Aloita uusi keskustelu

Joskus Suomikin sai maailmanmestaruuksia

Aloittaja: onko rahalla niin suuri merkitys Urheilu 3.10.2019 10:00

Olipa kisoja, joissa tuli montakin mitalia. Nyt on jotakin aivan muuta.
Ei kai suomalaiset ole huonommaksi muuttuneet, mutta toisilla on jotkut
ihmeen konstit, että menevät ihan liian kovalla tahdilla uusiin ja uusiin ennätyksiin.
Usan porukkaa en ihmettele, siellä aloitetaan lähes vauvasta tutkimaan koko fysiikka,
että onko ainesta, lihas ja luusto, psyyke ja kaikki. Sitten se alkaa, mitään ei jätetä
sattuman varaan vaan koulut ja yhteiskunta tekee urheilijan, joka pärjää yliopistojen
jatkuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

On äärimmäisen hölmöä rääkätä itseään ja elää köyhyydessä vailla mitään tietoa säännöllisestä kuukausipalkasta ja palkkaan perustuvasta eläkkeestä.
Siitä vaan järjestämään urheilukisoja mutta onko katsojat valmiita maksamaan pääsylipuista niin paljon että urheilija sillä pystyy elämään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneet on menneitä aikoja, ruisleivällä ei parempaan pysty kun kilpakumppanit nappaa pilleriä ja piikkiä.
Sanokaa minun sanoneen, että näidenkin kisojen mitalleja jaetaan uudelleen 5-vuoden kuluttua.
Näin se vaan menee, että käryjä käy kun ura on jo loppunut ja miljoonat on tuhlattu.
Kivaa nuo rahapalkinnot joiden takia D aineet ovat käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos todella mietin tätä vuosituhatta, niin suomi on kadonnut jääpallokartalla tyystin. Laskettelu urheilulajit Palanderin ja Poutiaisen lopetuksen takia. Myös temppulajit ovat hiipuneet. Hiihto on pudonnut huipulta, samoten mäki ja yhdistetty. Yleisurheilussa on kato ollut paljon kovempi, esim. seipäässä häviävät Kalliomäen ja vaikka Pudaksen ennätyksille 30-40v takaa 30-40cm. Mäkäräisen lopetuksen jälkeen ei AH ole yhtään 10 joukossa kilpailijaa. Kiekko on ainoa, mikä on menestynyt. Pitää sanoa, että Yhhhyyyyyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1970-ja 80-luvulla kävin katsomassa kaikki y-urheilukisat Olympiastadionilla. Esim. 1971 EM ja 1983 historian ensimmäiset y-urheilun MM-kisat Helsingissä. Oli Julma-Juha Väätäinen, Lasse Viren, Pekka Vasala,Tiina Lillak,Arto Bryggare, keihäänheittäjät, jne. 1974 Rooman y-urheilun EM-kisat joissa meikäläiset saalisti uskomattomat 10 mitalia. 4 kultaa-1 hopea ja 5 pronssia ja Suomi mitalitilaston viides! Oli hienoa olla suomalainen y-urheilu fani!
Surullista on katsella suomalaisten nykyistä taapertamista. Nyt kun ei ole enää edes keihäänheittäjiä niin y-urheilumme koko surkeus näkyy paljaimmillaan. Laji on mäkihypyn tiellä. Harrastajat katoavat kun ei ole menestyjiä jotka toimisivat lasten ja nuorten esikuvina. Ja kun harrastajat katoavat niin tapahtuu juuri se mitä näemme mäkihypyn osalta. Y-urheilu on kuoleva laji Suomessa. Lapset ja nuoret valitsevat nykyään joukkuelajin. Lätkä, futis, koris, jne.
Itse veikkaan että tulevaisuudessa Suomella ovat vain lätkä ja formulat joissa ollaan kansainvälisellä huipulla. Suomi-Ruotsi maaottelut olisi myös syytä lopettaa. Ne kiinnostavat yhä harvempia ja Ruotsin ylivoima vie niistä viimeisenkin mielenkiinnon.
Osuvin kommentti Suomen y-urheilun tilasta on tullut, keneltäkäs muulta kuin nelinkertaiselta olympiavoittajalta Lasse Vireniltä. Hän kun totesi että jos urheilijan kauden päätavoite on saavuttaa karsintaraja ja päästä kisoihin niin se on surkeaa. Sen pitäisi mennä niin että karsintaraja on lasten leikkiä ja tavoite on menestyä itse kisoissa! Laittamattomasti sanottu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä ainakin muistan aikonani kun katsoin Rooman mailmanmestaruus kisoja tv.stä. Silloin oli suomella todella suuret mitalli määrät. Hopeaa miesten seipäästä pronssi naisten pituudesta miesten sekä naisten viestistä miesten keihäästä naisten 200 ja 400 metrin juoksut mm Riitta Salin toi voitot . OLi lätsä Pekka Niina Holmeen 3000 metrin juoksija ja monta muuta huippuluokan urheilijaa. Minun kummityttöni joka asuu kiimingissä uudessa upeassa kivitalossa joen rannalla hehtaarin tontilla harrastaa uintia. Hän on nuorten sarjassa saanut jo monta mitallia . Harrastusta tukee monet kuuluisat oululais firmat, sekä minä mieheni kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Sylva sinua ja muistoja, jotka on myös minulla samat. Ei enää nykynuoret niitä riemunhetkiä koe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja hyvä niin. Yleisurheilu ja nyrkkitappelut eivät ole tätä päivää. E-urheilussa on tulevaisuus ja siinä on tullut menestystä ja kunniaa (ja paljon rahaa). Menestyneet e-urheilijat saavat kutsuja linnan juhliin ja muu urheilu jää syrjään ja pienten menneisyyden menestyksestä haaveilevien piirien harrastukseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sai maailmanmestaruuksia, mutta ei saa enää. Ei edes pistesijoja, hommat loppuu jo alkueriin. Ainut missä urheilussa menestytään on jääkiekko, siellä hyvät `etenemismahdollisuudet `lahjakkailla pelaajilla päästä miljooniin käsiksi. Moukarin heittäjällä vähän toisenlaiset mahikset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli silloin vireenien aikan se ! Jolloin doping oli uutta eikä ollut testausmenetelmiä. Myös suomen hiihto oli huippua silloin aikoinaan miesten ja naisten osalta. Neuvostoliitoista suomi sain siihen oppia. Ja vielä piti omissa vuoden 2000 talvikisoissa sitä samaa maineen tuojaa koitella varsin hävettävin ja tuhoisin seurauksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70- ja 80-luvuilla pärjättiin. Vasalat, Vainiot ja Maaningat juoksi ohi Afrikan miehistä. Suomalaisilla oli paremmat eväät silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otettiinhan sitä aikoinaan olympialaisissa kymppitonnilla kolmoisvoittokin.

Tällaisia hurmionhetkiä me emme saa enää kokea, kun kehitysmaissakin on alettu juosta urheilumielessä eikä ainoastaan hengenhädässä tiikeri kintereillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten pärjääminen oli siksi kun täällä juostiin susia ja karhuja pakoon, enää ei juosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät sentään kaikkien lajien urheilijoita.

Meidän jääkiekkoilijammehan pärjäävät loistavasti, kun lajin johto on ollut aina vankoissa kokoomuslaisissa käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi huolimattomuuteni.
Asia on juuri kuten esitit. Kolme maailmanmestaruutta antaa kansalle ryhtiä ja itseluottamusta. Varmaan Trumpkin tenttasi Niinistöltä kiekkouutisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä Trumpista mutta Putinia, Niinistön vanhaa ketjukaveria, Suomen jääkiekkoasiat varmasti kiinnostavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti