Aloita uusi keskustelu

Miksei kellojen siirtoa voitaisi siirtää,

Aloittaja: Citizen Vuodenajat 22.4.2019 15:31

Pitkäperjantaina, silloin kun sitä siirretään taaksepäin. Tulisi päivälle tavallaan kaksi huomioitavaa seikkaa! Nyt pitää aina miettiä milloin on taas siirrettävä kelloja. Onneksi siirto ei koske kaikkia kelloja, kuten autoissa öljykelloja, kissankelloista puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 5 / 5 viestiä

Talvi-, kesäaikasekoilussa outoa on ollut se, että kesäaika kestää pidempään kuin talviaika. Olisi pitänyt olla alkujaankin suhdeluku 50/50. Siksi tämä järjestelmä on tympinyt monia. Siirretään viisarit puolenväliin ja jätetään siihen. Pääasia, että turhanpäiväinen veivaus edestakaisin lakkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, pitäisi saada "rauha maahan" sen suhteen, onko se lopullisesti sitten pysyvä kesäaika tai pysyvä talviaika. Nyt on molemmista kansalaisaloitteet menossa kannatuksen keräilynä, loppuu joskus syksyllä. Minä "siedän" kumpiko vain sitten onkin ratkaisuna. Olen elänyt aikaa, kun oli pysyvä talviaika ja aikaa kun oli, ja on vieläkin, vuodessa sekä aikansa talviaika ja aikansa kesäaika. Nuorimmaiset mukelot oli silloin 6- ja 4-vuotiaita, kun 1981 se siirtely alotettiin, ja muistelen, että kesäsin oli sitten jokunen vuosi vähän vaikeampaa saada ne nukkumaan, ei mitenkään ylipääsemätöntä, mutta voihan olla että se johtui muusta syystä kuin valosista illoista. En ole koskaan elänyt talvella kesäaikaa, mutta arvelen, että "hengisä selviän" siitäkin.

Kun kuitenkin on mahdollisuus nyt vaikuttaa, kannatan pysyvää talviaikaa, tökkäsin tiedoksi sinne kansalaisalotteeseen ja aion asian unohtaa. Tuli nyt sitten kummastako tahansa se pysyvä, olkoon sitten se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon ehdotuksen pitäisi mennä ensin Suomen hallinnon läpi ja koko EU:n päätöksentekomyllyn läpi eikä se taitaisi teoriassa pullahtaa ulos käytännön toimenpiteeksi muuttuneena, ennenkuin jo aikaisintaan kellojen siirrosta keväällä olisi luovuttu. Noita siirtoja keväällä olisi enää kaksi minimissään, ellei kellojen siirtelemättömyyden soveltamisen alkamissa siirretä EU:n päätöksellä tuonnemmaksi.

Tuo olisi kyllä ollut hyvä ja kokeilukelpoinen ehdotus, mutta nyt se tuli liian myöhään. Ja kaikki olisivat muistaneet kiitollisina Citizeniä kelloa siirtäessään pitkäperjantaina, historian oppikirjoissa kerrottausiin Citizenin nerokkaasta ehdotuksesta, juhlamitali oltaisiin lyöty...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä kelloa pitäisi kyllä siirtää keväällä eteenpäin (aina kohti lähimpää kesää, juuri tulevaa tai juuri mennyttä) eli keväällä eteenpäin ja syksyllä taaksepäin). Voisit ehkä tarkastaa, että olethan tehnyt niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö kelloa siirtää itäänpäin auringon nousun suuntaan keväällä ja länttä kohti syksyllä,siitä ei taida vielä olla EU-direktiiviä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.