäyttö, päinvastoin kylläkin ! Siinäpä teille viinan ihailijoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinan juonti tuhoaa terveyden. Väkevät johtavat aivojen vaurioitumiseen ja sitä kautta altistaa huumekokeiluille jne. Viron kautta tulee 80% suomen huumeista ja joku vielä havittelee tunnelia. Ellei sitten ole huumekaupan rahoittajataho jolle tunneli on tärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joo, B, uffet a' 38ex4=152e, meriaamiainen a' 12x4=48e, hytti 52e, junaliput 4x100e=400e. Eihän se maksa kuin 600e, että saadaan viinat neljälle + tietenkin itse viinan hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkon monopoli olisi kyllä syytä purkaa ja laskea alkoholin verotus keskieurooppalaiselle tasolle. Sitten rakentamaan viinakauppoja Tornioon, Pelloon, Muonioon ja ylälappiin. Alkaisi kauppa käymään, kun ruotsalaiset ja norjalaiset piipahtaisivat viinaostoksilla suomen puolella. Sitten pitäisi perustaa myös nettikauppoja jotka toimittaa kotiovelle ostokset. Ja myös ulkomaille. Alkon monopoli ei ole saanut minulta pitkään aikaan yhtään rahaa, kun olen ostanut alkoholit muualta ja näillänäkymin tulen ostamaan jatkossakin muualta kuin alkosta. Suomen valtio menettää tosissaan paljon rahaa tällä itsepäisellä monopolitouhulla. Tästä oulustakin kun käväisee Haaparannassa dieselautolla mutkan, niin polttoainekulut ovat n. 20 euroa. Ostaa pari laatikkoa nelosolutta joka maksaa halvimmillaan n.1,2 euroa 1/2litran tölkki pantteineen, niin pääsee jo niin sanotusti palkoille. Suomessa maksaa 1/2 litran tölkki n. 3 euroa. Ruotsissa on Lapin kulta export tölkki n. 1,6 euroa. Lähes puoleenhintaan suomeen verrattuna. Viinitkin on noin 30% halvempia siellä. Sitten tietenkin kannattaa ottaa lapsille limukkaa ja mehua. Alkon monopolista ja korkeista alkoholiveroista on vain haittaa nykyään suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katselin tuossa systeemin sivuja ja huomasin, että halvempia ne haaparannassa on, ainakin oluet ja varmaan viinit, joka niitä lipittää. Samalla matkalla saa nuuskaa tuotua vaikka myyntiin. Ihmettelen minäkin näitä suomen lakeja ja säädöksiä. Ei täältä, vaikka on myynnissä nelosta, sitä kannata hinnan takia ostaa. Kolmosta on kait tuohon 4,7% huitelle ja alle 1% ero vahvuudessa neloseen. Hinnassa 2x ero, että maaliskuussa ostamani tölkki koemielessä minulle riitti. Taisi olla tosin viime vuoden maaliskuu, kun tarkemmin ajattelen. Katselin toki nuuskienkin hintoja ja mitä oli myynnissä. Irtonuuskaa ja pussinuuskaa. Suomessa olen toki pussikaljaa oppinut ostaan ja juomaan, varsinkin kesällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa oluen alkoholivero on nyt 1.67 €/L. Suunnitelmissa on nostaa sitä tänävuonna 1.72 €/ L. Ruotsissa vastaava vero on 0.99 €/L. Kyllä siitä tietenkin hinta eroa tulee. Pitää paikkansa, että Ruotsin puolella ( Systembolaget) viinit ja oluet ovat edullisempia, kuin Suomessa. Täällä oli kova mesuaminen puskalaisten taholta silloin, kun tuotiin nämä max. 5.5 %:n oluet ruokakauppoihin. Ennustivat, että ihmisiä kuolee, kuin russakoita pakkasella. Otettiin vielä Ruotsi esimerkikisi, että siellä on vahvat oluet viinakaupassa. Sanoin jo silloin, että minulle sopii, että vahvat oluet viedään viinakauppaan Suomessakin, kun hintatasokin otetaan Ruotsista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haittaveroja halutaa taas nostaa eli A.alkoholi B. bensa ,CO2 , D, diesel E. energia... Ö öljy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin on etu asua pohjoisessa.Etelästä on pitkä matka lähteä Ruotsiin viinakauppaan ja Vironkin hinnat alkavat olla korkealla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinaa en käytä. Rallit ovat usein tarpeen monessa paikassa. Latviassa olen kerran käynyt, mutta nyt ei ole suunnitteilla matkaa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti