Aloita uusi keskustelu

Asiantuntijoita kuunneltava

Aloittaja: Ainstain Terveys ja hyvinvointi 6.4.2020 20:17

Tutkijaprofessori Jussi Taipale, talouden nobelisti Paul Romer ja HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kannattavat laajamittaista testaamista WHO:n ohjeistuksen mukaan. Mutta Suomessa THL ja hallitus vetävät omaa linjaansa, jopa suunnittelevat rajoitusten purkamista. Olisiko jo aika miettiä kuka on oikeassa ja miksi! Perustelut näilöä kolmella asiantuntijalla vaikuttaa olevan aika pätevät maallikonkin mielestä. Kannattaa lukea mitä herrat asiasta ovat mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 33 viestiä

Suomi on harvaanasuttu maa, laajamittainen testaaminen lisäisi tartuntariskiä. Kyllä sen taudin ehtii sairastaa myöhemminkin, ei kaiken tarvitse ruuhkautua ensi hädässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiantuntijoita kuunneltava. Meidän hallituksemmehan kertoo juuri niin tekevänsä. Ei tiedemiehet ole yksimielinen joukko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymmenien muiden maiden asiantuntijat suosittelevat ja vaativat maskien/kasvosuojainten käyttöä. Osassa maita se on suositus, osassa maita se on pakollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tässäpä minä olen, kysy ihmeessä mitä haluat epidemiasta tietää niin kerron mielelläni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiantuntijoita on liikaa ja jokainen asiantuntija on eri mieltä, jotta saa ruutuaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Testaus on rahakysymys.

Hallitus rajoittaa testejä, koska terveydenhiollolla
(julkinen) ei ole kapasiteettua tehdä testejä.
Uksityistä kapasiteettia ei käytetä ideologisista
syistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä ihmeen takia meillä yleensä on erilaisia virastoja ja organisaatioita kovapalkkaisine johtajineen, jos kaikki johtajat ovat heti kriisin tullen huutamassa maan hallitusta ja varsinki Sanna Marinia apuun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maan hallitus on ylin toimeenpaneva elin mitä tulee koko kansakuntaa käsittäviin hankkeisiin. Ja hallituksella on ainoana valta ja voima (eli rahat) tämän tason hankkeiden toimeenpanemiseen. Ja kun etukäteen kerättyä pahan päivän varaa ei ole, hallitus toteaa, että otamme lisää velkaa!

Tulemme vielä kauhistelemaan tämän hallituskauden aikana otetun lisävelan määrää,kun varovaisimmatkin arviot ovat 15 miljardia. Pelkään, että luku joudutaan kertomaan vähintään kakkosella ellei kolmosella tai vieläkin isommalla luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle on tullut mielikuva, ettei THL:n lausuntoihin voi enää täysin luottaa. Erityisesti suojavälineiden saatavuuden ja testausvalmiuden kehittymisen osalta tiedottaminen ja kommentointi on ollut varsin horjuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä muka asiantuntijat ovat ihan pihalla asioista kuten aina.kuka kehtaa sanoa itseään asiantuntijaksi.no joku valtion nössö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on mennyt tyystin luotto THL:n ja STM:n toimintaa koronaviiruksen takia. Myös varmuus varaston toimintaan. Lähinnä kait ammuksia osaavat varastoida, kun ruuti vain kuivassa pidetään. Messinki ja lyijy ei ruostu. Kunhan vaan katto on päälle rakennettu. Uudemman tekniikan varastointiin epäilen niiden kykyä, onneksi ne vanhenee nopsaan, jotta varastointi ongelmat on sillä ratkaistu. Eikä minulla ole Pekoseen ollut koskaan luottoa. Kehuu telkassa, että ihan miljoonia suojaimia tulee käyttöön, että on meillä millä mällätä. Onneksi tämä lapsenmielinen ei pääse hallituksessa taloudesta lainkaan päättämään. Kriisi on nyt näyttänyt, että keille pitäisi monoa antaa. Kyllä firmatkin tekee omien kriisien jälkeen päätelmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavassa hallituksen tiedoitustilaisuudessa jokaisella on sukkapuikot, virkkuukoukku tai ompelukone.
Miehille taitaa ompelukone sopia paremmin.
Harakalle ainakin.
Sitten näyttävät miten oikea oppinen suoja tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajoituksia ei voi purkaa ennen kuin testaaminen on laajaa. Jos rajoitukset puretaan ilman testaamista, se on lopullisen turmion tie. Luulen, että kaikki ovat siitä yhtä mieltä, paitsi ehkä hallitus. Nyt kun ilmiselvät ratkaisut on tehty, hallitus onkin ollut hiljaa lähestulkoon kaikesta paitsi siitä, että velkaa on otettava rajusti. Nyt juuri tarvittaisiin johtajuutta, ja johtajat ovat vetäytyneet poteroihinsa, paitsi presidentti. Jokohan siivet lakkasivat kantamasta? Hallituksen budjettiriihikin juuri nyt on aivan turha. Se varmaan on se syy, miksi piilottelua kohta selitellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krista Kiuru kuunteli samoja asiantuntijoita
useampaan kertaan valiokunnassa. Nämä
nykyiset ovat paljon hätäisempiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti