Keikkakalenteri / Bändit ja keikat

Kaupungin kaunein Klubilla

24.09.2021 klo 20 - 25.09.2021 klo 02

1982 perustettu haapajärvinen bändi nimeltään RAPPIO vaihtoi nimeään eräästä kappaleestaan KAUPUNGIN KAUNEIN uudeksi nimeksi vuonna 1985. Orkesteri soitteli keikkoja olemassaoloaikanaan nelisen sataa kertaa.
Yhtyeeltä julkaistiin singlet Harha ja Kaupungin Kaunein sekä Syntinen Kesäyö ja Öljymäen Esso, josta jälkimmäinen oli myös mukana suositussa Mikko Alatalon juontamassa Hittimittari ohjelmassa.

Levy-yhtiö julkaisi vinyyli LP:n ÖLYMÄEN ESSO vuonna 1986, jota voi keräilyharvinaisuutena löytää musiikkiliikkeistä tai nettikaupoista.
Yhtye työsti keväällä ja kesällä 1987 uutta albumiaan, jota äänitti mm. Luri Luokkala Clifters bändistä Helsingin studiolla. Viimeinen studioäänite on tehty Oulussa Soundmix studiolla syyskuussa.

Orkesteri keikkaili lokakuun loppuun asti, jolloin osa bändistä halusi vaihtaa tyylin englanninkieliseen rockmusiikkiin, jonka nimeksi tuli Messah Gang. Yhtyeen sielu ja biisien tekijä Timo Mikkola jättäytyi pois ja keskittyi metsätalouinsinöörin tutkinnon suorittamiseen ja muutti Topi Sorsakosken asuinpitäjään Ähtäriin. Kaupungin Kauneimman taru oli ohi.

Musiikkilehti Rumban eräs toimittaja arvosteli levyn huonoksi ja totesi; -" Jään odottamaan Getsemanen Kesoilia ja Kaupungin Kauneimman paluuta." Hesalaisille Kaunarit oli piiki lihassa huumorin takia ja yhtye saikin paljon silloista palstatilaa lehtien palstoilta ja radioaalloilta, sekä keikkatarjouksia etelästä.

Se Rumba-lehdentoimittajan toive tapahtuu nyt tänä syksynä, kun orkka nousee lavalle 34 vuoden tauon jälkeen soittamalla keikkoja Oulussa, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Utajärvellä. Tuotantoa alkuajoista Rappiosta Kaunareitten viimeisiin biiseihin.
Yhtyeen perustaja julkaisee loppuvuonna keikkojen jälkeen levy-yhtyeen kanssa julkaisemattomista biiseistä uuden LP:n nimeltään Getsemanen Kesoil; sympatiaa landejätkille. Levy julkaistaan vinyyliä, CD:nä sekä mp3 versiona. Levylle tulee myös muutama uusi äänite.
Yhtyeestä tehdään myös livekuvatallenne Oulun Voimalan keikalta.

Orkesterissa soittaa Markku Allu Vilppola laulu, Elsa Vigsted taustalaulu, Kai Penttilä rummut (Garbo), Kari Södö basso (Garbo), Albelin A Nissi kitara, soolokitara, Kepa Härkönen kitara (ekstravisitor), Timo Mikkola kitara ja taustalaulu, Harri Eksymä äänimies, Tommi Södö roudaus ym.


http://www.toppilaklubi.com

SIJAINTI

Toppila Klubi

Kapteenintie 24, Oulu

JÄRJESTÄJÄ

Toppila Klubi

Liput

Ennakot Klubilta ja tiketti.fi
10 €
Ovelta
15 €