Aloita uusi keskustelu

Lyijyn kielto patruunoissa

Aloittaja: SPSG Uskonto 10.9.2019 14:53

Kummia kuuluu. EU puuhaa lyijykieltoa siviilipatruunoihin. Itsellä yli 3000 lyijyllistä patia kotona lukon takana. Pitkä siirtymäaika tulisi saada näiden vanhojen varastojen käyttöön. Jos ammun 60 riistalaukausta vuodessa, niin riittävät 50 vuoden tarpeeseen. Eli loppuiäksi jokseenkin. 62-vuotias kun olen. Tai sitten EU.n pitää korvata nämä varastossa olevat 2€/kpl.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 64 viestiä

Ei mitään hätää! tilasin Venäjältä ja Kiinasta 50 vuotis lahja Kalshnikov rynnäkkökivääriini yhteensä 80 000 patruunaa. Ase oli silloin upouusi kiiltävä sekä upea . . . niin se on vielä nytkin. Ammuttu Practical radalla hahmo tauluihin ehkä 6000 laukaukausta pääasiassa sarjatuli ammuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Timppa, että sinä olet varautunut lyijykieltoon, mutta olet tainnut ammuskella siellä practical-radalla sarjaa ihan itseksesi. Ainakaan lajinomaista ammuntaa tuo ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lajinomaisesti rynnäkkökiväärillä praktikalia ammutakkaan. Mutta omalla ajalla sekä ratavuorolla voin kehitää ja harjoitella omaa luovaa praktikal ammuntaa. Sillä olehan seuran maksava jäsen!! Minä ole lajia harrasatanut lähes 15 vuotta säännöllisesti ja siihen tarkoitetulla radalla. Aseethan praktikalissa ovet pistooli sekä haulikko ( mieluummin pumppu sellainen ) Minun pravurini on ns. "suojeluammunta" Eli ammutaan kohde pois pelistä kaapatun henkilön rinnalta vahingoittamatta suojeltavaa. Se vaatii vuosien aikana kovaakin harjoittelua kuntoa ja notkeutta, että osumat TAI YLEENSÄ OSUMA! on siellä missä sen on ajateltu olevankin. Että lopputulos on kohteen eliminoiminen ja suojeltavan pelastaminen elämälle. Se vaatii myös paljon patruunoita sekä aseen säännöllistä huoltoa jne. Nykyään kaikki aseseen tarvittavat saa noin 60 % halvemmalla ulkomailta, kuin suomen sika kalliit välittäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Yli 10 vuotta vanhoja patruunoita ei tulisi käyttää turvallisuus syistä. Minua ei kyllä tule koskemaan lyijykiellot normaali metsästyksessä. Vesilintuja en pyydä. Tosin semmoista kun vesilintu ei mikään lintukirja tunne. On puolisukeltajat ja kokosukeltajat, mutta ei yhtään lintulajia ole luokiteltu vesilinnuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläppäs sepetius höpäjä. Turvallisuus lähtee aseesta. Kotimaiset kun kiertää, niin turvallista on. Koskee myös traktoreita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratkaisu: lopeta eläinparkojen hengen ja elämän riistäminen ja vie ongelmajätteesi ongelmajätelaitokseen. Kai luonnoneläimilläkin on oikeus elämäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnossa tapetaan jatkuvasti, koska suuri osa eläimistä käyttää toisia eläimiä ravinnokseen. Ihminenkin kuuluu luontoon.
Kysymyksesi on lähinnä asiaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herrat koitaa aja heikompian ahdinkoon koko ajan. Siinnä samalla oikene silloin tällöin päättäjienkin koivet kuten historia meitä opetaa. Kuten sanonta kuuluu "ole valmis" sillä kapitalisteista ei voi takuusen mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oljy-yhtiöllä oli 1920-luvulla kaksi vaihtoehtoa polttomoottorin nakutuksen estämiseksi. Lyijy ja etanoli. Lyijy valittiin, koska se voitiin patentoida. Saastutettiin sillä luontoa vajaa sata vuotta.
Kuinkahan paljon vastaavia valintoja tehdään tänä päivänä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyijy on liian raskasta patruunoissa vanhalle miehelle. Sulle riittäisi hyvin alumiini.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvenmetsästyksessä on siirrytty myös lyijyttömiin patruunoihin ja hirvi kuolee. Kyllä se muihinkin suuriin eläimiin tehoaa, kuten karhuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvaavalla haulipanoksella ammuin sorsaa 25m päähän veteen 4 kertaa eikä henki lähtemyt?
Lyijyllä ei tarvinnut parsia yleensä koskaan.
Vismuntti on ainakin leikkipanos.
Ostin joskus markka-aikana satoja lyijypanoksia.
Riittää mulle kymmeniksi vuosiksi, jos ne vanhainkodista päästää metsälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta samalla kohtelevat vesilintuja paremmin, koska lyijyhauleilla ei tule haavakkoja niin paljon. Lyjyhaulit tappavat linnut paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti