Aloita uusi keskustelu

Mökkeily kielletty?

Aloittaja: Hiljaiset huminat Terveys ja hyvinvointi 21.3.2020 15:38

Käykö niin, että tulevana suvena ei mennä kesämökeille laisinkaan? Ei edes Juhannuksena. Monilla paikkakunnilla mökkejä on tosi paljon. Siinä pienen paikkakunnan väkiluku moninkertaistuu, kesäkuukausien aikana. Korona sammutti kokot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 386 viestiä

Uudenmaan asukkailta on "kielletty" mökkeily muualla kuin Uudellamaalla. Rautalankaa taas tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen soitin mökkinaapurille pitkän puhelun
Totesin, en tule mökilleni ennen kuin tämä virusbuumi on ohitte
En kestäisi ajatusta että tartuttaisin jonkun edes puolivahingossa
Varsinkaan hyvän ystävän
Koton nyt vaan oleilua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun sitä voi olla taudinkantaja vaikka ei itse oireilekkaan niin kyllä on parempi pysyä poissa mökiltä.

pontus on fiksu ihminen ajattelee muitakin eikä vaan itseään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin kiitän ketään täällä
Nyt kiitos, Sinulle tuntematon! 18.44
Ei me nyt kukaan eletä helppoja aikoja.
Onneksi on hyötyhommia pihapiirissä riittänyt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei meidän mökillä ole ketään kenet siellä tartuttais ja jos on tartunta sinne mennessä, niin kehen minä sen siellä tartutan? Kotona kaupungissa niitä mahdollisuuksia on paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joen rannalla eikä yhtään populistia naapureina,sivistyneitä ihmisiä vaan niin mikäs siellä mökkeillessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tällä hetkellä mökillä etätöissä, tai ollut jo neljä päivää. Mielestäni mökillä olo ei ole yhtään vaarallisempaa kuin kotonakaan, ja täällä saa tosi hyvin työt tehtyä kun kaikki ylimääräinen hälinä on pois, vain vaimo tuusaa tuossa pullataikinaa juuri. Jos noudattaa annettuja sääntöjä niin kaikki mielestäni on turvallista. Jokin on iskostunut päähän kylläkin, tänään olen pessyt varmaankin kymmenen kertaa käteni vaikka olen vain oleillut sisällä, ja käsidesi on koko ajan pöydällä. Yksi ihanuus tässä etätyössä on jota en ole aikaisemmin ymmärtänyt, se , että kuinka mukavaa on vain kalsarit jalassa tehdä töitä, normaalisti kun pitää aina olla puku päällä ja kravatti kaulassa. Ja yksi asia vielä, emme ole tyhjentäneet paikallisia kauppoja vaan kaiken toimme kaupungista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki mökkiläiset toimisi kuten sinä niin miten luulet että pärjäisitte sairastuessasi kun vaki asukkaat ovat mielestäni etuasemassa hoitoon pääsyssä. SIKSI ON RAJOITUKSET.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mökkeily omassa mökissä ja omassa maakunnassa vähentää koronatartuntojen määrää huomattavasti.
Maalla maalaisjärki pääsee oikeuksiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän riippuu "maalaisjärjestä", mutta jos algomahoolin käyttö on kohtuullista ja painiotteet parin metrin etäisyydeltä naapurimökkiläistä kohtaan virtuaalisena, niin tokihan kaupoissa tungetsinnan voittaa, joten tervemenoa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ankarasta mietinnästä huolimatta, en ole vielä päässyt ymmärrykseen, miten tartuntariski kasvaa toisessa maakunnassa sijaitsevalla mökillä, johon pääsemme kotipihasta ilman yhtään pysähdystä.

Lähin naapuri mökillä on autotietä ajaen yli 1,5 kilometrin päässä, linnuntietä tosin vain reilun puolen kilometrin päässä. Kellarit, kaapit ja pakastimet ovat täynnä ruokaa, niin että mukana viedyn ruoan kanssa seuraavaa kaupassakäyntiä voimme lykätä reilusti toista kuukauden päähän. Vesi ja sähkö tulevat johdoistaan, viemärikaivot ja -säiliöt tarvitsee tyhjentää joskus syyskesästä. Laajakaista mahdollistaa yhteydet. Muita ihmisiä saattaa nähdä järvellä puolen kilometrin päässä, ja kukaan ei ainakaan tässä tilanteessa kutsumatta tule käymään.

Joten en todellakaan ymmärrä, mikä asiassa on ongelma, kun asiasta joka käänteessä varoitellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä ole ajatellut tuota loppuun saakka. Mitäs jos sairastut niin ei siinä kellairtäynnä ruokaa auta. Kovassa kuumeessa 40 aste. Miten ajelet autoa ja maakunnan tk on mitoitettu kunnan omiin tarpeisiin ei sinun hoitoon. Tämä jää monelta mökkiläiseltä miettimättä.

Olet voinut saada viiruksen jo koto lähtiissä ja se hyökkää koko voimalla siellä mökillö..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveästi ohjeistusta mökkeilyn vaaroista tulee heiltä, joilla ei ole mitään käsitystä mökkeilemisestä.

Mökilleen etätöihin siirtyneet eivät elä anarkistisesti vain kuten itse haluamme, vaan toimivat parhaan taitonsa mukaan annettuja ohjeita noudattaen. Ohjeistus on ihan presidentin tasolta lähtien pitää fyysinen etäisyys ja henkinen läheisyys ja pysyä etätöissä mikäli mahdollista. Juuri sitä ohjetta me noudatamme. Enkä nyt puhu jokaisen 1000 km välein bensakrematorioitaan tankkaavista Helsinki - Saariselkä matkailijoista, vaan Oulun seudulla kotoaan mökilleen siirtyneistä. Emme lue sääntöjä kuin piru raamattua täysin järkeviä ohjeistuksia vääristellen, vaan niiden sisältönä olevaa fyysistä eristyneisyyttä mitä huolellisimmin noudattaen.

Kuinka moni teistä kerrostalokyttäjistä on tällä viikolla jotunut soittamaan ambulanssin lyötyään vahingossa kirveellä päähänsä voileipää tehdessään? Monellako on karannut moottorisaha reiteen sähkösaunan lämmityksessä? Ei oikeasti kenelläkään, koska nämä kieltämättä vaaralliset ja teriassa mahdolliset tapaturmat ovat äärimmäisen harvinaisia tilastotappioita, joita sattuu täysin koronasta riippumatta vain erittäin harvoin. Lisäksi voileivän tekeminen ja sähkösaunan lämmityksen riskitason ei ole voitu osoittaa riippuvan merkittävästi katuosoitteesta, joten riski on jokseenkin sama olipa karanteenissa mökillä tai kotona.

Valituksen jatkuminen päivästä toiseen merkitsee että tekin selviätte siellä kennostossanne hakkaamatta itseänne hengiltä. Hyvä juttu, mutta on silti halventavaa kuvitella mökkeilijää niin paljon teitä itseänne tollommaksi, että olemme saman tien raajarikkona terveydenhoidon rasitteena jättäessämme kaupungin ruutukaavalla kasvavan kaikkitietävän viisautenne taaksemme.

Jostain syystä vain taajamassa asuvilla näyttää olevan (omasta mielestään) paras ymmärrys siitä, miten muiden pitäisi eristäytymisensä toteuttaa. Nyt on viikon verran keksitty mitä mielikuvituksellisimpia riskiskenaarioita, joissa ei ole järjen häivääkään. Montako ohjetta kennoston yhteisissä tiloissa käyttäytymiseen on kuultu? No ei yhtään, eikä ole tarpeenkaan, koska jokainen ymmärtää olla nuolematta porraskaiteita ja hissin nappeja tällä viikolla. Me muut ainakin luotamme siihen, emmekä puutu valintoihinne, jos haluatte olla eri mieltä.

Ihmetyttää, miksi ihmeessä mökilleen viikon ruokalatingin kanssa piiloutuneen ei voida olettaa käsittävän samaa yksinkertaista puhtaasti itsesuojeluvaiston motivoimaan varovaisuutta? Kun kommentoijat eivät selvästi ole käsittäneet mökkimatkaa edes karkean tason konseptina lainkaan, on loukkaavaa syyllistää muita täydellisen ymmärtämättömyyden nojalla.

Onko kerrostalokyttääjillä naapurien liikkuvuuden vähetessä puutetta virikkeistä, kun pitää laajentaa haukuttavien ulkopuolisten piiriä myös oman betonikuution ulkopuolelle, vai mistä tässä valituksessa on kyse?

Kiitos ja anteeksi.

Pidetään turvavälit ja pysytään terveinä, missä tahansa ollaankin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähi- mökkeily ei kai tässä
koronassa ole edes mökkeilyä. Selvyyden vuoksi sanottu mökiltä kotiin ja pysy kotona, vältä lähikontaktia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekstin määrän perusteella pipo on jo liian tiukalla ja rauhaisa etätyö käpykuusten katveessa mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy ihmetellä mökille menevien arvostelijoita. Heidän heidän henkinen kapasiteettinsa ei riitä tajuamaan, että siirtyminen oman talon pihasta mökin pihalle, poistumatta matkan aikana autosta ei aiheuta sosiaalisia kontakteja. Haluaisin nähdä tosiasioihin tukeutuvia perusteluja itsenne keksimille kielloille, sillä virallisia kieltojahan ei ole muille, kuin uusmaalaisille, poistua uudeltamaalta ja meille kielto mennä uudellemaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos, niin lehmätkin lentäis. Se sydänkohtaus tai tapaturma voi tulla kotonakin, mikä siinä on erilaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti