Aloita uusi keskustelu

Miksi Kirkko ei puolustaudu?

Aloittaja: Alpo47 Uskonto 4.11.2019 15:19

En ole nähnyt/kuullut vielä yhdenkään kirkkoherran taikka Piispan puolustavan Päivi Räsäsen mielipidettä ilmaista luterilaista uskoa.
Pelkäävätkö leipäpapit kansaa?
Eletään vakavaa aikaa, kun entinen sisäministeri vaaditaan syyttäjän puolelta esitutkintaan. Siitä että kristitty ihminen puhuu ja kirjoittaa homoista.
Missä on uskonnon vapaus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 313 viestiä

Uskonnon vapaus todetaan siinä vaiheessa jos/kun Räsäsen Päivin puheet ruoditaan oikeuslaitoksen rattaissa.
Räsäsellä todetaan olevan oikeus puheisiinsa juuri uskonnon vapauden perusteella.
Suomen ekumeenisen neuvoston sivulta lainattu uskonnon vapausmääritelmä:
"USKONNONVAPAUS
Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä uskonnon tai vakaumuksen julistamiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa, sekä julkisesti että yksityisesti, opettamalla sekä harjoittamalla hartautta ja uskonnollisia menoja.
(YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, 18. artikla)".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se mielenkiintoinen kohta on. Mihin uskalletaan vetää uskonnon vapauden raja. Mitä voi sanoa uskonnon varjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkon sisään on rakentunut ongelma jo vuosisatojen kuluessa, ongelman nimi on "tosiasioista irtautuminen", ikävä kyllä tämän päivän kirkko ei ole ollenkaan kiinnostunut yhteiskunnasta joka suojelee sitä kuin käenpoikasta, koska verorahaa sataa laariin lisää joka aamu.

Kun yksittäinen kansanedustaja toimii julkisuudessa omapäisesti ja saa aikaan oikeusprosessin, niin hän puolustaa näkemystään aavikkoheimoilta muistin varaisesti kerrotuilla tarinoilla kahdentuhannen vuoden takaa.

Jotensakin sitä niin toivoisi että tämä suomen katajainen kansa viimeinkin sivistyisi ja jättäisi turhan aikaiset höpötykset omaan kuoppaansa maatumaan ja katsoisi tätäpäivää ja tulevaisuutta avoimin silmin optimistisella ja positiivisella asenteella.

Luotan ja uskon tämän päivän nuorisoon, suomessa ei ole ollut koko suomen itsenäisyyden aikana näin hyvin koulutettua ja fiksua nuorisoa kuin meillä on suomessa tänä päivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi, koska kirkolla oma "musta perjantai" sisällään ja tarkoitan sitä, että kirkko pitää siipiensä suojassa SRK:ta, jonka takana tietty uskonyhteisö saa rauhassa tehdä "uskontyötään" ja jonka ns. hoitokokoukset ovat todellista henkistä väkivaltaa, johon on vaikea puuttua rikoslailla.
Suomen evankelisluterilaisen kirkon johto voi puuttua tähän, mutta se vain vaikenee ja antaa vapaat kädet vanhoillisten"uskonisille" jatkaa omaa "anteeksiantojaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän se kirkon perusongelma on. Yksittäiset papit ja piispat tulevat ulos omine mielipiteineen, mutta kirkon virallinen kanta ei muutu miksikään. Naispappeuden sisäänajokin oli alussa melko hampaatonta hommaa. Tämä tilanne kyllä repii kirkkoa ja aiheuttaa sen, että ihmiset,varsinkin nuoremmat, lähtevät pois kirkon jäsenyydestä. Saa siinä ihmetellä, miksi väki erkaantuu kirkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mielestäni Päivi ei edusta luterilaisuutta vaan jotakin luterilaisesta uskosta vieraantunutta lahkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ehtoja vaan samat ehdot on jokaisella. Kukaan ei pääse taivaaseen , kuin Jeesuksen kautta. Hän ilmoittaa sen omana
sanomanaan jokaiselle ihmiselle, oli hän sukupuolisesti mikä
hyvänsä. Minä haluan kuitenkin olla mies ja minun omatuntoni todistaa, että olen mies. Ja jokaisen kahta sukupuolta tai sukupuolineutraalia oleva yhteisön jäsen on saman oven edessä, avaanko vai jäänkö taakse, perinkä taivaan tai toisen paikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamattua, maailman suuri levikkisin, ollut lähes 2000 vuotta kirjoitettuna ja vanhimmat osat
vielä 700-900 vuotta vanhemmat. On totuutta, koska Jumala puhuu omasta suustaan totuuden
joka on ja ei muutu. Ihmisen perimä rapautuu aikojen saatossa, muu ei. Luepa evankeliumi ja
ilmestyskirja, joka on kirje Jeesukselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Kaleva haastatella suomen muslimiyhteisöjen johtoa ja tiedustella hyväksyvätkö tai tuomitsevatko Päivin kannan em.aiheisiin, vaikka nyt eri uskontoa edustavatkin. Oulua kauempaa ei tarvitse halutessaan etsiä vaikutusvaltaisia imaameita joilla varmasti olisi mielipide tähänkin homoseksuaaliasiaan. Kanta naispappeuteen ja naisiin yleensä esim.ministerinpestissä voisi olla myös kiintoisaa kuultavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi todella tarpeellista käydä tämä asia läpi, ja tutkia tasapuolisuuden nimissä onko kyseiset imaamit syyllistyneet laittomuuksiin takavuosien lausunnoissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi kysymys teille Raamatulla päähän takojille. Onko teillä niin vilkas mielikuvitus että luulette itse täyttävänne kaikki Raamatussa mainitut käskyt ja ohjeet. No vielä toinen kysymys kun te joka viikko vähintään pyydätte syntejänne anteeksi niin miten mielikuvituksenne riittää keksimään aina uusia syntejä. Viittaan nyt siihen millaisia ehtoja te homoille asetatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatussa on myös Lucifer, se pirun Paholainen. Hänelläkin on vaikutuksensa ja palvojansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän kaikkivaltias, hyvä Jumalamme sallii joka päivä pienten, viattomien lasten kuolla nälkään ja sotien jalkoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kai se on jumalan vika, kun Suomessa on abortoitu miljoona lasta, sen jälkeen kun laki tuli voimaan . Kovin lukion 24000/v

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI Jumalaa voi syyttää lasten kuolemisista nälkään tauteihin
Jumala antoi ihmisille vallan päättää elämästään kun hän ajoi heidät pois paratiisista syntiin lankeemuksen jälkeen

Joten syyllisiä on kaikki lasten nälkään sodissa kuolemisiin jne, on hallitukset joiden vastuulla
on kansan vanhempien lasten hyvin voinnin turvaaminen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatussa sanotaan, ettei yksikään hius päässäsi katkea niin, että jumala ei sitä tiedä. Minkälainen on semmoinen jumala joka tietää jokaisen hiuksen katkeamisen mutta ei välitä pienten lasten kärsimyksistä ja kulemista. Tuollaiseen jumalaan on kyllä todella vaikeaa uskoa kaiken herrana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti