Aloita uusi keskustelu

Onko työpaikalla soveliasta puhua Jeesuksesta?

Aloittaja: Joseph Uskonto 27.9.2018 17:52

Jos on esim työpaikalla huolissaan jonkun työkaverin hengellisistä arvoista ja sielun tilasta, niin onko soveliasta ottaa hänen kanssaan esille uskonasiat? Asia on hieman hankala, sillä hänen reaktiotaan ei voi välttämättä tietää, mutta toisaalta Jeesus käski tekemään kaikki kansat hänen opetuslapsikseen. Sinänsä ei haluaisi ainakaan suututtaa työkaveria, mutta toisaalta omatunto kehoittaa puhumaan hänelle näistä suuremmista asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 154 viestiä

Joulun alla puhutaan toisestakin uskomusolennosta, joulupukista. Ei siinä pahaa ole, jos ei pukkia toisille tuputa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä Marx ja Jeesus ovat aatteena silloin tällöin esillä. Ilmastonmuutoskin oli jonkin aikaa sitten, mutta jotenkin lopahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lemmylle. Jeesuksen seuraajilla on velvollisuus julistaa vankeliumia ihan missä vaan. Jos jätämme sen tekemättä tietoisesti, niin me olemme vastuussa viimeisellä tuomiolla siitä, että tämä, jolle emme julistaneet evankeliumia joutuu kadotukseen. Ei Jumalan pelastushalukkuus ole ilkeyttä ketään kohtaan, vaan rakkautta saattaa ystävämme pelastuksen piiriin eikä kadotukseen. Sillä Jumalan tahto on, ettei yksikään ihminen joudu kadotukseen. Onko pelastusanoma niin vaarallista, ettei siitä saisi kertoa toisten hyväksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mikään ei estä puhumasta, mutta varaudu siihen, etteivät kaikki ole samaa mieltä kanssasi. Myös ei-uskovilla ja muiden uskontojen edustajilla on yhtäläinen oikeus tuoda esiin omia näkemyksiään kahvipöydässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun työpaikalla eniten ääntä uskostaan pitivät helluntalaiset, vähiten lestadiolaiset. Olin töissä sairaalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä olen miettinyt kanssa, että voinko puhua. Tosin usko ei tee rajoja. Ollaan sitä kristitty kansa ja ei saa puhua Jeesuksesta ! Pah, ihmetouhua. Olen rukoillut, että jos tulee tilanne niin voin avata suuni sanomaan jotakin. Saahan työpaikan kahvihuoneessa puhua kaikkea tämän maailmas potaskaa..ryyppyreissuja jne. Samaoin voisi kertoa, että luen iltaisin Raamattua siinä on kaikki. Olen omalle kohdalle kipuillut, että mitä sanotaan Raamatussa leivisköiden hautaamisesta. Tämä sattuu omalle kohdalle. Kun saisin rohkeuden, niin puhuisin (pelkuri?). Työkavereiden reaktiot ajatteluttaa, mutta ihan sama toisaalta...jos jollekin asia koituisi pelastukseksi. Tarkoitus ei ole tosin saarnata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saa meillä ottaa puheeksi. Vapaa ajalla voi puhua,mutta ei työpaikalla. Ja ehkä nämä asiat kuuluukin vapaa ajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meiilä se on ihan jokapäiväistä.
Mutta se ei ole mikään kielletty juttu.
Tänne verstaalle ei ole vuosikymmeniin otettu ketään vääräuskoista, joten työrauha on taattu.
Josku pitää työpaikan vanhimman panna käsi työkaveri olkapäälle, kun näyttää olevan tiukka paikka. Ja siitä se helpottaa taas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tehdään töissä töitä,ei puhuta jeesuksesta eikä muistakaan satuolennoista,ettekö te tiedä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos ei olekkaan satuolento?

Kannattais ehkä hieman varoa sanojaan kun ei ole varmuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olisin kiinnostunut siitä miksi kapitalistien usko on niin paljon pyhempää kuin tämä meidän työläisten vaatimaton uskomme. Kapitalistit varmaan haluavat omia Pyhän kirjankin samalla tavalla kuin ovat omineet kaiken maallisen varallisuuden. Joten mielelläni puhun työnantajan ajalla tärkeämmistäkin asioista, kuten uskosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen asbegdi.
Sosialidemokraattien aamunavaus (dem.aamuhartaus) piristää, jos se on pakollinen ja edistää kolmukantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs ovatko pyhimysten kuvat sallittuja työpaikoilla? Muistan 90-luvulla sellutehtaan valvomossa pöydällä kunniapaikalla kököttäneen Leninin patsaan.
Sitä varmaan sellunpilaajat aina riiteissään kumarsivat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ateistina kunnioitan vanhoillislestadiolaisia, kun he "eivät kylvä siementä huonoon maahan", eli eivät ole käännyttämässä ketään. Siksi meidän molempien on erittäin helppo tulla keskenämme toimeen, kun emme edes yritä käännyttää toisiamme.

Sitä vastoin helluntailaiset, jehovalaiset ja mormonit ovat väliin turhan innokkaita "puhumaan Jeesuksesta tai Jumalasta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne lestadiolaisetkin yritävät kääynyttää , varinkin vanhempia ihmisiä joukkoonsa . jotka eivät ole enään työelämässä . Ainakin 80 luvulla hyvinkin aktiivisa , mutta heillä on vaatimus että ei saa kuulua mihinkään vasemmisto puolueeseen , sillä kyseiset henkilöt ovat syntisiä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen saa käyttää jeesusta viihdekäyttönä vapaa-ajalla, mutta ei töissä, ei edes tauoilla. Töissä ollaan töissä ja siellä on erilaisia ihmisiä, joten on pidättäydyttävä kaikesta mahdollisesti eripuraa aiheuttavista asioista.
Yhdysvalloissa isoissa firmoissa on jopa ohjeistukset, että mistä ei ole suotavaa puhua työkavereiden kanssa. Näitä ovat varallisuus, politiikka, uskonto... Tarkoituksena on pitää monikulttuurinen työympäristö hyvänä ristiriitoja välttäen, jotta työnteko pyhittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti