Aloita uusi keskustelu

Hillitäänkö ilmaston lämpenemistä liikaa?

Aloittaja: kuka säätää termostaatin? Tiede ja luonto 17.4.2019 20:54

Ilmastonmuutos on vain osaksi ihmisen aiheuttamaa, osa ilmaston lämpenemisestä on luonnollista. Millä tavalla voidaan huolehtia siitä, että ihminen ei jarruta ilmaston lämpenemistä liikaa? Ilmaston luonnolliseen lämpenemiseen ei pitäisi koskea. Kuka tietää, mihin ekokatastrofiin se veisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 87 viestiä

Kyllä maailmantähdet ja -eliitti ei tunnu huolta kantavan omalta osaltaan ilmastomuutoksesta, sillä heillähän on juuri ilmastokokous, jonne huristeltiinkin esim. 114 yksityiskoneella ja osa omilla jahteillaan.
Eli onko näin, että heikommassa asemassa olevat kansanosat maailmalla saavat kantaa ilmastomuutoksen kustannukset ja eliittin tehtävä on pitää mölyä asiasta, mutta ei olla valmiita kustantamaan mitään itse, niinhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin se ilmaston lämpeneminen alkaa täällä Oulun korkeudella? Tänäänkin (2.8.2019) piti laittaa ylleen toppatakki, kun mereltä puhalsi kylmä tuuli ja lämpöasteita oli vain +12.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näytetään hillitsevän joa aivan liikaa , tännehän jäätyy kohta !
Ei muuta kuin CO 2 pääselemisiin ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekniikan Maailma väittää merenpinnan nousevan yli 2 metriä seuraavan 80 vuoden aikana.
Perämeren maankohoaminen jää toiseksi ja vuonna 2100 sata ollaan samassa tilanteessa kuin 1900-luvun alussa.
Eli maapallo menettää maapinta-alastaan yli viiden Suomen kokoisen alueen.
Oulun torilla Rantakadulla rakennuksen seinässä tuomiokapitulin päässä on tulvamerkintä 1800-luvun lopulta.
Tuleeko kallioparkki täyttymään vedellä?
Jääkö Toppila Saari tulva-alueen alle?
Miten käy vastakaavoitetulle Pateniemenrannalle?
Häviääkö Oulunsalossa iso osa?
Miten Hailuoto - lautat ainakin pysyvät pinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan kiistä, että ilmastohysteria on mennyt täysin neuroottiseksi.
Asiat tulee hoitaa globaalisti. Järjettön paniikki koetaan vain huvittavaksi. Siitä ei kukaan ota mallia vaan päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hiilidioksidin määrä on laskenut huomattavasti historiasta.

Merenpohjan sedimenteistä ja kasvien fossiileista tehtyjen mittausten perusteella on voitu arvioida, että esimerkiksi 150–200 miljoonaa vuotta sitten hiilidioksidin pitoisuus oli paljon nykyistä korkeampi, yli 2 000 ppm, ja 400–600 miljoonaa vuotta sitten ajoittain jopa yli 5 000 ppm.

Nykyisin määrä on alle 1/10 osa tuosta. Vaihtelua on siis luonnollisesti ollut paljon enemmän kuin nyt viimeisten kymmenien vuosien aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöintä tässä on se, että kaikki 2000-luvun alussa tehdyt hyvin pessimistiset ennusteet (esim. Gregory 2002, Knutti 2002) ovat osoittautuneet olevan täyttä tuubaa. Silti kyseisiäkin ennusteita käytetään edelleen referensseinä ilmastonmuutokseen liittyvissä keskusteluissa.

Hiilidioksidi on hyvin heikko kasvihuonekaasu ja auringon toiminta sekä sen vaihtelut ovat huomattavasti merkittävämpi tekijä maapallon lämpötilan kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisen ei olekaan tarvinnut selvitä parisataamiljooonaa vuotta sitten. Nyt on kyse nykyisten lajien henkiinjäämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hillitä tarpeeksi. Siksi on Rinne päättänyt nostaa ruuan ALV:a koska maailma pelastuu jos suomalaiset eivät syö. Myös autoilu ja asuntojen lämmitys kielletään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja siksi Sitra esittääkin "vihreätä verouudistusta", jolloin tuloja verotettaisiin vähemmän ja kulutusta enemmän.

Vihreät niin kuin muutkin puolueet suhtautuvat Sitran esitykseen myönteisesti.

Mutta kas kummaa, ainoastaan Perusut laittaa hanttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä lämpeneminen ole luonnollista.

Ilmaston lämpeneminen nyt vain on kiistatta ihmiskunnan hiilidioksidi-päästöjen aiheuttamaan. Koko viimeisen 10 000 vuoden ajan CO2-pitoisuuden taso ilmakehässä on ollut makismissaankin noin 300 ppm:n seutuvilla. Viimeisen tuhat vuotta pitoisuus oli 280-284 eli 31-33% pienempi kuin nyt kunnes 290 ppm:n raja (30% nykyisestä) ylittyi vuonna 1879. Sen jälkeen pitoisuus on ollut rajussa kasvussa. Vuonna 1950 CO2-pitoisuus oli jo 310 ppm:ää ja viime vuonna se ylitti ensimmäisen kerran 410 ppm.

Kaikki tuo kasvu 290:sta 410:een on ihmiskunta päästöillään aiheuttanut 150:ssä vuodessa. Ilmakehä oli tasapainossa luonnolisten prosessien takia ennen sitä. Mutta ihmiskunta tuottaa 60x enemmän CO2-päästöjä vuodessa mitä maapallo itse mm. tulivuorenpurkaukissa. Siksi tasapaino on menetetty.

Toki ilmakehän lämpötila vaihtelee luonnollisestikin. Viikinkiajan lämpöpiikki ja keskiajan lämpöminimi eivät kuitenkaan johtuneet CO2-pitoisuuden muutoksista vaan ihan muista tekijöistä kuten auringosta ja suurista tulivuoren purkauksista. Siksi niitä ei voi verrata nykyiseen tilanteeseen.

Meidän tulisi saada pudotettua ilmakehän CO2-pitoisuus alle 300 ppm:n ilmakehän koostumus vastaisi luonnollista. Tämän hetken tavoite on 350 ppm joka riittäisi jo ilmastonmuutoksen vaikutusten kumoamiseen.

Ja muista. Ilmastonmuutos on vain yksi ilmakehän saastuttamisen seurauksia. Päästöjen hillitseminen on ihan oikeasti järkevää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedemiehet ovat kairanneet jäätiköitä ja näytteistä päätelleet CO2 pitoisuuden eri aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tohtori Neanderthal, isopäinen tutkija, joka ei osannut puhua, mutta äänteli jotenkin ymmärrettävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, oletko itse tehnyt mitään? Joko luovuit kännykästä, autostasi, asuntosi lämmityksestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti