Kulttuuri / Taidenäyttelyt

Janne Savon Uusimaa -näyttely

30.03.2019 klo 11 - 14

Uusimaa -projekti sai alkunsa noin 2 - 3 vuotta sitten, henkilökohtaisesta kiinnostuksesta lähiympäristöön ja sen ihmisiin. Idean taustana ja kipinänä oli ajatus: ihmisten arkisten, rutiinin omaisten kulkureittien ulkopuolelle katsominen. Tästä alkoi matkani Helsingin laitapoluille ja vuosien saatossa projekti on yltänyt Uudenmaan maakunnan rajoille asti.
Päämääräni on taltioida kaikki mahdollinen Uudenmaan rajojen sisällä. Toki olen realistinen ja myös tärkeintä unohtamatta, jokainen hetki ei ole valokuvauksellinen. Ihmisille haluan esitellä teoksen, joka avaa uudenlaisen näkemyksen heidän omasta lähiympäristöstä. Teos, joka toimisi myös kuntien rajapintojen yhdistävänä tekijänä.

“Aineettomaan kulttuuriperintöön sisältyy ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvilta toiselle. Kulttuuriperintö on monimuotoista, ja se voi omaksua piirteitä niin naapurikylästä kuin maailman toiselta puoleltakin. Se saa voimansa yhteisöistä ja riippuu niistä, jotka siirtävät tietoa, taitoja ja tapoja eteenpäin. Yhteisöt itse määrittelevät elävän perintönsä arvon ja merkityksen.”
(Museovirasto)

"Paikallistutkimuksella on pitkät perinteet. Kiinnostus omaan elinympäristöön ei ole tyypillistä vain meidän aikamme ihmisille. Samaa tutkimuksen halua on ilmennyt jo monilla aikaisemmilla sukupolvilla. Suunnat ovat vain luonnollisesti vaihdelleet aikojen myötä" (Timo Hanhivaara, Helsingin pitäjä-vuosikirja 1983)

Janne Savon (s.1972) on valokuvaaja, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän opiskeli valokuvausta Helsingin Taideteollisessa korkeakoulussa (avoin) ja Tampereen Visuaaliviestinnän Instituutissa. Hänen työt keskittyy pääasiassa yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin ympäristöihin. Taiteilija on tavattavissa 29.3. klo 17:30 After Work -kahviklubilla Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen aulassa.


https://www.muhos.fi/tapahtumat/janne-savonin-uusimaa-nayttely-koivu-ja-tahti-kulttuurikeskuksessa/

SIJAINTI

Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Muhostie 2, Muhos

Liput

Vapaa pääsy