Aloita uusi keskustelu

Valtion kirkko

Aloittaja: Kirkosta eronnut Uskonto 3.3.2020 13:01

Miksi edelleen Suomessa on valtion kirkko, vaikka lähes puolet kansalaisista ei kuulu kirkkoon? Miksi valtiopäivien avajaisiakin vietetään kirkossa ja muitakin eduskuntaan liittyviä juhlia? Eikö olisi järkevää eriyttää nämäkin omiksi yksiköiksi. Ja väliin kun ei tiedä, puidaanko asioita uskonsisarten/veljien vai kansalaisten kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 13 / 13 viestiä

Taitaa edelleen kuulua suomen valtion kirkkoon yli 70%.
Jos olet jo eronnut kirkosta, niin sehän ei pitäisi tietääkseni sinua paljon heilauttaa ei taloudellisesti kuin henkisesti.

Kuitenkin olen kanssasi samaa mieltä, että taitaisi olevan molempien etu jos eroaisivat. En ajattele taloudellista asiaa yhtään. Raamatun opilliset asiat ja niiden erot, mitä nykyihminen haluaa ja uskaltaa kuunnella.

Mikäli ihminen ei halua ja uskalla kuulla esim. Mikä raamatun mukaan on syntiä tai se, mikä raamatun mukaan on syntiä, ei ole syntiä nykyisen maallisen lain pohjalta.

Esim. Abortti, eutanasia, avioliitto/perhekäsitys

Jos sinulla menee herne nenään siitä kun joku julistaa sinulle jonkun asian synniksi, mitä teet tai toteutat esim. Viikottain - Älä kuulu kirkkoon, mut mikäli ei mene herne nenään, olet käsittänyt uskonnonvapauden

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Pitäiskö ruveta asiaa ajamaan jossain muualla kuin keskustelupalstalla. Yli puolella kansalaisistako ei ole mitään sananvaltaa. Sinäkin olet saanut tehdä valintasi, kuten jokainen, samoin kuin kansanedustajat ja valtiovallan edustajat. Jos yli puolet haluaa ja voi kuulua kirkkoon ja osallistua kirkollisiin tilaisuuksiin, eikö se ole ihan demokratian mukaista? Jos joku ei tunne tarvitsevansa kirkon läsnäoloa elämässä, pitäisikö se kaikilta kieltää? Ja koska et kuulu kirkkoon etkä maksa veroa, miksi ylipäänsä sinulla tulisi olla oikeus esittää vaatimuksia sen suhteen? Anna kirkkoon kuuluvien hoitaa kirkon asiat. Yle-veron vastustamisen kyllä ymmärrän, kun sitä ei voi valita ja monet sitä joutuu maksamaan muidenkin edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei ole oikein jos viimeisetkin vanhat kauniit perinteet viedään.
Suomi alkaa olla pakanamaa, mutta katsokaa kuinka uskonnollisia valtioita vielä Euroopassa on.
Espanjassa kunnioitetaan uskontoja ja monessa paikassa käyvät aamulla kirkoissa ennen töihin menoaan, myös monessa muussa valtiossa.
Urheilijatkin ristivät itsensä ennen suoritustaan. Miksi meidän pitäisi luopua siitä, mitä on saavutettu ja monien vuosien ajan jopa taisteltu, että kristikunnan valoa pimeyteen saataisiin.
Säilytetään ehdottomasti valtion kirkko ja siihen kuuluvat herätysliikkeet.
Se on sitten itsestä kiinni, jos haluaa niistä eroon, mutta säilytys on kunniateko ja kuuluu suojeltavien asioiden joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä perinteitä vanhoilliset haluavat vaalia, vaikka nuorempi väestö ei niistä piittaakaan. Suomalaiset poliitikot ovat todellisia arkajalkoja, kun pitäisi uudistaa valtiopäivien avajaisia ja muitakin juhlia. Kirkolla on edelleen rituaaleissa yllättävän vankka asema, vaikka kirkon merkitys ihmisten reaalielämässä laskee koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihmellistä kun se ulotetaan kouluun armeijaan ja joka paikkaan minne vain pääsee. Ihmeellisempää oli kuitenkin ruotuväkilehdessä ollut uutinen jonka mukaan se jakoi ehnroot mitaleja armeijan palkkalistoilla oleville. Siis täysin yksityinen taho joka ikäänkuin edusti valtiota. Kyllä putosi pohja pois minun uskostani armeijan tasapuolisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kirkkoinstituutio on jonkinlainen kummajainen. Henkilö kastetaan kirkon jäseneksi niin pienenä, että ei voi itse asiaa päättää. Useimmat pysyvät sitten kirkon jäseninä asiaa sen kummemmin ajattelematta. Monet kuitenkin eroavat syystä tai toisesta. Eroamisen helppous on madaltanut eroamiskynnystä. Klobaalimittakaavassa kirkkoihin suhtautuminen on tullut kriittisemmäksi, koska kirkkojen ja uskonlahkojen sisältä on ilmennyt sellaisia luurankoja, joita kukaan ei voi käsittää eikä hyväksyä. Maailmassa on satoja, jopa tuhansia uskontoja, ja jokainen itse uskoo johonkin, tai sitten ei. Eipä ole tullut kirkosta erottua. Vaakakupissa painaa kirkon panos erilaisiin yhteiskunnan asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Suomesta tulossa pakanamaa.
Se on surullista.
Kyllä suomalaisuus häviää kun kaikki perinteet romutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan jättää uskonto ja elää vapaana Messiaan anteeksiannossa . Risti on anteeksiannon merkki .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauheeta kun vastasyntyneet vauvat ympärileikataan sukuelimistå 8 päivän vanhoina ja liitetään synagoogiin ja moskeijoihin budhatemppeleihin eikö vauva voi yhtään päättää asiasta . Tuleepa eunukkejakin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa opiskella kieliä . Meillä on hyvät koulut . Sana tarkoittaa armeijaa. Sotilasta mutta armeijaa. Siis armeija mitali jos on edennyt urallaan tai koulutuksessa . Oppikaa kuulkaa kieliä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti