Aloita uusi keskustelu

KESÄAIKA/NORMAALIAIKA

Aloittaja: Vuodenajat 30.3.2019 20:20

Onhan paljon jo ihmisiä,jotka ovat syntyneet tämän kesäaika/talviaika rumban aikana,heillä ei ole tietoa mikä on normaaliaika,eli ns. talviaika.
Kannatan ehdottomasti normaaliaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 137 viestiä

Kannatan vanhan kansan vuorokausirytmiä. Kellot normaaliaikaan, mutta nukkumisaika klo 20.00 - 04.00. "Illat" ovat tällöinkin valoisammat, mutta jos kellojen siirtelyllä on jotain ilmastovaikutuksia ollut, niin ainakin tämä rytminvaihdos tuo sellaisen. Ihmiset kyllä tottuu tähän parissa viikossa ja suurin osa kuitenkin noudattaa tätä työrytmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pysytään kesäajassa niin eri laskelmien mukaan saisimme 400 tuntia valoisaa aikaa iltoihin. Tämä tarkoittaa reilua tuntia vuorokaudessa! Kuka tätä vastustaa? Minä voin luopua yhdestä tunnista jos saan sen korkojen kanssa takaisin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa niistä eri laskelmista tarkemmin. Löytyvätkö ne muualta kuin omasta päästäsi?
Miten napapiirin pohjoispuolella saa tunnin valoisaa lisää iltoihin yöttömän yön tai kaamoksen aikana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No 200 päivän aikana tunti tietenkin illalla ja toinen tunti otetaan aamulla kun herätään aikaisemmin. Eli yhteensä 400 tuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennen, tullen ja palatessa! Tuota parempaa selitystä kesäaikafaneilta tuskin tulee ; ) Siirtäkääpä nyt kellonaikojanne niin, että saadaan kesä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei sillä ole mitään väliä mitä suomalaiset haluaa, Eu se määrää mihin aikaa siirrytään, ei suomalaiset määrää mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu:ssa päästään se, että kellonsiirto loppuu, ja jäsenmaat päättävät sen, mihin aikaan kukin maa asettuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesari julkaisi 24.7.1989 Epilepsiasäätiön, HYKS:n neurologien, Työterveyslaitoksen ja Ullanlinnan unihäiriöklinikan yhteisen vaatimuksen ottaa pysyvä normaaliaika käyttöön. Kesäajan oli jo tuolloin huomattu aiheuttavan ihmisille monenlaisia terveysongelmia. Siitä asti joka kevät on käyty kiivas keskustelu kesäajan lopettamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmitti niin vietävästi kun illalla kaheksan aikaan pysty lähtemään koiran kanssa mettälenkille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta kellonajan ja auringon pitää antaa olla ja meidän itsemme pitää tarvittaessa sopeutua. Töihin voi tulla tuntia myöhemmin tai aikaisemmin jos pimeys haittaa. Ei kai esimerkiksi mikään laki estä aloittamasta koulupäivää tuntia myöhemmin. Jos kaikkien kellonaikaa muutetaan, pakotetaan kaikki muuttamaan elämänrytmiä tai ihan samalla tavalla vaihtamaan tarvittaessa omia aikatauluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka Suomessa pysyttäisiin kautta vuoden normaaliajassa eli UTC+2, niin aurinkoaika olisi suurimmassa osassa Suomea pielessä. Samoin olisi valinnalla UTC+1, mutta toiseen suuntaan.

Siksi ehdotankin, että Suomi ottaa käyttöön aikavyöhykkeen UTC+1,5, jolloin koko Suomessa aurinko olisi mahdollisimman etelässä kello 12 aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

UTC+1 :ssä aika ei olisi "oikea" missään Suomenniemellä, ei lähelläkään, UTC+2 : ssa kuitenkin itäisimmässä osassa maata aurinko on etelässä klo 12. Samoin UTC+ 1,5 vain saman kokoinen alue olisi oikeassa ajassa kuin nytkin normaaliajassa, eli aivan länsirannikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisiinhan riita jakaa puoliksi eli Suomi voitaisiin jakaa 25° itäisen pituuspiirin kohdalta kahtia eli Itä-Suomi jäisi kesäaikaan (UTC+3) ja Länsi-Suomi jäisi normaaliaikaan (UTC+2).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan ehdottomasti tällä hetkellä olevaa aikaa. Moni ei oikeastaan mieti todellisuudessa aikaeroja, vaan ovat jämähtäneet YYA-aikaan ja siinä ajassa ovat suuret ikäluokat. Nykyajan ihmiset tietävät ja ovat oppineet tähän nykyiseen aikaan ja ei ole epäilystäkään taloudellisesti ja hyvinvoinnin kannalta nykyisen ajan paremmuutta. Sanotaanpa vaikka toisin, nyt touhotetaan ilmastoasioista ja eikö silloin vääjäämättä käy kesäajan pidentyminen, siis luonnossa. Keskiajan pimeyteen emme halua ja emme halua mennä taaksepäin elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELÄMMEKÖ KESKIAIKAA

Pystymmekö määrittelemään oikean ajan, vai kulkeeko aika meistä riippumatta. Elämmekö oikeassa ajassa. Aika kulkee menneestä huolimatta, jolloin elää pitäisi juuri nyt, vai kannattaako miettiä tulevaa. Keskiaikakin kului monissa maissakin eri aikaan jopa politiikalla oli siinä näppinsä viisarilla ja taas kerran politiikka on ajan hermolla. Brexit kertoo ajastamme mutta meneekö aikavyöhykkeen määritelmä uusiksi, kun suuri talousmahti Britannia haluaa siirtyä takaisin keskiajalle. Koittaako meille vapaus elää normaaliajassa, jossa aurinko nousee kumminkin Turussa eri aikaan kuin Lieksassa. Idän etupiiri painaa raskaasti aikaamme mutta siitä huolimatta kuljemme Euroopan aikaa edellä ja siksikö elämme maailman onnellisinta aikaa, tätä päivää ja yötä. Kannatan ajan normalisointia, mitä siitäkin tulisi, jos nykypolitiikan tavoite pidentää päivällä tunnin pituutta ja vastaavasti yöllä lyhentää sitä toteutuisi. Taistelussa aikaa vastaan, heittäkäämme unihiekkaa ajan rattaisiin. Hyvää ötyä, oho eikun aamua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kartasta selviää mikä on oikea aika Suomelle. Maa ei liiku metriäkään länteen vaikka noudattaisimme Amerikan aikaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aurinko on idässä klo 6, etelässä klo 12, lännessä klo 18, pohjoisessa klo 24. Helppo muistaa. Suunnistuksessa voi käyttää apuna rannekelloa.

Aurinko itse kannattaa normaaliaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tapahtuu pituuspiirillä 30 astetta. Eli Joensuun itäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti