Aloita uusi keskustelu

Miksi turvaväleistä ei pidetä kiinni

Aloittaja: pelokas Terveys ja hyvinvointi 3.4.2020 14:01

Kävin kaupassa. Samaan pyöröovitilaan tunki heti joju mies kärryineen mukaan. Ei voinut odottaa ja tulla seuraavassa välissä. Vihanneksia punnitessa kaksi vaakaa oli sijoitettu vierekkäin ja molemmille jono ja ihmisiä lähekkäin. Kapeilla käytävillä kuljettiin molempiin suuntiin, kun yksisuuntaisia hyllyvälejä ei oltu merkitty nuolilla lattiaan. Kassalla pakattiin ostoksia vierivieressä.

Sitten lähdin hiihtämään ja sama välinpitämättömyys laduilla. Luistelijat eivät viitsi ohitus- ja kohtaamistilanteissa hidastaa hetkeksikään ja siirtyä pikku pätkäksi toiselle perinteisen ladulle, niin että turvavälit säilyisivät. He vain ohittavat ja kohtaavat muita luistellen latujen välissä ja perinteisen hiihtäjien hihaa hipovat.

Kävelyteillä Helsingissä oli samanlaista vielä muutama viikko sitten. Muka välteltiin muita ihmisiä, mutta kävelylenkeillä turvavälit unohtuivat.

Ihmiset tarvitsevat selkeitä ohjeita, toistuvia kuulutuksia kaupoissa ja selkeitä kylttejä laduilla ja ulkoilureiteillä: "Älä ohita luistellen, vaan siirry toiselle perinteisen latu-uralle". "Vain yksi asiakas kerrallaan pyöröovissa" jne. Ohjeiden pitää olla selkeitä, jotta niitä kunnioitetaan. Pese käsiä ja pysy kotona ei nyt riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 46 viestiä

En kuulu millään mittarilla riskiryhmään, mutta ymmärrän varsin hyvin, että en ole immuuni korona virukselle. Hysteeriset ihmiset voisivat vähän rauhoittua eikä heristää sormea ja pitää itseään jotenkin viisaampana ja kaikkitietävänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa se suojainten vähättely ...hengityssuojain kaupassa käynnin ajaksi ja. Silmälasit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti moni ei edes hahmota mikä mitta metri on? Toinen ongelma on tuo 'laumasuojastrategian' aikainen suositus 1-2 metrin turvavälistä. Osa ottaa sen vieläkin todesta, vaikka eihän se vielä suojaa, varsinkaan sisätiloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuutetu tarkastajat määrään "sakon valtiolle ko asian tiimoilta" eli normikansalaisille joka tämä homma maksetaan työllistää henkilöitä ja tulis tarpeeseen !
Kesä töitä jne,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei ole helppoa, kaupassa kävin, jossa kolme kassaa, niin luulis, että olisi ulommaiset käytös ,mutta ei kaksi vastakkaista , joten jonossa selät lähes vastakkain

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronasta on ilmeisesti kirjoitettu ja puhuttu liian vähän? Tälläkään toitotuksen asteella eivät kaikki kauppiaat ole siitä kuulleet. Ehkä kannattaisi käydä jossakin toisessa kaupassa jatkossa? Sellaisessa, jossa asiat ovat kunnossa ja henkilökunta pitää asiakkaidenkin kassatoljailut aisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvalloissa ikävyyksien ikävää. Autokuormittain menehtyneitä Koronaan kuskataan -mihin kuskattane. Että on vihdoinkin oppia "korona"-vaaran säännöt. 2 metriä toiseen henkilöön. Eikä sanan sanaa-suut kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mut kun ensimmäinen Virus tarttunut auton ilmastoinnin kautta,edelläajavasta autosta,miten oulussa onnistuu autojen turvaväli 200 metriä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset on vieläkin kuin Jukolan veljekset! Niin vähän aikaa on sivistys ollut käytettävissämme, ettei ohjeita vielä ymmärretä!
Pitäisi varmaan piirtää, jotta älyäisivät, tai tehdä rautalangasta ympyrä itsensä ympärille ja jopa sähköistää se, niin ymmärtäisivät ainakin sitten olla tunkematta kun saavat sähköiskun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten tulisi ymmärtää ettei korona tartu jos ollaan rauhassa kassajonossa puhumatta. Eihän pisarat lennä jollei ihminen yski, puhu,aivasta tai niistä. Osalle ihmisistä korona antaa luvan olla töykeä kanssaihmisille esim. kassajonossa. Tämä epidemia saa ihmisten pahimmat puolet esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on totta ja lisäksi kun muistaa sen kahden (2) metrin turvavälin, niin hyvä tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo on pahin kun vanhukset tulee yhdessä kauppaan ostoksille ja huivit suun edessä,tahallaan pelotellaan terveitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusimpien tutkimusten mukaan korona voi tarttua myös aerosoleista. Varoetäisyyden toisiin ihmisiin pitäisi sisätiloissa olla 8 metriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisarat leviävät myös hengityksessä, ei siihen puhumista tarvita. Ei ne virukset äänihuulissa kasva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välivainion (K-super) kaupassa eilen käydessäni kaikki meni ihan sääntöjen mukaan siihen asti, kun kassalle menin.
Jätin tosiaan useamman metrin väli edelliseen kassalla olijaan. Mutta eikös siihen meidän väliin solahtanut nuorehko mies mustissaan. Osti tupakkaa ja jaffa.keltaisen limun. Ihan pokkana vaan. Kaksi ohjetaulua,,,eikä ihan pieniä oli miehen vieressä, mutta kun järki ei yksinkertaisest toimi niin se ei vaan toimi. Kassarouva huomasi asian, mutta ei voinut muuta kuin päätään puistella. Ilmeisesti iso koira MÖRKÖ odotti ulkona ja haukkui kaikelle ja kaikille. Seuraavalle etuilijalle tiedoksi, että potkaisen polveen ja pyytelen anteeksi, kun en huomannut hänen jalkojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samassa kaupassa keski-ikäinen rouva kärryineen teki saman tempun kun me muut pidimme reilun 2 metrin välit kassajonossa. Jos on lusikalla annettu, ei voi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne K-supermarket Välivainion kassatkaan välttämättä ymmärrä täysin asiaa kun seuraavan asiakkaan limu tai pikkuostokset tulee heti viereistä hihnaa pitkin ja asiakas siihen viereen.
Ostoksia ei pitäisi hirveällä kiireellä syöttää hihnan päähän jos niitä on vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KATALONIAN TERVEYSVIRANOMAISTEN OHJEET
Kun saavut kotiin:
1. Älä koske mihinkään.
2. Jätä kauppakassi, lompakko ja avaimet erilliseen laatikkoon ulko-oven lähettyville. Tarvitset näitä tavaroita seuraavan kerran vasta, kun poistut kotoa.
3. Ota kengät pois [Espanjassa on yleistä käyttää ulkokenkiä sisätiloissa, toim.huom.].
4. Riisu kaikki vaatteet ja laita ne suureen muovipussiin.
5. Laita kännykkä, silmälasit ja muut henkilökohtaiset tavarasi pieneen muovipussiin. Laita vain ne tavarat, joita tarvitset ollessasi kotona.
6. Käy suihkussa.
7. Puhdista kännykkä ja muut henkilökohtaiset tavarasi vedellä ja saippualla tai desinfiointiaineella. Käytä puhdistuksen aikana hanskoja tai pese kätesi vielä huolellisesti lopuksi.
8. Tuuleta asuntosi hyvin.
Ajattelemisen aihetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti