Kulttuuri / Konsertit

Oulu Sinfonia: Pastoraali

20.01.2022 klo 19 - 21

Yleisötilaisuuksien kiellon johdosta Pastoraalisinfonia-konsertti näytetään suorana lähetyksenä Oulu Sinfonian YouTube -kanavalla torstaina 20.1. klo 19 ja se on katsottavissa 30 vuorokautta tallenteena.

***

Jessica Cottis, kapellimestari
Matila Lloyd, trumpetti

Michael Tippett: Variations on Sellinger’s Round
Johann Nepomuk Hummel: Trumpettikonsertto E-duuri

Ludvig van Beethoven: Sinfonia nro 6 F-duuri, op. 68 ”Pastoraali”


Unohtumaton, virheetön, huomionarvoinen. Esimerkiksi näillä sanoilla kriitikot ovat ylistäneet nuorta trumpetistia Matilda Lloydia, joka on nopeasti nousemassa soittimensa kirkkaimpaan tähdistöön. Oulussa hän esittää vuosisatojen ajan viehätysvoimansa säilyttäneen Johann Nepomuk Hummelin wieniläisklassisen konserton.

Canberran sinfoniaorkesterin tuore ylikapellimestari Jessica Cottis johtaa historiasta ja luonnonilmiöistä inspiroituneita teoksia. Benjamin Brittenin ohella 1900-luvun merkittävimpiin brittisäveltäjiin kuuluvat Sir Michael Tippettin Diverimento tarjoaa kauniisti soivan pikakurssin menneiden aikojen tyyleihin ja säveltäjän englantilaisiin esikuviin. Ludwig van Beethovenin Pastoraalisinfonia taas on ajaton klassikko, jossa purojen solina, metsien humina ja aavat peltomaisemat maalaavat konserttisalin ilmatilan kaikilla luonnon väreillä.

***

Kesto noin 1 h 20 min, ei väliaikaa..


https://oulusinfonia.fi/konsertit/pastoraali/

SIJAINTI

Madetojan sali

Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu

JÄRJESTÄJÄ

Oulu Sinfonia

Liput

Verkkokonsertti
0 €