Aloita uusi keskustelu

Miksi menet Suviseuroille?

Aloittaja: Aito uskovainen Uskonto 23.6.2019 21:19

Yksi, kaksi tai kymmenen hyvää syytää mennä Muhoksella?

Muissa keskusteluissa ei paljon perustella menemistä ja tulemista, mutta nyt on sana vapaa.

Vai onko kyseessä vain tapa tai perinne ilman järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 198 viestiä

Minä kävin pitämässä puheen yritysten moraalista, vastuista ja tavoista tehdä bisnestä mitkä sopii myös ihmisten oikeustajuun. Viittasivat kintaalla puheilleni ja alkoivat rukoilla minulle armoa ja ymmärrystä herran nimeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi jo syytä lopettaa tämä suvireuroista keskustelu? Ja valmistautua talven aikana ensikesän tärinöihin. Ne muuten ovat Limingassa. Satuin kulkemaan teltan ohi jossa ilmeisesti johtoporras supitteli ensikesän pitopaikasta. Mutta kun korvani lähemmäs telttakangasta laitoin asia selvisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olin juuri alkamassa kirjoittamaan samaa, että annetaan tältä kesältä olla Suviseura-kirjoittelut tässä. Nautitaan kesästä ja jokaisen annetaan olla sellainen kuin on, arvostekematta ja haukkumatta ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokihan jälkipuinti on paikallaan, johon nyt kotiin palanneet suvieuralaisetkin voivat kommentoida ja antaa realistista kuvaa kentän tapahtumista. Useahan juhlljoista läks pois jo ennen aikoja; ono tapahtuma liian pitkä tai ohjelma vanhahtava ja puiseva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä on "ennen aikoja" -lähteminen? Osa joutui esim. palaamaan maanantaiaamuksi töihin, ja silloin oli pakko lähteä jo sunnuntaina. Sinne mahtuu, kuule, monenlaista elämäntilannetta, niin kuin noin isoon joukkoon voi vain mahtua. Joku on saattanut vaikka sairastua. Ainahan lähtöliikennettä on ollut runsaasti jo sunnuntaina, miksi tämä on jotenkin erikoista? Tapahtuma ei ole liian pitkä, moni tuntee haikeutta, kun maanantai-ilta koittaa. Ohjelma ei todellakaan ole vanhahtava tai puiseva. On mahtava, että on vielä ihmisiä, jotka eivät kumarra jokaisen uuden, liberaalin virtauksen suuntaan. Kentällä kaikki toimi, ja siitä on tullut paljon kiitosta satunnaisiltakin kävijöiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ohjelma ei todellakaan ole vanhahtava tai puiseva. On mahtava, että on vielä ihmisiä, jotka eivät kumarra jokaisen uuden, liberaalin virtauksen suuntaan." Nuo pari lausetta kumoaa vähän toisiaan, mutta mitä julkisuudessa on annettu kuva, niin näitä "töihin" lähtijöitä oli ruuhkaksi asti, joten onko kysymyksessä myös se vanha fraasi kehua juhlat, mutta kun jne. täytyy lähteä. Onneksi ei kuitenkaan olla pääsymaksua vailla, kuten festareilla, jos kaikki ei mene hyvin, sillä tietääkseni pääsymaksu annetaan kolehteihin, eikä kukaan tiedä kuka pani vähän, tai napin ja kuka otti jo pantuja almuina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa kesätyttö! . . . ihanaa. Mitenkäs aiot kesääsi viettää sitä on kyllä kosolti jäljellä ei se heinäkuuhun pääty. Ja mieli voi kesäisenä jatkua ylitalvenkin . . . en viitsi enempää tarkentaa tiedät kyllä ;))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, kesää tosiaan on jäljellä mukavasti ja lomakin vielä edessä päin, niin mikäs on ollessa. Ja enköhän minä jo näin isona tyttönä tuon viimeisen virkkeesi ymmärtänyt.. 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuinka iso tyttö sitten lienet ? . . . tuskin läheskään niin iso kuin mitä minä poikana olen. Vaan ei se minun syyni ole, että varhain olen syntynyt ;( Mutta mieleni olen koittanut jokseenkin nuorena pitää . . ajoittain jopa siinnä onnistuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi menemättä, mutta niinpä tuntuu olevan sinne menneilläkin kiire lähteä pois ennen aikojaan; tulevan sateen kertovat syyksi, mutta jos Herraan todella uskoo, niin tietää, että veli veljeä auttaa vaunun työntämisessä. Olisiko kuiten kiire bisneksille, jos vaikka jotain vinkkejä olisi leirillä irronnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiire kiristämään vanhuksilta rahat pois ja tekemään kuntoarvioita joissa keksitään ongelma ja remontti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan onhan se Suomen kannalta hyvä, että lestadiolaiset tekevät paljon lapsia tähän ikääntyvään yhteiskuntaan. Onpa veronmaksajia tulevaisuudessakin. Ja kokemukseni mukaan hyviä veronmaksajia suurin osa. Ei aina tarvitse arvostella toisten vakaumuksia Meillähän on uskonnonvapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäsiitto ei ole ikinä hyvästä
Ja kyllä taitaa enin osa lestadiolaisia olla siellä etuudensaajapuolella. Kerropa mitä töitä me keksitään niille tulevaisuuden veronmaksajille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei Suomelle kelpaa niin kyl Norja ja muu Eurooppa tarvii hyviä ja raittiita hoitajia ikäntyvään eurooppaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjalaisien mieli järkkyy jos larssien remonttiyritykset työntyy omaamallaan moraalilla norjan markkinoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti