Kulttuuri / Konsertit

Tuoksut vanamon ja varjot veen -konsertti

09.07.2020 klo 19 - 20

Tuoksut vanamon ja varjot veen-konsertti to 9.7. kello 19.00 Oulujoen kirkko.
Kesän toisessa musiikkihetkessä esiintyvät Anna-Stiina Tahkola mezzosopraano ja Pertti Tahkola, piano ja urut.
Mezzosopraano Anna-Stiina Tahkola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta ja suoritti lauludiplomin vuonna 1997. Tahkola on monipuolinen muusikko, hänen instrumenttejaan ovat myös piano ja huilu. Suuren yleisön tietoisuuteen Anna-Stiina Tahkola nousi voitettuaan kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun vuonna 2007. Hän sai samana vuonna Heinäveden kulttuuripalkinnon. Anna-Stiina Tahkolaa on kiitelty moneen taipuvasta äänestä ja vahvoista tulkinnoista. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuukin vanhasta musiikista aina nykymusiikin kantaesityksiin saakka.

Pertti Tahkola valmistui Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta vuonna 1996, pääaineenaan laulu, opettajanaan mm. Peter Lindroos. Lauludiplomin hän on tehnyt professori Jorma Hynnisen johdolla. Tahkola on syventynyt myös urkuimprovisaatioon ja hän on täydentänyt laulu- sekä soitto-opintojaan eri mestarikursseilla. Tahkola on monipuolinen muusikko. Hän on konsertoinut runsaasti kotimaassa eri festivaaleilla niin urkurin, pianistin kuin laulajankin roolissa.

Kesäillan musiikkihetkessä kuullaan yksinlauluja suomalaisilta säveltäjiltä mm. Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen tuotantoa sekä Pertti Tahkolan urkuimprovisaatiota. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!


https://www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat/2020-07-09/tuoksut-vanamon-ja-varjot-veen-konsertti

AVAINSANAT

Kesä

Liput

Vapaa pääsy