Aloita uusi keskustelu

Voiko uskovainen olla varakas?

Aloittaja: Uskonto 6.9.2019 22:11

Onko vaurastuminen syntiä?

Jeesus: "Kuinka vaikeaa onkaan niiden, joilla on tavaraa, päästä Jumalan valtakuntaan!" "Helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan." (Mark. 10:23,25)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 101 viestiä

Nyt ymmärrän miksi rikkaat ei ole uskovaisia siksi kun raha on heidän uskontonsa
Ei suuren rahakassin kanssa voi vääntäytyä neulansilmän läpi Jumalan valtakuntaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä , kohtuullinen elämä on ihmiselle parasta. Raha tuskin lienee sinänsä syntiä, mutta se , miten rahan käyttää voi olla. Me olemme täällä toisiamme varten, itsekkyys ja siihen liittyvä rahan himo on pahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmaan helppoa, mutta On siellä raamatussa kertomuksia myös varakkaista esikuvista, varsinkin vanhassa testamentissa . Jeesuksen esimerkki kertoi lesken roposesta ja siitä , että köyhä antaa suhteellisesti enemmän, kuin rikas . Oli siellä opetuslasten joukossa myös joku nainen, hän palveli varoillaan työtä! Suomessahan tulleen ” autuaaksi” kun maksaa kirkollisveron!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei ole tullut kertomaan, millä keinoin hän on maalliset rikkautensa saanut sinne taivaisiin kuskattua ja miten pörssikurssit vastaavat maanpäällisiä indeksejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei tietääkseni kielletä jos on rehellisesti hankittua omaisuutta.
Raamatussa kerrotaan monesta rikkaasta, Aabraham, Daavid, Salomo,
Taisi olla Mooseskin.

Mutta jos tekee rikkaudesta itselleen jumalan jota palvoo,
taitaa asia olla sitten vähän toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo sen toisen paidan pois antaminen on edelleenkin ihan pätevä ohje.
Ja hyvä ohje onkin.
Mutta omalta kohdaltani kyllä katson sen tarkoittavan ihan muita, kuin itseäni, koska juuri minulle se tulisi niin helvatan kalliiksi, kun niitä "paitoja" on kertynyt tavattoman suuri kasa!
Joten yritän sen useita aaseja kantamaan tarvitseman kuormani kanssa soluttautua huomaamattomasti siitä kapeasta solasta läpitte!
Tälläistä erikoiskohtelua olen iltarukouksessani jo anettut pitkään.
Jospa se porttivahti sattuisi katsahtamaan juuri silloin jonnekin muualla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan rikkaudella on kuviteltu päästävän jonkin ylemmän huomaan. On järkätty ties minkälaisia kivikasoja maata hallinneiden rikkauksista tunnettujen faaraoitten tai keisareitten viimeiseksi lepopaikaksi. Lopulta pyramidien rikkaudet ovat siirtyneet varattomien omaisuudeksi ilman tuonpuoleista valvontaa, kun köyhä kansa on ne ryöstänyt, tai paremmin palauttanut aiemmin ryötetyiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainaamasi Raamatun kohta on loistava esimerkki väärinymmärretyistä jakeista. Neulansilmä on portti Jerusalemia ympäröivässä muurissa. Raamatussa jopa rohkaistaan vaurastumaan joten se siitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kommenttisi on loistava esimerkki sen satukirjan epäloogisuuksista ja uskovaisten tavasta poimia ainoastaan heitä palvelevat kohda raamatusta. Raamatussa myös rohkaistaan pitämään orjia ja kivittämään ihmisiä jos sekoittaa eri kankaita keskenään. Joten se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kyllä !! . . . mutta vain ns. tuohiperseen uskovainen! Kuulema Kempeleellä sellainen virsujalka olisi . . ? : O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatun mukaan sellaisten uskovaisten, joilla on maallista mammonaa, tulisi jakaa sitä niille, joilla sitä ei ole. Tällaista käyttäytymistä ei ole nähtävissä, joten tosiuskovaisetkin ottavat raamatusta ohjenuorakseen vain ne asiat, jotka on helppo toteuttaa omia varojaan tuhlaamatta. Uskovaisista suurin osa on nykyajan farisseuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän toki tosi uskova voi olla rikas, jos rahansa antaa köyhille, selvähän tuo on. Aloittajalle, luulin lapsena tuota raamatun lausetta, että siinä puhutaan ihan oikeasta neulasta. Myöhemmin sain selvitystä, että oli se pieni portti (olikoon jerikon muurissa?) josta ihmiset saattoivat hivuttautua läpi kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ei yksilötasolla sellaista esiinny eikä paljostaan luopumista tapahdu! Vaan työtä tekeviltä yksilöiltä veroina kynittyjä rahoja kyllä jaetaan. Ja ne työläisten rahojen jakajat ovat niitä jakajia jotka rikkat ja äkki rikkaat heidät virkoihinsa äänestivät. Ja nyt ne äänensä antaneet, vaan ei kaikkensa antaneet . . . OVATKIN PULASSA! :O

Kun Kovid 19 saapui vieraaksi yritysmaailmaan. Kuulema valtiolla on rahaa, kuin roska! Jaka semmoiset 20 MILJARDIA! alkupaloiksi yritysmaailmaan. Sillä yritysmaailma on ollut tosi kovilla noin KOLME VIIKKOA SÄÄSTÖLIEKILLÄ! Se on pitkä aika toimettomille, jotka ovat tulonsa ulkomaille piilotellet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se niin on taas kerran että pohjoisen uskonlahkon rehellisyyden karttalehdeltä on kävelty yli niin omien kuin vieraidenkin toimesta, näkispä sen päivän kun rehellisyys tavoittaa pohjoisen uskonlahkonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä moni uskovainen voi olla varakas. Tämä johtuu siitä, että he kuten muutkin ihmiset voivat omien ominaisuuksien perusteella tulla varakkaaksi. Syntiä on se, että epärehellisillä toimillaan ja itsekkäästi ilman omia avujaan pyrkii tulla varakkaaksi. Näitäkin ihmisiä ns. uskovaisista löytyy todellqa paljon. Tällöin ns. uskovaiset ovat tekopyhyyksiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matt. 25:29 - Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.

Uskovainen ei ole vain varakas, hän on RIKAS!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Remonttikauppiaat ovat rikkaita ja taivaaseen työntymässä kun aika koittaa, niin eikait se syntiä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti