Kulttuuri / Näytelmät

ValveLive: Shakespearen Kesäyön unelma (OYT)

18.12.2020 klo 19 - 20:40

Oulun Ylioppilasteatteri ottaa kaiken ilon irti William Shakespearen klassikkokomediasta! Ateena Oy:n toimitusjohtaja Theseus valmistautuu viettämään hääjuhlaa morsiamensa Hippolytan kanssa. Miten sujuvat häävalmistelut? Entä kuinka käy nuorille rakastavaisille Hermialle ja Lysanderille, jotka uhmaavat vanhempiensa toiveita ja karkaavat keskuspuistoon yön pimeydessä? Monien absurdien kommellusten, ja öisessä puistossa koettujen seikkailujen jälkeen, koittaa viimein hääjuhlan aamu. Ovatko asiat siinä järjestyksessä, kuten ne alun perin suunniteltiin?

William Shakespearen Kesäyon unelma on kirjoitettu yli neljäsataa vuotta sitten, mutta vanhasta tekstistä löytyy myös nykyaikana ajankohtaisia teemoja: Kuka saa rakastaa ja ketä? Keiden välinen rakkaus on hyväksyttävää, ja onko jollain valta päättää muiden rakkaudesta? Entä minkälainen on nykyaikana metsä, jossa yön pimeinä tunteina seikkaillaan Näytelmä pohjautuu Paavo Cajanderin suomennokseen. Ohjauksesta vastaa Lotta Aakko.


Oulun Ylioppilasteatterilla 6.11.– 29.11.2020 esitetyn Shakespearen Kesäyön unelma -näytelmän tallenne julkaistaan ValveLivessä perjantaina 18.12. klo 19. Tallenne on maksuton ja se on katsottavissa 31.12 saakka.

OYT esittää: Shakespearen Kesäyön unelma
Perjantaina 18.12. klo 19
Kesto: 1 h 40 min
http://www.valvelive.fi/


Kulttuuritalo Valveen ylläpitämä 'ValveLive – oululaista kulttuuria verkossa' -palvelu kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja -tekemistä.

Lisätietoja OYT:n kotisivuilta.


http://www.valvelive.fi/

SIJAINTI

ValveLive (www-sivu)

Hallituskatu 7, Oulu

Liput

Vapaa pääsy