Aloita uusi keskustelu

Onko Juttutuvassa kiusaamista

Aloittaja: Dyyne Uskonto 11.9.2019 09:07

Lehden mukaan sosiaalisessa mediassa kiusaaminen on suorastaan suomalaisten uusi kansallisharrastus; mitä pahemmin sanoo, sen parempi. Päteekö tämä myös täällä Juttutuvassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 56 viestiä

Mode täällö kiusaa, kun täällähän ei saa kirjoittaa joka asiasta. Ei esimerkiksi lestoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei pidä jonkun mielipiteestä, politiikasta, henkilöstä, ajattelusta, teoista, tuotteesta ja tuo oman mielipiteensä kärkevästi, provosoivasti julki, niin kaiketi minäkin olen sitten kiusaaja. Jos olen jotakuta mielipiteelläni loukannut, niin että loukattu on katsonut asiaa myös toisesta kuin omasta näkökulmasta, olen kaiketi onnistunut kiusaamisessa.

Kiusaaminen on taitolaji jossa on muutamia sääntöjä joista ei pidä poiketa. Yksi ja ehkä tärkein on se, ettei kiusata tai lyödä lyötyä. Ylöspäin voi ja saa kiusata, koska jos on niin hölmö, että kaivaa verta nenästään, niin siitä vain. Ketkuilemalla hankittu omaisuus, sananvapauden nimissä harjoitettu rasismi, valehtelevat poliitikot, itserakkaat julkimot, he kaikki ovat vapaata riistaa kiusaamiselle, tai sen jalostuneemmalle muodolle kritiikille.

Kun mediasta on tullut klikkiotsikoita tehtailevaa, omaa asemaansa vartioivaa pelokasta massaa, niin some on ottanut osansa vallan vahtikoirana. Valitettavasti suurin osa on kuitenkin ymmärtänyt roolinsa väärin ja käyttää sananvapauttansa pelon, epävarmuuden, vihan, epäluulon ja vastakkainasettelun levittämiseen joko tyhmyyttään tai tarkoituksella. Lukijan on vain ymmärrettävä se pieni mutta tärkeä ero kiusaamisen, loukkaamisen, haukkumisen ja asiallisen kritiikin tai sarkasmin välillä. Joskus tulee kaikille huteja.

"Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka "esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa" tai muuten halventaa toista". Wikipedia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni kuulut Halla-ahon tapaan raastuvan tentattavaksi, mutta kun et ole Persu vaan demari vihervasuri-kuorrutuksella niin eihän persut lähde sananvapautta rajoittamaan.
Ps. Olipa muuten jännä tulkinta kiusaamisesta. Venyy ja paukkuu joka suuntaan yhtä aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni juttutuvassa EI! esiinny kiusan tekoa. Mutta aiheesta pitää antaa kyllä ns. PORVOON MITALLA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täällä kiusaamista!

OLD kiusaa väkeä korkkikeskustelussa. Ja minä kiusaan takaisin...

Siitäs saa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hyvä kun huumorintajua löytyy.

Näin oikeasti "kukkakaalikorvaisena" muistan, että kun minua koulussa kiusattiin armottomasti, huumorintaju ja pelkäämätön asenne toimi monen kiusaajan kohdalla paremmin kuin vetäytyminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin vuoden verran olen tätä palstaa lukenut ja joskus kommentoinutkin.Täällä muutama tyyppi keskittyy ainoastaan morkkaamaan samansävyisesti toisia mielipteensä kirjoittajia. Heillä itsellä on puolue jota ei saisi mitenkään arvostella. Itse kyllä haukkuvat esim perussuomalaiset maan rakoon olipa keskustelu mistä tahansa. En ole muualla tuommoisiin törmännyt ja olen ihmetellyt miksi ne toisen henkilöön kohdistuneet morkkaamiset yleensäkin julkaistaan. Sen olen myös havainnut että morkkaamisen kohteet vähät välittää heille räkyttävistä. Eivät siis alennu samanlaisiksi kuin morkkaajat. Sehän on tietenkin morkkaajille liikaa. Tietenkin joku kokea tulleensa kiusatuksikin.Itsekin olen saanut kuraa niskaani vaikka kommentoin aina asiallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos on toista mieltä tyystin. Pitääkö sitä mielestellä, ei minusta. En minä ala taatusti vihervassureita täällä kehumaan, joku tolkku se minullakin on. Täällä pitää ja saakin olla eri mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai mitä pahemmin sanoo, sen parempi jos ei kehua ala. Sitähän tämä Juttutupa on... Matalamielisten ilkeilyn kehto...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä eri mieltä saa olla. Haukkuminen, mollaaminen, epäasiallinen käytös ja eri mieltä oleminen pitää erottaa toisistaan. Kyllä täällä on hyvin paljon kiusaamista. Jopa hyvinvoivat
työssäkäyvät ihmiset, joilta odottaisi edes jonkinlaista sivistyksen tasoa, käyttäytyvät tosi huonosti. Puhumattakaan todella huonosti voivista ihmisistä, jotka purkavat huonovointisuuttaan haukkumalla muita. Erityisesti jotkut tietyt ihmisryhmät ovat kiusaamisen kohteenaTodella törkeää käytöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehden pitäisi ymmärtää hyllyttää se porukka, mutta eipä hyllytä vaikka keskustelun säännöt on laatinut. Lehti sallii sen epäasiallisuuden ja lopulta koko keslystelu poistuu tai lukitaan niiden törkykirjoittajien takia vaikka itse avaus on asiallinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tottakai pitää ja saa olla erimieltä mutta eihän se erimieltä olo tarkoita sitä että morkataan ja nimitellään toinen joka ei ole samaa mieltä. Erimieltä olo ei ole kiusaamista. Kuten tuossa kirjoitin niin muutama tyyppi keskittyy vain morkkaamiseen.Tekstistä päätellen ehkä yksi ja sama tyyppi. Eikä se mitään mielipiteitään kerro.Erimieltä olemista se ei hyväksy jos ja kun joku hänen puolueen tai puolueen henkilön tekemistä arvostelee. Tai olipa aihe mikä tahansa. Nostan hattua niille kirjoittajille jotka jättävät nuo morkkaajat vaille huomiota alentumatta samalla ala-arvoiselle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja sen täällä kyllä selvästi huomaa. Porukka on selkeästi toisenlaista kuin esim. Hesarin tai Uudensuomen keskustelupalstoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, kirjoitapa myönteinen aloitus Antti Rinteestä tai nykyhallituksesta, niin tiedät mitä ilkeily netissä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukijakuvissa on ainakin joku, joka haukkuu aina jos jotakin hänen kuvistaan sanoo. Kaikki otetaan haukkumisena ja siitä kyllä saa heti piikin takaisin. Olen pahoittanut mieleni niin, että en enää katso lukijakuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, moodet kiusaa aika usein. Eivät päästä juttuja läpi ollenkaan tai vasta niin myöhään, että ketju on jo pudonnut niin alas ettei sitä kukaan enää lue, en kyllä ymmärrä miksi ei. Mutta ilmeisesti vain kolmea ylintä luetaan. Kiusausta sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa häiriköintiä on myös lukijainkuvissa 😊 Tiettyjen kommentoijien kuvia/kommentteja ei julkaista, kuin vasta päivän jälkeen tai ei ollenkaan olipa ne miten "kilttejä" tahansa...
Toisaalta jokainen meistä niin modet, kuin myös me kommentoijat voimme parantaa somekäytöstämme juttutuvassa, kuin myös muissa foorumeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti