Kulttuuri / Muut

Virtuaalitapahtuma: Kirjasaari. Nuortenkirjallisuuden päivä. Etävieraina Aleksis Salusjärvi ja J.S. Meresmaa.

26.01.2022 klo 12 - 15

Kirjasaari on Oulun kaupunginkirjaston tapahtumasarja, jossa kirjastojen henkilökunta esittelee edellisen vuoden parhaimmat lasten, nuorten ja aikuisten aineistot. Lisäksi seuranamme on eturivin kirjailijavieraita.

Päivän ohjelma:

klo 12–12.45 Vuoden 2021 lasten- ja nuortenkirjat heikosti lukevien nuorten silmin
Lukutaidon opettaja Aleksis Salusjärvi luki kaikki viime vuonna ilmestyneet kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat ja kertoo, mitä heikosti lukevat nuoret voivat saada niistä irti. Aleksis Salusjärvi on oppikirjailija, lukutaidon opettaja ja Topelius- ja Arvid Lydecken -kirjallisuuspalkintojen raadin puheenjohtaja.

klo 12.45–13.30 Nuortenkirjojen vuosi 2021: Mielen vinksahduksia ja valon pilkahduksia
Kirjaston henkilökunta esittelee vuonna 2021 julkaistua nuortenkirjallisuutta.

klo 13.30–14 Sanoista tekoihin – lukutaitoa sanaleikittelyllä
Toiminnallisessa tuokiossaan Heidi Petrov esittelee Oulun ja Raahen kirjastojen hanketta Minun kirjastoni – yhdessä enemmän.

klo 14–14.30 Tauko.

klo 14.30–15.15 Etävieraana kirjailija J.S. Meresmaa
J.S. Meresmaa on palkittu tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa monipuolisesti monenlaisille yleisöille, etupäässä kuitenkin nuorille. Kirjailijavierailulla hän kertoo, kuinka hänestä tuli kirjailija puolivahingossa mutta tositarkoituksella ja millaista on kirjailijan työ.

Voit seurata tapahtumaa Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCZ1sTA09MFoYBtpJNcmC3GQ

Kuva: Minna Jerrman


https://www.ouka.fi/oulu/kirjasto/tapahtumat

Liput

Vapaa pääsy