Aloita uusi keskustelu

Hoitajien palkat/ poikkeusajan palkanlisät

Aloittaja: Terveys ja hyvinvointi 5.4.2020 12:03

Hoitajat tekevät varsinkin nyt pandemia aikana myös omalle terveydelleen erittäin raskasta, vaativaa ja tarkkaa työtä.
Vuosikymmenten varrella ei juuri koskaan ole ollut juuri minkäänlaisia " kuoppakorotuksia " normaalina aikana.
Nyt kuntatyönantaja jämerän miehekkäästi ilmoitti, ettei ole varaa minkäänlaisiin plus- korotuksiin.
Näkyy tuota rahaa olevan miljarditolkulla pandemian ja talouden hoitoon.
Ei siinä mittää, mutta suuri joukko suomalaisia hoitoalan ammattilaisia tekee jopa oman henkensäkin uhalla töitään .
Nyt täytyy saada kaikille hoitajille vaarallisen työn lisäkorotukset . Työn vaativuuden ja vaarallisuuden mukaan korotukset porrastettuna.
Täytyy kyllä todeta, ettekö osaa edes hävetä kuntatyönantajien neuvottelija(t) edes tällaisena aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 65 viestiä

kuntapuolella yks ja sama kitisiä ja kitnä aina ettei ole varaa palkankorotuksiin oli tilanne mikä hyvänsä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntatyönantaja ilimottaa ykskantaa aina> niin menneinä vuosina ja varsinkin nyt, että ei oo rahhaa....
Kysymys nyt on vaarallisen työn lisästä pandemian ajaksi.
Kaikkia muita tahoja rahoitetaan nyt mutta hoitoalan lisäprosenteille ei kuntatyönantajan edustajan mukaan ole varaa. Kyllähän se vaikkapa pari euroa tunnille kannustaisi hoitohenkiläkuntaa jaksamaan vaikeassa ja vaarallisessa työssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä ihmeellä niitä pakkoja korotettaisiin kun entisiäkään kuntien tehtäviä ei pystytä rahoittamaan ja velkaa tulee nyt kauhakuormaajalla??? Verotus tulee nousemaan rajusti näistä nykyisistä helvetillisistä lukemista. Se on suoraan pois jokaisen työntekijän pussista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Täytyy kyllä todeta, ettekö osaa edes hävetä kuntatyönantajien neuvottelija(t) edes tällaisena aikana."

Nyt jo useita kertoja juuri kuntatyönantajat ovat kertoneet, että juuri kuntien talous menee kuralle.
Ja koska mistään muualta ei ole koskaan palkkoja höyläämään, kuin vain sen haalariporukan kohdalta, niin samoi siinä tulee taas käymään.
Eihän kuntatalous kykene toimimaan, ellei siellä ole useita kerroksia päälliköitä ja heillä osastopäälliköitä, sekä heillä taas erikseen pikkupomoja, jotka sen haalariporukan laittaa askareilleen!
Ja kaikille näille päälliköille kuuluu ihan asilliset, taikka sitäkin reilummat palkkaedut, kullekin säätynsä mukaan!
Joten mistään muusta ei ole mahdollista säästää, kuin duunarien palkoista, ja heitä vähentämällä, ja teettämällä pienemmällä porukalla ne työt, mitä ennen tehtii isommalla sakilla.
Kiristetään vain työtahtia!
Päälliköt balaveeraa kahvihuoneissaan wiinereitä maiskuttaen ja pohtii uusia säästökeinoja, jotka kohdistuu suporitusportaaseen.
Ja näin se kuntatalous taas pannaan kukoistamaan.

PS. Kuopiossa jo siirryttiin kouluruokailussa näkkileipään, säästösyistä muutamaa kuukautta aikaisemmin, mutta en ole kuullut, että wiinerit olis vaihtuneet sielläkään korppuihin, vaikka säästää sielläkin kuuluisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

” Vuosikymmenten varrella ei juuri koskaan ole ollut juuri minkäänlaisia " kuoppakorotuksia " normaalina aikana. ”

Joko ”Sari sairaanhoitaja” on unohtunut ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No ei kait tässä ole mitään epäselvää! Ilman muuta poikkeusolojen palkat pitää korottaa. Mutta sen jälkeen käydään normaalit neuvottelut! Saa nähdä nousevatko palkat vai laskevatko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin. Epäselvyyttä kyllä löytyy tämän aloitukseni ( 5.4 ) jälkeen tällä juttujaksolla, mutta on hienoa, että olet ymmärtänyt oikein, mitä tarkoitin. Hyvää jatkoa Rotkolle ja olemme huolella tämän koronan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Washington Postin mukaan New Yorkissa maksetaan sairaanhoitajille 20 000 taalaa kuussa. Kannattaisiko yrittää sinne duuniin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tullut tehtyä yötyötä opiskeluaikana lehtiä jakaessa pyörän kanssa ja ei ole mitään lisiä annettu päiväjakamiseen verrattuna eikä sunnuntaikorvausta eikä eläkettäkään kertynyt moisesta rehellisestä yhtään euroa. Sossussa ei ole ollut aikaa käydä töiden raatamisen ohella eikä tarvitse hävetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelleen sitä mieltä että hoitoala on kutsumusala. Se miksi siellä on niin monenlaista hiihtäjää johtuu siitä, että alalle on helppo päästä eikä se tarvitse juurikaan lukupäätä, joten sinne päätyy monenlaiset vatipäät joille ala ei enään ole kutsumusta. Tämän vuoksi turha sinne on maksaa mitään isoja palkkoja. Jos oikeasti on päätä lukea, ei kannata hoitoalalle lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Buahahahahahahahahaaaa! Helppo päästä? Esim ensihoitoon on yhtä paikkaa kohti 53 hakijaa. Laske siitä. Sairaanhoitajakoulutus on korkeakoulutusta ja erittäin vaativaa. Kokeile onnistutko itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on vihervasemmistolainen hallitus, joka nosti omia palkkojaan, palkkioitaan, avustajien määrää + palkkioita, mutta nyt on rahat loppu. Asiat ovat siltä osin hoidettu. Tuli korona ja valtion velka kääntyi yhä suurempaan velkakierteeseen.
Nyt ei auta syytellä edellisiä hallituksia, vaan totuus on, että verot nousevat, talous horjuu ja ylimääräiset korotukset aiheuttavat vain uusia jännitteitä. Nyt on neuvoteltava, miten päästään eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko ihmeisiin. Ihminen on ahne maailmantappiin asti. Ei edes sairauden tai kuolemankaan uhka saa ihmistä anteliaaksi. Mulle kaikki heti nyt, on tätä edeltävän ajan mantra. Mutta nähtäväksi jää miten tämän pandemian jälkeen käy. Sitä emme vielä tiedä, eikä kannata alkaa spekuloida tässä akuutissa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siitä montaa vuotta ole kun Sari sairaanhoitajat saivat palkan korotuksen. Ei sitä nuorena ajattele palkkoja kun suunnittelee itselle ammattia. Pitäisi kuitenki jokaisen tulla toimeen omalla palkalla, ettei tarvis hakea muita tukia elämiseen. Näyttää vain siltä, että niillä joilla on jo hyvä palkka niin niiden palkat nousevat entisestään. Kansanedustajien palkatkin nousevat vähänväliä. No katotaan mitä tapahtuu, kukaan ei vielä tiedä mitä tämä korona tuo tullessaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkankorotukset ovat varmasti oikein kivoja ja tarpeellisia. Valitettavasti työpaikoilla jossa palkanmaksuun vaadittavat varat tulevat verovaroista ja kun samaan aikaan valtion verotulot tulevat jyrkästi alas, voi palkankorotusten rahoitus olla tällä hetkellä kohtuullisen hankalaa. Sairaala ja terveyskeskusmaksujen korottamisella toki voitaisiin tilannetta helpottaa mutta voi tulla sanomista siitäkin koska terveyspalvelujen suurkuluttajat eivät yleensä edusta sitä parhaiten toimeentulevaa osaa kansasta. Raha jota pandemian hoitoon miljarditolkulla käytetään on velkarahaa jolla on sellainen ikävä piirre että se täytyy maksaa joskus takaisin. Ja kun samaan aikaa tulot joilla velkaa tulisi tulevaisuudessa maksaa laskevat vauhdilla, voidaan sanoa että palkankorotuksista keskustelu ei ole ehkä se kaikkein kiireellisin asia juuri tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja miltähän segmentiltä ne kansanedustajien palkat maksetaan? ja heidän avustajiensa suuret palkat? Maksetaanko verotuloista? vai olenko väärässä. Kansanedustajille palkattu suuri määrä avustajia, ja lisäksi monet muut verottomat etuudet ja "kulukorvaukset" ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai terveyskeskus maksuja olisit nostamassa, et sitten ole yhtään sitä mieltä, että yksityispuolen käynneistä pitäisi Kela korvaukset poistaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotahan vuoden loppuun niin nähdään paljonko on valtion velka niin selviää syy miksi on rahaa tässä virusaallossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti