Aloita uusi keskustelu

Valtion pitää jakaa kasvosuojia kaikille

Aloittaja: Eikö valtio voi jakaa kasvosuojia Terveys ja hyvinvointi 5.4.2020 14:34

Kasvosuojat pitäisi olla kaikilla,
kun mennään kauppaan niin kasvosuojan voisi ottaa ovelta jokainen kauppaan menijä,
niitä pitäisi olla siis kaikille.

Taiwanissa onnistuttu ehkäisemään korona, kun aloitettu aikaisin kasvosuojusten käyttö,
niin eiköhän päästäsisi heti kesäkuun alussa normaaliin elämään !

Hallitus hoi, alkakaa jakaa kaikille kasvosuojia, se on halvempaa, kuin alettaisiin tukemaan kaatuvia yrityksiä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 49 viestiä

Kasvosuojia pitäisi jakaa miltei joka paikassa.
Ruokakaupan ovella pitäisi olla henkilö joka jakaa sitä mukaa suojia kun ihmisiä tulee kauppaan.
Aivan päivänselvää on, että suoja vähentää tartuntoja olipa terve tai sairas. Sairastava voi myös tietämättään levittää tautia jos ei ole suojaa. Molemmat auttaa suojat ja kertaköyttökäsineet.
Turhaa jankataan tätäkin asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvosuojia ei saa jakaa sairastuneille eikä niille, joiden parantumisesta on alle kuukausi. Nämä kuuluvat karanteeniin. Ainoastaan terveet hyötyvät kasvosuojista, jos osaavat niitä käyttää ammattilaisten tavoin. Oireettomat sairaat suojaavat muita, jos käyttävät kirurgimaskeja. Siihen eivät sovellu yleisesti myynnissä olevat venttiilimaskit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on ihmeellinen maa ,täällä on paperi tehtaita jotka valmistavat paperia joten ei luulisi olevan KUMMONEN HOMMA jonkun yrityksen ruveta valmistamaan hengityssuojaimia en tiedä miksi hallitus ei patista siihen vaan antaa koronaviruksen levitä rauhassa ilman kunnon suojausta ,johon ei rajojen kiinni laittaminen juuri auta, eikä mummojen pappojen karanteeni koska kaupassa apteekissa täytyy käydä ilman hengityssuojaimia koska ei ole sukua jotka hoitaisi tämän asian

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla, että tuotannon muuttaminen hengityssuojainten tekoon ei onnistu noin vain. Ja provosoin, ei käsidesin tekokaan nollapisteestä taida helppoa olla. Onneksi Suomessa on vastuullisia suomalaisia yrityksiä, jotka ovat muuttaneet tuotantolinjansa käsidesin tai sen raaka-aineiden tekoon. Suuri kiitos heille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä täällä julkaistujen tietojen mukaan suomalaiset yritykset ovat jo helmikuun alusta lähtien tarjonneet valtiolle hengityssuojainten, hengistyskoneiden, käsidesin jne. valmistusta. On kirjelmöity kaikille mahdollisille tahoille, presidenttikin kertoi näistä viikonloppuna, mutta vastauksia odotellaan yhä.

Ongelmana ei ole valmistuskapasiteetti tai valmistuksen aloittamisen viive. Kahdessa kuukaudessa olisi ehditty tehdä jo todella paljon. Ongelmana on valtion hallinto, jossa mikään ei tunnu olevan kenenkään vastuulla, eikä päätöksiä kyetä tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suurin ongelma on se että me ylipäätään käydään kaupassa. Metrin turvavlit ja käsien pesut on täyttä pelleilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taiwanissa taitaa olla sellainen systeemi että 3...5 suojaa saa "apteekista" per viikko, pientä maksua vastaan.
Sama systeemi tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka kasvosuojan käytöllä ei katsotakaan olevan isoa merkitystä, niin olisi kuitenkin THL:n suunnalta tervetullutta julkaista kattavat ohjeet kunnon kasvosuojan valmistamiseksi. Tällöin kaikki, omasta mielestään kasvosuojaa tarvitsevat, voisivat sellaisen tehdä, kun kaupasta ei sellaista löydä. Ohjeissa pitäisi olla tarvittavat suodatinmateriaalit ja kankaat, joista kunnollinen suoja syntyy. Mielestäni on täysin epäkorrektia THL:n suunnalta kertoa, että kasvosuoja on niin tieteellisesti suunniteltu, ettei sitä voi itse tehdä. Väitän, että kyllä voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan meillä vessapaperia. Jokainen voi kontollaan päättää kuinka turvallisen olon haluaa ja kiertää sen mukaan vessapaperia pään ympärille halunsa mukaan, kun lähtee kylille. Kotiin palattua voi riisua kertakäyttöisen suojan. Mutta huom! Sitä ei saa käyttää enää pyyhkimiseen. Saattaa muuten tulla "nuha" alakertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihme että Suomeessa ei voida aloittaa kiireellä suojamaskien valmistusta, materiaalia pitäisi kyllä siihen löytyvän. Muistelen,että aikoinaan Ilomantsissa oli Kolmisetin firma josta tilattiin kertakäyttöisiä sairaalatarvikkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tarkoitat CE-merkittyjä priimahengitysuojaimia, onkin jo selvinnyt, että niitähän ei ole jakaa kaikille. Ne vähät vielä hyväkuntoiset suojaimet, mitä huoltovarmuusvarastoissa on tai hankinnassa, on tarkoitettu terveydenhuoltohenkilökunnalle, poliisille, rajavartijoille, yleensä heille, jotka joutuvat toimensa tai virkansa puolesta toistuvasti lähikontaktissa tekemisiin potentiaalisten virusten kantajien kanssa.
Muunlainen kasvosuojain virallisen politiikan mukaan ei sitten puolestaan suojaa. Mutta muualla on tutkittu kyllä muunkinlaisia ’tilapäisiä’ kasvosuojia, semmoisia joita saatavilla joka kodissa ja käden ulottuvilla. On todettu, että suojaavat kuitenkin edes pisararoiskeilta, ovat ns. tyhjää parempia. Muualla noitakin käytetään. CNN:ltä löytyy ihan teko-ohjeita, ”How to make your own face mask”, perustuen  Vanderbilt University Medical Centerin ja Froedtert & Medical College of Wisconsinin ohjeisiin, ja löytyy video siitä, mitä kodista löytyviä varusteita voi käyttää sellaisenaan.
Kun Suomessa tavallisen väestön hengityssuojain-kasvosuojain -politiikkaa ei ole kunnolla yksiselitteisesti määritelty eikä siitä ole edes suosituksia, kukin voi yrittää selvitä ’omin nokkinensa’...noinhan sitä helposti voisi ajatella, MUTTA...
Mitenkähän siihen kanssaihmiset suhtautuvat, jos on jo aikoinaan, ennen kuin viruksesta oli tietoakaan, tuommoisia CE-merkittyjä priimasuojaimia itselleen hankkinut ja naamallaan sellainen tepastelee kauppaan? Luullaanko sairaanhoitajaksi tai arvellaanko, että siinä spatseeraa joku etuoikeutettu tappi tai hänen sukulaisensa? Vai epäilläänköhän, että suojain on varastettua tavaraa?
Entä, miten suhtautuvat, jos vaikka t-paidan on kietaissut naamasuojaimeksi; onkohan se jokin ’poliittinen kannanotto’, ehkä ’mielenosoitus’?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa riittäisivät etes,Terveyshoito laitoksiin,kuka sinulle kotona tuon viruksen hankkii jos et itse,Kaupoissa ulkoilu kinttaiden käyttäjät poikottiin,Varjelen itseäni en muita,niissä kai se bakteeri leviää kun lämitään hedelmätkin,nuo suojat ei ole kalliita jos haluaa käyttää varmuudeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elikkäs ette ole vieläkään hakeneet suojaimia Tokmannista? Missä vika? Käykää ihmeessä Tokmannissa!! Koska siellä näyttäisi olevan noita suojai8mia? Vaan, jos ette saa, niin älkää pettykö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ongelma on, että kaikissa 100 km säteellä olevissa Tokmanneissa on FFP3 ja FFp2 naamarit loppu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hengitys suojat tulee halvemmaksi kuin sairaitten hoito . Joten satsataan kertakäyttö maskeihin . Joka kotiin suojat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti